ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.7.2019 | 12:25

φλερτ και πρώτο βήμα

όταν φλερτάρει μία γυναίκα γιατί δεν κάνει ο άντρας το πρώτο βήμα; ( θεωρώ δεδομένο πως είναι και οι δύο single). Mπορεί να είναι άπειροι λόγοι αλλά όταν δείχνω ότι μου αρέσει πολύ δεν πρέπει να μου προτείνει έστω μια βόλτα; Πως ξέρω ότι δεν κολακεύτηκε μόνο ( που τον γουστάρω) αν δεν κάνει κίνηση;
17
 
 
 
 
σχόλια
Υπάρχει φυσικά κι αυτό το ενδεχόμενο, αλλά μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια οι άντρες έχουν φάει πολλές φόλες οπότε είναι λογικό να είναι πιο επιφυλακτικοί. Υπάρχουν γυναίκες που επιζητούν την επιβεβαίωση μόνο μέσω βλεμματων, κι όταν πλησιάσει τελικά ο άντρας γίνονται επιθετικές. Οπότε θα το σκεφτούν πολύ πριν κάνουν κίνηση την επόμενη φορά.
Μη ξεχνάμε όμως και ότι η εξ. λέει έκανε κίνηση αλλά τι κίνηση? Ίσως ήταν μη εμφανής.Βέβαια συμφωνώ με αυτό που λες. Μπορεί ο τυπάς απλά να μη γουστάρει..
Είμαι η εξ και μου συμβαίνει αυτό όλη την ώρα. Όταν σου αρέσει κάποιος φαίνεται δεν μπορείς να το κρύψεις... Παρ'όλα αυτά θα τον φλερτάρω αλλά δεν θα ανταποκριθεί. Απλώς, φιλοσοφώντας το, όταν έκανα παλαιότερα το πρώτο βήμα είχα την αγωνία αν αισθάνεται ο άλλος κάτι για μένα ή κολακεύτηκε και "παίζει" μαζί μου.
Τι εννοείτε"παίζει"; Παιχνίδι είναι το φλερτ.Δεν είναι απαραίτητο ότι θα καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Γιατί κρεμάτε τόσες προσδοκίες πάνω του;Φλερτάρετε και όπως βγει, αυτοί που θέλουν θα έρθουν.
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σας! Είναι διαφορετικό να "παίζει" επειδή επιβεβαιώνεται το εγώ του και διαφορετικό λόγω φλερτ. Αναφέρομαι στη δεύτερη περίπτωση. Αν εκφράσω τα συναισθήματά μου ή προτείνω ραντεβού δεν γνωρίζω αν τονώνει την αυτοπεποίθηση του ή του αρέσω.
Θα έλεγα ότι είνσι καλύτερα αντί να εστιάζουμε στον αλλον, να εστιάζουμε στο πώς αισθανόμαστε εμείς.Όσο φλερτάρουμε με το άτομο που μας ενδιαφέρει, νιώθουμε αυτή τη γλυκιά έξαψη και τον ηλεκτρισμό; Αν ναι, τότε το φλερτ μας ειναι επωφελές για μας, είναι ευχάριστο, περνάμε όμορφα. Αν, όμως, έχουμε κρεμαστεί από το φλερτ ως μέσο προς επίτευξη στόχου, αγχωνόμαστε, νιώθουμε ανεπαρκείς και ταπεινωμένοι, τότε δεν περνάμε καλά κι αυτό το φλερτ που κάνουμε μας κάνει κακό. Και δίνει και κακή εικόνα. Εφόσον λοιπόν το φλερτ μας είνσι ανταμοιβή από μόνο του (απόλαυση) κι όχι στοχοθέτηση, ώστε να μας καίει αποκλειστικά το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει και λόγος απογοήτευσης ή στενοχώριας. Είναι σαν να πάμε στη τζελατερία και να δοκιμάσουμε με ένα μικρό κουταλάκι τη στρατσιατέλκα ή τη Λίλα Πάουζε, ΟΚ, καλό ήταν τόσο, αν μας προσφέρουν έχει καλώς, αν όχι δεν πειράζει, έχουμε φάει και στο παρελθόν, δεν ξελιγωθήκαμε, δεν πεθαίνουμε της πείνας.Δεν ξέρω αν το εκφράζω κατανοητά.
καταλαβαίνω ότι πρέπει να απολαμβάνουμε την στιγμή στο φλερτ. Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί ο άλλος άνθρωπος πέρα από την παρέα του να μας ενδιαφέρει και να είμαστε ερωτευμένοι μαζί του...
