Φθιώτιδα: Αντιδρούν οι κάτοικοι στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο

Φθιώτιδα: Αντιδρούν οι κάτοικοι στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο Facebook Twitter
4

Αντιδράσεις στους κατοίκους της Ανατολικής Φθιώτιδας έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης δημιουργεί νέα δομή φιλοξενίας (hot spot) στο στρατόπεδο «Γεωργίου Παπαποστόλου», στον Καραβόμυλο.


Ήδη, από το βράδυ της Τρίτης σύμφωνα με το TVstar και το Lamiareport, οι κάτοικοι έκλεισαν την πρόσβαση στο δρόμο για το στρατόπεδο με τη βοήθεια μηχανημάτων του Δήμου Στυλίδας, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία του νέου hot spot. 

Φθιώτιδα: Αντιδρούν οι κάτοικοι στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο Facebook Twitter

Στο πλευρό των δημοτών βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή και η νέα δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, η οποία είναι κάθετα αντίθετη στη δημιουργία του νέου hot spot στην περιοχή αλλά και σε όλη τη μεθόδευση που έγινε «εν κρυπτώ», καθώς όπως υποστηρίζει το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για Κέντρο Φιλοξενίας. Η κ. Στεργίου τονίζει πως έχει ήδη έτοιμη μία επιστολή, την οποία θα στείλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας πλήρης ενημέρωση για το θέμα αλλά και διαβούλευση.

Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο και κάτοικοι επαναλαμβάνουν ότι πρόκειται για χώρο εντός της παραλιακής ζώνης που επρόκειτο να αξιοποιηθεί τουριστικά και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δεχθούν αιφνιδιαστικές αποφάσεις που εκτελούνται με προχειρότητα και επιπλέον πίσω από την πλάτη των μόνιμων κατοίκων και εν γένει των τοπικών κοινωνιών.

Φθιώτιδα: Αντιδρούν οι κάτοικοι στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο Facebook Twitter
Φθιώτιδα: Αντιδρούν οι κάτοικοι στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο Facebook Twitter


Οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν έξω από το στρατόπεδο του Γεώργιου Παπαποστόλου που πρόκειται τις επόμενες ημέρες να μετατραπεί σε Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και δηλώνουν πως θα αγωνιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή για την άρση της απόφασης αυτής, καθώς όπως τονίζουν το συγκεκριμένο στρατόπεδο εκτός από ακατάλληλο είναι και επικίνδυνο λόγω των καυσίμων που διαθέτει. Παράλληλα, ετοιμάζουν μεγάλη κινητοποίηση το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματα τους και να αποτραπεί η εγκατάσταση των προσφυγών εκεί.

Με πληροφορίες από Tvstar/Lamiareport

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: «Πρέπει να πάω φυλακή για να μην ξαναπιώ», είπε στο δικαστήριο ο Σέρβος μετά τα δύο τροχαία

Ελλάδα / Ηράκλειο: «Πρέπει να πάω φυλακή για να μην ξαναπιώ», είπε στο δικαστήριο ο Σέρβος μετά τα δύο τροχαία

Ζήτησε να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τα τροχαία, όπου σκότωσε 85χρονο και τραυμάτισε δύο γυναίκες - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών και 3 μηνών, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη
LIFO NEWSROOM
ΟΣΕ: «Τα τρένα ήταν σε απόσταση 1000 μέτρων» λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ

Ελλάδα / Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων: «Το γεγονός είναι σοβαρό, ψάχνουμε την αιτία, οι δύο αμαξοστοιχίες απείχαν 1.000 μέτρα»

«Οι μηχανοδηγοί αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει αντικρουόμενη εντολή» είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης - Μετά το περιστατικό με το δέντρο που σφήνωσε στην καμπίνα του μηχανοδηγού δημιουργείται διεύθυνση πρασίνου στον ΟΣΕ για να... κόβει τα δέντρα που εμποδίζουν τις αμαξοστοιχίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ως κάτοικος του δήμου Στυλίδας πρέπει να διευκρινίσω ότι οι περισσότεροι κάτοικοι στηρίζουν την εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.Η δήμαρχος,δυστυχώς,απευθύνεται και τάσσεται με μία μικρή μερίδα ακροδεξιών που τραβούν την προσοχή μόνο με την φωνή τους και όχι αριθμητικά.Είναι εξάλλου γνωστό ότι το συγκεκριμένο site από όπου αντλήθηκαν οι πληροφορίες μόνο αντικειμενικό δεν είναι.
Δόξα τω θεώ που μπαίνουν γυναίκες στα πράγματα και όλα αλλάζουν προς το καλύτερο.Πέρα από την πλάκα τα hot spots της Κυψέλης, της πλ. Αττικής, του Κολωνού, της Ακαδημίας Πλάτωνος, της πλ. Βικτωρίας, των κάτω Πατησίων, των Θυμαρακίων, των Σεπολίων, της πλ. Βάθη, του Μεταξουργείου χωράνε κι άλλους.Και μετά θα κάνουμε και αφιερώματα στην πολυπολιτισμική Αθήνα. Άσε που όποιος διαφωνεί τι είναι; Φ_ _ _ _ _ _ ς. Μπράβο. Λυμένα είναι όλα.Χαιρετισμούς από τα αγωνιστικά Βριλήσσια και την επαναστατημένη Γλυφάδα.
Σεξιστικές είναι οι ποσοστώσεις και η συνεχής γκρίνια για την υποεκπροσωπηση των γυναικών στην πολιτική, στη φυσική, στον κινηματογράφο.Και αχρείαστη πιστεύω.