Financial Times: «Το ελληνικό δράμα δεν θα έχει ευχάριστο τέλος»

Financial Times: «Το ελληνικό δράμα δεν θα έχει ευχάριστο τέλος» Facebook Twitter
6

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το ελληνικό δράμα δεν θα έχει ευχάριστο τέλος» οι Financial Times επιστρέφουν στη «μελέτη» του ελληνικού προβλήματος, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο οι μεγάλες περικοπές που έκαναν μεγαλύτερα τα δεινά των Ελλήνων αλλά και οι επιλογές των πολιτικών στην Αθήνα, να προστατεύσουν τους προνομιούχους και να μεταφέρουν τα βάρη στους πιο αδύναμους. Η εφημερίδα τονίζει μάλιστα ότι αυτές ακριβώς οι επιλογές ήταν που δημιούργησαν τον περισσότερο πόνο.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στην έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα και στην οποία καταγράφονται κάποια θετικά σημάδια στην πορεία του προγράμματος, όμως σημειώνεται ότι το τίμημα για αυτό είναι τεράστιο με μείωση του ΑΕΠ κατά 20% και με τόνωση της ανταγωνιστικότητας μέσω περικοπών στους μισθούς και όχι με αύξηση της παραγωγικότητας. Σύμφωνα με την εκτίμηση της εφημερίδας το κόστος από αυτές τις επιλογές θα είναι ανυπολόγιστο και οι συνέπειες μακροχρόνιες.

Οι Financial Times αφού επισημαίνουν και το ακόμη μεγαλύτερο κόστος μιας εξόδου από το ευρώ, αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη. Ξαναγυρνάνε όμως στην «ουσία» του ελληνικού δράματος επισημαίνοντας ότι χωρίς πολιτική αναμόρφωση δεν θα γίνει τίποτα. «Η ευρωζώνη και οι καθημερινοί Έλληνες έχουν κοινό συμφέρον να κόψουν τα δεσμά μεταξύ διαπλεκόμενων και κράτους», γράφει η εφημερίδα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Πολιτική / Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Η προστασία της παιδικής ψυχής είναι αυτονόητη υποχρέωση της κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και τις ευθύνες των εταιρειών 
LIFO NEWSROOM
Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

LiFO politics / Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

Η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Άρη Δημοκίδη και τον Γιάννη Παντελάκη για τα πολυσυζητημένα γεγονότα και πρόσωπα μιας χρονιάς που τα είχε όλα: από εκλογές και ανασχηματισμούς μέχρι απρόσμενες διαγραφές και επεισοδιακές καθαιρέσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πολιτική / ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισαν ότι τα σύνορα στην περιοχή είναι ευρωπαϊκά και υπογράμμισαν πως το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής δήλωσης που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κύπρος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μένουμε στην ουσία κ χανόμαστε με άλλες πληροφορίες, κατηγορίες, σχόλια χωρίς νοήμα..? Γιατλι πάντα σζολιάζουμε αρνητικά οτιδήποτε..? ετσι, για να μιλάμε χωρίς λόγο...??Η ουσία εδώ είναι στο "οι καθημερινοί Έλληνες έχουν κοινό συμφέρον να κόψουν τα δεσμά μεταξύ διαπλεκόμενων και κράτους", όλοι μας δλδ, αλλά μάλλον μας αρέσουν οι αοριστολογίες κ όχι οι αλλάγες κ οι πράξεις!Ανφέρεται επίσης πως "οι επιλογές των πολιτικών στην Αθήνα, να προστατεύσουν τους προνομιούχους και να μεταφέρουν τα βάρη στους πιο αδύναμους" ήταν τα χειρότερα μέτρα..κάτι που το νιώθουμε καθημερινά στην ζωή μας. Το λέμε μεταξύ μας, το λένε οι ξένοι...αλλά αντι να μας ταρακουνήσει..μας προκαλέι αρνητικά σχόλια. Ούτε ο τίτλος "Το ελληνικό δράμα δεν θα έχει ευχάριστο τέλος" μας αρέσει γιατί μας λέει μια πολύ πιθανή αλήθεια! Γιατί αντι να σκεφτόμαστε καλύτερα κ να πράττουμε, διαλέγουμε τις άθλιες συνήθεις επιλογές μας κ την καταστροφολογία/αοριστολογία..?? Ας κρατήσουμε απο το άρθρο κ απο το κάθε παρόμοιο, πως ο Καθένας μας, με τις πράξεις του, μπορεί να αλλάξει το τωρινό Ελληινκό δράμα να έχει ευχάριστο τέλος!!
"Οι Financial Times αφού επισημαίνουν και το ακόμη μεγαλύτερο κόστος μιας εξόδου από το ευρώ, αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη."Τι άλλο θα έλεγε; Η Financial Times είναι γνωστή για την υποστήριξή της στους πλούσιους του κόσμου. Υπήρχε περίπτωση να μιλήσει για τα οφέλη μιας εξόδου από το ευρώ;
Για να καταλαβω κατι, οσο ειχαμε δραχμη οι πλουσιοι δεν βγαζανε λεφτα στην Ελλαδα και γι'αυτο πρεπει να παμε εκει πισω; Επειδη την εχω διαβασει την εφημεριδα, ξερω οτι εχει φιλοξενησει αποψεις και υπερ και κατα του ευρω. Το θεμα δεν ειναι ευρω η δραχμη. Το θεμα ειναι ποιες μεταρρυθμισεις προτεινουν οι "ευρω!" και ποιες οι "δραχμη!" πολιτικοι μας.
Δεν αντέχω άλλο! Τη μία βγαίνει ο ένας από την έγκριτη τάδε εφημερίδα και γράφει αυτό που σκέφτηκε για την Ελλάδα, όταν έτρωγε τις αυγοφέτες του. Την άλλη βγαίνει ο άλλος, έτρωγε τάρτα όμως, αυτός ο άλλος! Αχ αυτός ο άλλος. Όχι άλλες προβλέψεις. Έχουν προβλέψει σχεδόν όλα τα πιθανά σενάρια, έχουν περιγράψει όλες τις πιθανές πορείες, στο τέλος κάποιος θα πέσει μέσα και θα μας λέει: Σας τα έλεγα εγώ! Καλημέρα.