Κύπρος: Μελετούν απαγορεύσεις για μαθητές - Στη λίστα οι ψεύτικες βλεφαρίδες, το μούσι και τα κολάν

Κύπρος: Μελετούν απαγορεύσεις για μαθητές - Στη λίστα οι ψεύτικες βλεφαρίδες, το μούσι και τα κολάν Facebook Twitter
6

Σειρά αλλαγών με στόχο την εμφάνιση των μαθητών στα σχολεία, επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

Οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη, αλλά πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο γα σειρά απαγορεύσεων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα κινητά και τα τάμπλετ, αλλά και τα γένια και οι ψεύτικες βλεφαρίδες. Στόχος είναι να αποφευχθεί η υπερβολή στην εμφάνιση των μαθητών, αλλά μένει ακόμη να φανεί αν και ποιες από τις φερόμενες απαγορεύσεις, θα εφαρμοστούν.

Σύμφωνα με τον Alpha Kύπρου, μια ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, επεξεργάζεται έναν μακρύ κατάλογο με όσα δεν θα επιτρέπονται εντός των σχολικών μονάδων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες. η λίστα με τις απαγορεύσεις που είναι ακόμη υπό εξέταση, περιλαμβάνει το γένι, το μούσι, το μουστάκι, τα σκουλαρίκια και την κοτσίδα για τα αγόρια και το μακιγιάζ, τις ανταύγειες, τα μεγάλα βαμμένα νύχια, τα στενά παντελόνια και κολάν για τα κορίτσια.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης επιβεβαίωσε πως εξετάζονται αλλαγές στους κανόνες εμφάνισης, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα  και δήλωσε σχετικά: «Αυτό το διάστημα μελετώνται και πάλι οι κανονισμοί που αφορούν στην εμφάνιση των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία. Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση, αναμένω την τελική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής που μελετά τους κανονισμούς εντός των ημερών για να υπάρξει διάλογος.».

Στον κατάλογο με τα απαγορευμένα αντικείμενα εντός των σχολείων είναι τόσο η συσκευή του κινητού τηλεφώνου όσο και η χρήση τάμπλετ, έξυπνων ρολογιών και φωτογραφικών μηχανών καθώς θεωρούνται συσκευές που αποσπούν την προσοχή των μαθητών.

 
Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Καλά, σοβαρολογούν;;Εντάξει να πεις να είναι σιωπηρά επιβεβλημένη μια στοιχειώδης σεμνότητα - του τύπου οκέι, μην έρθετε ξεβράκωτοι, αλλά Νόμος 4000;;Και επίσης σωστό να μην ασχολούνται με το κινητό σε βάρος του μαθήματος, αλλά απαγόρευση χρήσης ταμπλετ και τεχνολογίας γενικώς... Αυτοί δηλαδή τι μάθημα κάνουν και πώς το κάνουν εν έτει 2019; Με πλάκα και κοντύλι;
Δεν σας άρεσαν οι ποδιές; Καλά να πάθετε. Τώρα δεν μαζεύεται, όσο και να προσπαθείτε. Τι πάει να πει μούσια και ψεύτικες βλεφαρίδες και μακριά νύχια; Κοιτάτε εκεί να κάνετε ελκυστικά τα μαθήματα, να εκσυγχρονίσετε το πρόγραμμα και τον τρόπο διδασκαλίας και τα υπόλοιπα είναι άνευ σημασίας. Κίνητρο χρειάζεται και οι καθηγητές να στέκονται στο ύψος τους και να μην το παίζουν μαγκιά και φιλαράκια με τους μαθητές.
Προτείνω επίσης όσοι δε θα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς να ξυρίζονται γουλί κ να τους κολλάνε από πίσω κ χαρτί με το χαρακτηρισμό τεντι - μπόης... ΕΛΕΟΣ!!!
ναι, γιατί; τι θα πάθουν αν κουρεύονται γουλί; έτσι κι αλλοιώς θα τούς προστατεύει το πηλήκιο με την κουκουβάγια-εθνόσημο (άσε που θα φετιχίζονται και οι δεξιούληδες εμρακλήδες...)