H Έμιλι Ραταϊκόφσκι με τρίχες στη μασχάλη μιλά για την σεξουαλικότητα: «Νιώθω σέξι όταν δεν ξυρίζομαι»

H Έμιλι Ραταϊκόφσκι με τρίχες στη μασχάλη μιλά για την σεξουαλικότητα: «Νιώθω σέξι όταν δεν ξυρίζομαι» Facebook Twitter
14

Μια εντελώς διαφορετική φωτογράφιση από εκείνες που την έχουμε συνηθίσει έκανε η Έμιλι Ραταϊκόφσκι, που πόζαρε για το Harper's Bazaar με τρίχες στην μασχάλη, γράφοντας ταυτόχρονα ένα αρκετά φεμινιστικό editorial για το περιοδικό. 

Το 28χρονο μοντέλο και ηθοποιός, που είναι γνωστή για τις σέξι πόζες της με μαγιό και εσώρουχα αλλά και τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, φωτογραφήθηκε για το τεύχος Σεπτεμβρίου του Harper's Bazaar επιδεικνύοντας τις αξύριστες μασχάλες της ενώ έγραψε επίσης ένα κείμενο για την σεξουαλικότητα και τι σημαίνει να είσαι «σούπερ θηλυκή». 

«Αν αποφασίσω να ξυρίσω τις μασχάλες μου ή να αφήσω τρίχες, αυτό εξαρτάται από εμένα. Για μένα, η τριχοφυΐα του σώματος είναι άλλη μια ευκαιρία για τις γυναίκες να εξασκούν το δικαίωμά τους στην επιλογή - μια επιλογή βασισμένη στο πώς θέλουν να νιώθουν και την σχέση τους με το να έχουν ή όχι, τρίχες. Γενικά μου αρέσει να ξυρίζομαι, αλλά μερικές φορές με το να αφήνω τις τρίχες μου να μεγαλώσουν, νιώθω σέξι», γράφει η Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

«Και δεν υπάρχει σωστή απάντηση, ούτε επιλογή που να με κάνει περισσότερο ή λιγότερο φεμινίστρια, ή ακόμη και "κακή φεμινίστρια", για να δανειστώ τα λόγια της [συγγραφέα] Roxane Gay», συνεχίζει. «Εφόσον πρόκειται για επιλογή μου, τότε είναι η σωστή. Στην τελική, η ταυτότητα και η σεξουαλικότητα ενός ατόμου εξαρτάται από τον ίδιο και κανέναν άλλον», προσθέτει.

Στο κείμενό της, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι μιλάει επίσης για τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν προβάλλουν την σέξι πλευρά τους. «Ως κουλτούρα φοβόμαστε γενικά τις γυναίκες, αλλά και ειδικότερα την εσωτερική δύναμη της θηλυκής σεξουαλικότητας. Μια γυναίκα γίνεται πολύ ισχυρή και άρα απειλητική όταν αντλεί δύναμη από το να αγκαλιάσει το φύλο της. Οπότε επιμένουμε να την ντροπιάζουμε, επιμένουμε πως μια γυναίκα χάνει κάτι όταν αγκαλιάζει την σεξουαλικότητά της», αναφέρει το διάσημο μοντέλο. Και καταλήγει: «Δώστε στις γυναίκες την ευκαιρία να είναι ό,τι θέλουν και όσο πολυεπίπεδες μπορούν να γίνουν. Κάτω οι προκαταλήψεις».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I was always stealing Sebo’s shirts so decided we should have our own. Slim fit, cute shape, match your favorite @inamoratawoman print suit or wear it on its own 💓 Online now!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις

Πολιτισμός
14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καζαντζίδης, Ρασούλοφ και Μουφάσα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Καζαντζίδης, Ρασούλοφ και Μουφάσα από αύριο στους κινηματογράφους

Η στρωτή μουσική βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη, η ηχηρή πολιτική δήλωση του Ρασούλοφ, το origin story του βασιλιά των λιονταριών Μουφάσα και τρεις ακόμα προτάσεις εγκαινιάζουν την εορταστική σεζόν στους κινηματογράφους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Οι άγριες μέρες μας»: Παγκόσμια πρεμιέρα για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου στην Berlinale

Πολιτισμός / «Οι άγριες μέρες μας»: Παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου

Στο διαγωνιστικό τμήμα Generation του 75ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα συμμετάσχει το πολυαναμενόμενο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη.
LIFO NEWSROOM
Αθέατο Μουσείο: «Η μόνη της ζωής του Αφροδίτη» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πολιτισμός / Το θραύσμα ενός ελληνιστικού αγάλματος της Αφροδίτης εκτίθεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, συνομιλεί με τη θεά Αφροδίτη. 
LIFO NEWSROOM
Δημήτρης Ήμελλος: Τον αποχαιρετούν στα social - «Τώρα είσαι στην αγκαλιά του Θεού με τον μπαμπά» λέει η αδελφή του

Πολιτισμός / Δημήτρης Ήμελλος: Τον αποχαιρετούν στα social - «Τώρα είσαι στην αγκαλιά του Θεού με τον μπαμπά» λέει η αδελφή του

Από τους πιο ταλαντούχους και πολυδιάστατους καλλιτέχνες της ελληνικής θεατρικής σκηνής, υπηρέτησε την τέχνη του με επιμονή, προσήλωση και συνέπεια
LIFO NEWSROOM
«Όλα θα πάνε καλά» λένε τα νέα έργα τέχνης του Γιάννη Βαρελά στο Ωνάσειο

Εικαστικά / «Όλα θα πάνε καλά» λένε τα νέα έργα τέχνης του Γιάννη Βαρελά στο Ωνάσειο

Τρεις νέες δημιουργίες του Έλληνα εικαστικού μαζί με έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση βρίσκονται πλέον τοποθετημένα στους χώρους του Ωνάσειου Νοσοκομείου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