Εδώ είναι που διαφωνούμε.Αυτό το "είμαστε ερωτευμένοι μαζί του".Όχι. Δεν είναι έρωτας. Ο έρωτας κατευθύνεται προς το είναι του άλλου ατόμου, κι εμείς σε τετοιο στάδιο προσέγγισης δεν μπορπύμε ούτε να μυριστούμε το είνσι του άλλου.Νιώθουμε ερωτική έλξη.Αυτό είναι εντελωπς φυσιολογικό, βιοχημικό, ψυχολογικό φαινόμενο, μας πατά κουμπάκια ο άλλος άθελά του με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του.Όμως οι λέξεις φέρουν φόρτο.Άλλο να πεις (στον εαυτό σου) "είμαι ερωτευμένη" (συναίσθημα χιλιοτραγουδισμένο και πάνω στο οποίο χτίστηκε όλο το μοντέλο του δυτικού ρομαντισμού από το amour de cour και δώθε) κι άλλο "νιώθω ερωτική έλξη" (κάτι που μεταφράζεται χωρίς τα ψυχικά σκηνώματα της πρώτης κατηγορίας).Η μη ύπαρξη έρωτα ´ιστοποιείται σπό τους υπέρμετρους εγωισμούς που βγαίνουν στο παιχνίδι του φλερτ, παίρνει τη μορφή πολέμπυ εξουσίας. Όμως ο έρωτας συνθλίβει το Εγώ επειδή ακριβώς εστιάζει στον άλλο και την δική του εξύψωση, την δική του χαρά!Το ότι επικράτησε το "είμαι ερωτευμένος" αντί "νιώθω ερωτική έλξη" εντάσσεται στο κοινωνικό πλαίσιο του ελέγχου της σεξουαλικότητας. Ο έλεγχος της σεξουαλικότητας είναι εργαλείο για τον έλεγχο των μαζών (κλασική συνιστώσα των άοκυταρχικών καθεστώτων, πχ. στο 1984).Κι έτσι καταλαβαίνουμε ότι είμαστε φραμάζια ενος ευρύτερου παιχνιδιού κι η ταλαιπωρία τγς Κικίτσας από τον Παντελάκη δεν είναι δική του ιδέα, αλλά σπόορος που εμφυτεύτηκε στο μυαλό της Κικίτσας παιδιόθεν.Εξαιρετικό ανάγνωσμα για τους μελετητούς: https://m.lifo.gr/articles/society_articles/89942
Το άρθρο φαίνεται εξαιρετικό! ( δεν πρόλαβα ακόμη να το διαβάσω ολόκληρο.) Εξαρτάται. Αν ο άνθρωπος που σου αρέσει είναι φίλος σου και σε ελκύει πιο πολύ ο χαρακτήρας από την εμφάνισή του... είναι κάτι διαφορετικό. Ταυτόχρονα, μπορεί να υπάρχει και ερωτική έλξη ( τουλάχιστον από τη μεριά μου)
(Επιτέλους κι ένας άνθρωπος που ανοίγει λινκ.)Το ιδανικό είναι αυτός για τον οποίο νιώθεις ερωτική έλξη να είναι και φίλος σου! Κακώς διαχωρίζουν το σεξ από το φιλικό αίσθημα, υπονοώντας ότι το ένα είναι αγνό ενώ το άλλο "πονηρό". Κι αυτό εκ του πονηρού είναι.Και τελος η ερωτική έλξη δεν προέρχεται στενά απο την εμφάνιση, με την έννοια ύψος-βάρος-αναλογίες-χτώματα. Περισσότερο από συγκεκριμένα στοιχεία της εμφάνισης σε συνδυασμό με την αύρα του ατόμου, την αισθσντικότητά του:πώς κινείται, πώς πιάβει τα μαλλιά του, την αίσθηση τπυ δέρματός του, την μυρωδιά του, πώς χρησιμοποιεί τα χέρια, τη φωνή...Παρατήρησε μια μέρα εσύ τον εαυτό σου, πώς αλλάζει η γλώσσα του σώματος ανάλογα με τους απέναντι. Θα δεις και θα καταλάβεις πολλα, πιστεύω.
Έχεις δίκιο Ανία, ζητώ συγγνώμη. Εσύ, ο περαστικοπς και κανα δυο άλλοι ανοιγετε τα λινκς. Melody, χαίρομαι που σου άρεσε ο διάλογος Κι εγώ έβαλα έτσι τις σκέψεις μου σε σειρά. :)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon