Ένταση επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνήλθε σήμερα για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές και αφορούν: Η μία υπόθεση στην καταγραφή της συνομιλίας που είχε ο κ. Πολάκης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη υπόθεση το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
«Αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή που δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής» είπε ο Παύλος Πολάκης.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη τάχθηκαν οκτώ εκ των ένδεκα βουλευτών που συγκροτούν την Επιτροπή (οι έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης), δύο βουλευτές ψήφισαν «όχι» (ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25), ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
«Ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ είναι ο πολιτισμός της αυθαιρεσίας και της εκτροπής», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέροντας ότι «σε μία συνεδρίαση παρωδία της Επιτροπής Δεοντολογίας, η ΝΔ και οι εκπρόσωποί της παραβίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής». Ο κ. Τζανακόπουλος στη δήλωσή του αναφέρεται μεταξύ άλλων σε «πρωτοφανή πολιτική δειλία της ΝΔ» και τονίζει ότι «αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη». Επισημαίνει, δε, ότι για τους λόγους αυτούς αρνήθηκε να ψηφίσει «σε μία διαδικασία που προσβάλλει τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το ελληνικό Κοινοβούλιο. «Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής», καταλήγει.
Με αφορμή την σχετική ένταση, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις της και η συμπολίτευση έχει δικαίωμα να κρίνει αν θα απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Εγώ έχω υποχρέωση να προστατεύσω τη Βουλή από οποιαδήποτε, έστω και παραμικρή υποψία, ότι αδρανεί, ή αμελεί προκειμένου να "προστατεύσει" κάποιο μέλος της από την αξίωση πολίτη για δικαστική προστασία. Η Βουλή τηρεί όλες τις προθεσμίες και δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λαβή για άδικα σχόλια και για μεροληπτική συμπεριφορά».
Παύλος Πολάκης: Πολιτικός ρεβανσισμός - Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ
Μετά την εισήγηση περί άρσης της ασυλίας του από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. «Η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από την Ελληνική Λύση και του ΚΙΝΑΛ προχώρησε στην πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού. Δεν δέχθηκαν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς ότι έγινε ήταν όταν ήμουν υπουργός και γιατί ήμουν υπουργός. Αποκαλυψα τους κλέφτες του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Πουλής με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά και τις απευθείας αναθέσεις της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα», ανέφερε ο ίδιος.
Ο πρώην υπουργός Υγείας εξαπέλυσε όμως επίθεση και μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, όπου δημοσίευσε το ακόλουθο μήνυμα: «Πολιτικός ρεβανσισμός-πολιτική δειλία-προαποφασισμένη και οργανωμένη διαδικασία. Κρατάνε φανάρι το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Δεν τολμούν να φτιάξουν προανακριτική για να είναι εν κρυπτώ απ το λαό αυτά που θα πω. "ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ". Ραντεβού στην ολομέλεια που θα ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία η άρση ασυλίας μου (που είχε ήδη αποφασιστεί για Τετάρτη 31 Ιουλίου από χτες πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σήμερα!!). ΕΚΕΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΛΑ!».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Καθημερινή
σχόλια