4 σχόλια
https://m.lifo.gr/now/politics/247112/xatzidakis-an-katarreysei-i-dei-tha-katarreysei-mazi-tis-kai-i-xora#2213367Αυτές είναι οι ειδήσεις. Ποιος χέστηκε για το σε ποιον ανήκουν πλέον τα χρωστούμενά μας... Πώς και γιατί πήγαν εκεί. Ποιος κόπτεται για τα ουσιαστικά όταν μπορούμε να πουλαμε μικρά και φτηνά.Από τα ξυραφάκια μιας χρήσης στον φεμινισμό μιας χρήσης. Ιδέες περιπτέρου και ειδήσεις πλαστικές.
Τι κάνει το χρήμα ε;Μιλάει για την απελευθέρωση της γυναίκας όταν την ίδια στιγμή προβάλλει στερεότυπα και συγκεκριμένο τύπο γυναίκας. Λίγο οξύμωρο.Προσωπικά, αν η γυναίκα δεν έκανε αποτρίχωση στην αρχή θα είχα τις επιφυλάξεις μου, αλλά μετά θα συμβιβαζομουν. Η υπερβολή στην προσπάθεια να περάσουν το δικό τους είναι που το χαλάει.
Μα το δικό του περνάει.Πάντα οι γυναίκες κάναν αυτό που θέλαν. Τουλάχιστον σε αυτόν τον αιώνα και στο μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου.Τις πρώτες αποτριχωτικές διαφημίσεις της σύγχρονης ιστορίας τις συναντούμε στα γυναικεία περιοδικά μόδας, όπως Harper's Bazaar, τα οποία πρότειναν το νέο ξυραφάκι της Gillette, καθώς η μόδα του 1920, ήθελε κοντύτερα μανίκια και ποδόγυρους, τα οποία άφηναν εκτεθειμένα, τα κάποτε καλυμμένα από ρούχα, τριχωτά, γυναικεία σώματα. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο «άτριχος νόμος» επικράτησε στον δυτικό κόσμο, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. Ωστόσο, το δεύτερο κίνημα του φεμινισμού της δεκαετίας του 1970, εστίαζε σε θέματα του εαυτού, όπως η σεξουαλικότητα και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα ή την ανισότητα στο χώρο εργασίας, αναθεωρώντας τους κοινωνικούς ρόλους που είχαν ανατεθεί στις γυναίκες μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μία αντιπροσωπευτική ένδειξη διαμαρτυρίας της εποχής αποτέλεσε και ο «ατίθασος θάμνος».https://www.lifo.gr/articles/health-fitness_articles/225249/i-apotrixosi-ponaei-poly-kai-synaisthimatikaΚούρασε η μίρλα όποτε αλλάζουν οι φεμινίστριες άποψη.Η κάθε γυναίκα έχει δικαίωνα να γίνει αρκούδα, κνίτισσα. Τέλος.Ο κάθε άντρας έχει δικαίωμα να μην το γουστάρει. Τέλος.
Η αποτρίχωση θέλει τρία πράγματα: χρήμα, χρόνο και πόνο. Και φυσικά, την μερίδα του λέοντος στην αποτρίχωση έχουν τα πόδια, που είναι σχεδόν το μισό του σώματος μας. Αν η κοινωνία επέτρεπε στις γυναίκες να κυκλοφορούν δημόσια χωρίς να έχουν κάνει αποτρίχωση, όπως το επιτρέπει στους άντρες, η καθημερινότητα των γυναικών θα γινόταν απείρως πιο εύκολη!
Η καθημερινότητα των ανδρών και των γυναικών που δεν ξυρίζονται όσα χρόνια υπάρχει ο άνθρωπος είναι ανθυγιεινή; Τι έχουν πάθει δηλαδή; Να επιβάλλουμε δηλαδή σε όλους να κάνουν γενική αποτρίχωση!
Στους τρεις ανταποκριτές: και βεβαίως αφορά και τους άντρες με πυκνή τριχοφυΐα. Παίζει και ρόλο πόσο καθαρός άνθρωπος είσαι. Ειδικά στα γενετικά όργανα. Η τρίχα συσσωρεύει πιο εύκολα μικρόβια.Προσωπικά δεν έχω θέμα με τος γυναίκες που δεν ξυρίζονται. Αρκεί, όπως το περιμένω από όλους, να υπάρχει και η ανάλογη υγιεινή.
Πότε μπήκες φυλακή ή πλήρωσες πρόστιμο τελευταία φορά επειδή είχες αξύριστα πόδια;Ποιός σε εξαναγκάζει να τα ξυρίζεις;Αν εσείς είστε τόσο χαζές που θέλετε να ακολουθείτε τυφλά ακόμα και το πιο ηλίθιο πρότυπο ομορφιάς, δεν σας φταίει ούτε η κοινωνία ούτε το αντρικό φύλο ούτε κανένας. Σας φταίει 100% το μυαλό σας.Η κοινωνία στην οποία θέλεις σώνει και καλά να φορτώσεις ευθύνες για την δική σου συμπεριφορά, αποτελείται κατά 55% από γυναίκες.Αν μιλάγαμε για ένοπλη βία ή για νόμους του κράτους, θα μπορούσα να δεχτώ ότι κάποιος σας εξαναγκάζει. Ολα τα άλλα είναι ψευτοδικαιολογίες.Ολα τα πρότυπα ομορφιάς είναι πανηλίθια. Και γίνονται χρόνο με τον χρόνο χειρότερα. Αν εσύ γουστάρεις να ακολουθείς τις ηλιθιότητες στα τυφλά, γιατί ρίχνεις τις ευθύνες στην κοινωνία;Ούτε την ευθύνη των πράξεων σου δεν παίρνεις.Δεν ΘΕΛΕΤΕ να απελευθερωθείτε κορίτσια. Οχι μόνο δεν θέλετε, αλλά περιμένετε την απελευθέρωση να την κερδίσετε δι' απονομής.Περιμένετε από το κυρίαρχο αρσενικό να σας απονείμει την ελευθερία του να μην ξυρίζετε τα ποδάρια σας. Οσο το κυρίαρχο αρσενικό δεν κάνει κάτι τέτοιο, νιαουρίζετε περί δικαιωμάτων στα σόσιαλ μήδια.Μιλάμε τώρα (κυριολεκτικά) για τρίχες. Για ένα από τα πιο απλούστατα πράγματα στον κόσμο: Το πόσες τρίχες (δεν) θα έχουν τα μπούτια σας.Οταν ούτε γι' αυτό το απλούστατο πραγματάκι δεν θέλετε να πάρετε τις ζωές σας στα χέρια σας, όταν γουστάρετε να σας καθορίζει ό άλλος ακόμα και το πόσες τρίχες θα έχετε, όταν δεν παίρνετε την παραμικρή ευθύνη για τις πράξεις σας,το να μιλάμε για ισότητα μισθών, δικαιωμάτων, επαγγελματικών ευκαιριών, πολιτικής κλπ είναι αστείο.