Η vegan Τάνια Τρύπη δηλώνει «η ζωή μου δεν έχει μεγαλύτερη αξία από μιας αγελάδας»

Η vegan Τάνια Τρύπη δηλώνει «η ζωή μου δεν έχει μεγαλύτερη αξία από μιας αγελάδας» Facebook Twitter
6

Υπέρμαχος της vegan διατροφής δηλώνει η Τάνια Τρύπη που εδώ και 2,5 χρόνια έχει σταματήσει να τρώει κρέας.

Η ηθοποιός λέει πως σταμάτησε να τρώει τα ζώα και τα παράγωγά τους και αυτό συνέβη όταν είδε ένα σκληρό βίντεο που δείχνει πώς παίρνουν από μια αγελάδα το μωρό της.

«Θέλω να λέγομαι άνθρωπος. Δεν πιστεύω ότι η δική μας η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή της αγελάδας», δηλώνει δείχνοντας τα τατουάζ της. Το ένα από αυτά έχει τα ζώα της φάρμας και το άλλο άγρια ζώα.

«Το Πάσχα δεν πήγαινα σε τραπέζια γιατί δεν μπορούσαν να βλέπω να συμβαίνει αυτό σε ένα ζώο. Ου φονεύσεις, λέει η παράδοση, δεν λέει μόνο τον άνθρωπο και "σφάξε" το αρνί, η παράδοση».

Σχετικά με την επιστροφή στην τηλεόραση μέσα από την σειρά «Κόκκινο Ποτάμι», η ηθοποιός σημείωσε: «Είχα να κάνω τηλεόραση πάνω από 10 χρόνια, μόνο κάτι guest. Τώρα έκατσε η ιδανική συνθήκη, το ιδανικό σενάριο σε ένα καταπληκτικό βιβλίο, οι ιδανικοί συντελεστές».

 
Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μπράβο στην ηθοποιό, πολύ καλά κάνει και επίσης μπράβο που μιλάει δημόσια.Μόνο μια ένσταση: Γενικά, είναι πολύ αποπροσανατολιστικό το να βάζουμε έννοιες όπως "παράδοση" και "φύση" σε τέτοιου είδους κουβέντες.Είναι πολύ πιο ξεκάθαρο να λες "αυτό που κάνουμε στα ζώα είναι έγκλημα και εγώ δεν θέλω να συμμετέχω σ' συτό". Αυτό το λέει ήδη η κα. Τρύπη και έχει απόλυτο δίκιο.Αλλά η παράδοση και η φύση είναι πολύ φλου έννοιες, που ο καθένας μπορεί να ξεχειλώσει όπως γουστάρει. Μεταθέτοντας την κουβέντα από την συγκεκριμένη αισχρή πρακτική της δολοφονίας των ζώων σε έναν θολοκουλτουρέ ψιλοφιλοσοφικό διαλογισμό περί "παράδοσης".Παράδοση είναι (και) το να φοράμε φουστανέλλες. Παράδοση είναι το να μένουν οι γυναίκες στην κουζίνα τους και να γεννοβολάνε / μαγειρεύουν. Παράδοση είναι και τα εγκλήματα τιμής, η βεντέτα και η προίκα. Παράδοση είναι και το να σφάζουμε τις μοιχαλίδες στο γόνατο (Καζαντζάκης, Ζορμπάς).Παράδοση είναι και το να είσαι χορτοφάγος / βήγκαν γύρω στις 220 μέρες τον χρόνο. Μόνο που οι παππούδες μας δεν το έλεγαν βήγκαν διατροφή, το έλεγαν νηστεία. Και δεν το εφάρμοζαν γιατί συμπονούσαν τα ζώα, αλλά γιατί το έλεγε η θρησκεία.Το ίδιο ισχύει και για την φύση (ότι θεωρούμε σαν φύση). Στην φύση υπάρχουν τα μεγαλύτερα παραδείγματα αλτρουισμού, αγάπης, συμπόνοιας, μέθεξης. Αλλά ταυτόχρονα και τα χειρότερα παραδείγματα δολοφονιών, ομαδικών βιασμών και καταστροφών.Θεωρώ λοιπόν πολύ πιο ξεκάθαρο το να αιτιολογώ τις διατροφικές μου επιλογές με βάση την λογική και τις σημερινές συνθήκες (σφαγής, εκτροφής κ.ο.κ.), παρά με κάποια θολή αναφορά στις παραδόσεις και την φύση.
Θα προτιμούσατε τις απαντήσεις σε χρονολογική, σε αλφαβητική ή σε τυχαία σειρά;Μήπως να σας το εκφράσω με ένα ολοκλήρωμα σε ν διαστάσεις, ή μήπως το προτιμάτε σε όρους διαφορικής γεωμετρίας; Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω την γλώσσα που μίλαγε το αβατάρ σας.Εντεκα εκατομμύρια ελληνάρες κρεατοφάγοι εδώ και τριάντα χρόνια αναμασούν τις ίδιες ουρανομήκεις χαζομάρες. Που τις θεωρούν μάλιστα σαν εκπληκτικά έξυπνες ατάκες.Εχω κείμενα 10ετιών, έχει σκεβρώσει το χεράκι μου από το copy-paste.Βρείτε επί τέλους κάτι καινούργιο (αν γίνεται να είναι και λίγο έξυπνο παρακαλώ), να αναγκαστούμε κι εμείς να σκεφτούμε καμιά καινούργια απάντηση. Το βαρεθήκαμε το copy paste, σκούριασε το πληκτρολόγιο μας.Η τουλάχιστον κάντε μια αναζήτηση στο γκούγκλ με τις εκπληκτικές ατάκες σας πριν τις γράψετε. Μετά από την τρισεκατομυριοστή επανάληψη δεν γελάει πια κανένας.Ευχαριστώ, να χαίρεστε την υπεργεωμετρική διαφορική σας εξίσωση και την ζ-συνάρτηση σας.
Η "παράδοση" σαφώς και δεν μας υποχρεώνει να ξεκοιλιαζουμε τα μισά αρνιά της επικρατείας, αλλά δεν το απαγορεύει κι όλας. "Καταλύση εις πάντα", λέει η παράδοση εκείνη την ημέρα, αν μιλάμε για την ίδια παράδοση...