ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.11.2019 | 21:43

Διορθώστε με αν κάνω λαθος

Λοιπόν ενώ η σχέση μου με την μητέρα μου είναι πολύ καλές απ την άλλη με τον πατέρα μου είμαστε πιο απόμακροι. Δεν ξέρω απλά έτσι ήμασταν πάντα. Δε λέω ότι δεν μου καλύπτει τις ανάγκες κτλ απλά δεν είμαστε κοντά όσο θα έπρεπε. Δεν με έχει πάρει ποτε αγκαλιά ποτε στην παιδική ηλικια. Δεν με έχει ρωτήσει ποτε αν είμαι καλά. Γενικά δεν έχουμε πολλά πολλά. Τώρα λοιπόν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και η μαμά μου απαιτεί να τον παίρνω τηλ να δω τι κάνει. Απ την άλλη και εγώ αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα υγείας αλλά ούτε και εκείνος με έχει πάρει να δει πως είμαι. ( και είμαι και τα μισά του χρόνια. Όποτε εγώ τι να πω ) Παρόλο που όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί ήμουν εκεί και τον πρόσεχα. Τελοσπαντω τον πήρα τηλ να δω πως είναι αλλά αυτή η «αδιαφορία» με στενοχωρεί πολύ.
8
 
 
 
 
σχόλια
Ούτε εγώ έχω καλές σχέσεις με τον πατέρα μου, γλύτωσα από άγριες καταστάσεις όταν χώρισαν οι γονείς μου. Ξέρεις, με το καιρό κατάλαβα πως και οι γονείς μας είναι άνθρωποι και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι για να γίνουν γονείς όταν γίνονται γονείς. Δεν χρειάζεται, να έχεις επαφές μαζί του αν αυτό σε στεναχωρεί. Κάποιες φορές μπορεί να αγαπάμε κάποιους ανθρώπους αλλά να μην μπορούμε να συμβιώσουμε μαζί τους. Αν σε ρίχνει ψυχολογικα η οποιαδήποτε επαφή με τον πατέρα τότε σταμάτα την. Αν παλεις περιμένεις να δείξει ενδιαφέρον γιατί το κάνεις και εσύ, με συγχωρείς που στο λέω αλλά μπορεί να ελπίζεις άδικα. Δεν τους επιλέγουμε εμείς του γονείς μας, ούτε μας επιλέγουν εκείνοι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους αγαπάμε αλλά ούτε εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να μας αγαπήσουν. Μπορεί να είναι γονείς μας αλλά είναι άνθρωποι, έχουν τον χαρακτήρα τους, την προσωπικότητα τους και δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. Υπάρχουν γονείς καλοί που έχουν αναθρέψει σωστά τα παιδιά τους, υπάρχουν όμως και γονείς που έγιναν γονείς ενώ δεν ήταν έτοιμοι. Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις γνώμες και τις συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων. Κάνε ο,τι σε ευχαριστεί και να θυμάσαι πως δεν έχεις υποχρεώσει να ξανά επικοινωνήσεις μαζί του από τη στιγμή που έδειξε εκείνη την αδιαφορία. Εγώ έχω χρόνια να επικοινωνήσω μαζί του αλλά εμενα ήταν διαφορετικά γιατί στο δικαστήριο δήλωσε η δικηγόρος του πως δεν θέλει να έχει επαφές με τα παιδιά του αλλά μετά από μέρες μου έστελνε μυνηματα, όμως στο επόμενο δικαστήριο έγραψε όλη τη περιουσία του στα παιδιά του αδερφού του και μετά από μέρες μου ξανά έστειλε μυνημα. Όταν κατηγορήθηκε με αποδείξεις για ενδοοικογενειακή βία, εκείνος το αρνήθηκε προσπαθώντας να μας βγάλει τρελούς. Όποτε δεν θέλησα να έχω ποτε ξανά επαφές μαζί του. Αν και πολύ μου έχουν πεί (Μα είναι πατέρα σου! ) Εγώ τους απαντώ πως απλά δεν μπορούμε να συμβιώσουμε και για αυτό δεν θέλω να έχω επαφές μαζί του.
Πόσο συμφωνώ μαζί σου!Ούτε εγώ πλέον θέλω να έχω επαφές με τον δικό μου πατέρα γιατί όντως δεν μπορούμε να συμβιώσουμε όπως λες κι εσύ. Έχω ακούσει κι εγώ διαφορά και το πιο κακεντρεχες μέχρι τώρα, πως "τέτοια που είμαι, ούτε ο ίδιος μου ο πατέρας δεν με άντεξε". Θέλω να πω, είτε από καλές προθέσεις αλλά είτε από εμπάθεια μπορεί να ειπωθούν πολλά για κάποια επιλογή που είναι η καλυτερη καμια φορά για την δική μας περιπτωση. Το αίμα αν χρειαστεί ας γίνει νερό στην τελική, η καλη σχέση χτίζεται αμφίδρομα και το να διατηρείς μια πολύ κακή σχέση δεν είναι απαραίτητα Δείγμα αγάπης και ούτε θα έπρεπε να είναι.Την καλημέρα μου.
Μπορεί να αδιαφόρησε. Κακώς γιατί ο χαμένος χρόνος δεν επιστρέφει.Όμως να τον παίρνεις κάνα τηλέφωνο, πιο συχνά από το που-και-που.Και αν τον αγαπάς, ακόμα και αν δεν ήταν παρόν, να του το πεις στο επόμενο τηλέφωνο.Οι μεγάλοι καμιά φορά φεύγουν αναπάντεχα.Είναι κρίμα να μην προλάβεις.
Scroll to top icon