ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.11.2019 | 22:00

Πρέπει να πάρω μία απόφαση

Εν τω μεταξύ είμαι 31 ετών και η συνολική μου επαγγελματική "προϋπηρεσία" είναι μόλις 4,5 χρόνια. Τραγικό! Από όταν τελείωσα το λύκειο έκανα περιστασιακές δουλειές και τον τελευταίο χρόνο έχω σταθεροποιηθεί (πρώτη φορά). Η αδερφή μου από την άλλη δουλεύει από τα 20, σπουδές και δουλειά ταυτόχρονα, ωστόσο σε άσχετο με το αντικείμενο σπουδών της. Τώρα είναι 35 και έχει 15 χρόνια προϋπηρεσία. Έχει κάνει μόνο δύο δουλειές και έχει μείνει άνεργη στην ζωή της μόνο 1-2 μήνες. Εγώ δεν έχω σπουδάσει αλλά κυνηγάω μία συγκεκριμένη ειδικότητα που μου αρέσει που επίσης εργάζομαι πάνω σε αυτό και μου αρέσει, αλλά για να εξελιχθώ θα ήταν καλό να το σπουδάσω. Κάνω την σύγκριση με την αδερφή μου και λέω είναι ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΗ η διαφορά. Για μένα το λέω, μην παρεξηγηθώ. Βέβαια ξέρω ότι υπάρχουν και χειρότερες καταστάσεις αλλά σκέφτομαι λίγο εμένα και πως τα κατάφερα έτσι(;;) και πως θα συνεχίσει όλο αυτό(;;). Σκέφτομαι τα μέτρα που πρέπει να λάβω για το μέλλον μου. Όλο αυτό με έχει φοβίσει λίγο, με αποτέλεσμα να είμαι πάρα πολύ επιφυλακτική με τα οικονομικά μου και κάνω πάρα πολύ προσεκτική διαχείριση αυτών. Στόχος μου ήταν να φύγω για το εξωτερικό αλλά δεν είχα χρήματα τότε. Τα μάζευα όμως με τις περιστασιακές δουλειές και μάζεψα μερικά. Με την τωρινή μου δουλειά έχω μαζέψει παραπάνω από όσα περίμενα, συν αυτά που είχα, αρκετά ικανοποιητικά δηλαδή και μπορώ πάρα πολύ εύκολα και άνετα να φύγω χωρίς να ζητήσω οικονομική στήριξη. Πλέον είμαι οικονομικά ανεξάρτητη να φύγω αλλά φοβάμαι πολύ να κάνω το βήμα. Φοβάμαι που θα είμαι μόνη μου σε μία ξένη χώρα. Αυτό φοβάμαι. Συναισθηματικά πάντα ήθελα να φύγω, πιο παλιά όσο πιο μακριά γινόταν τώρα θα προτιμούσα σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα. Αν και μπορώ να μετακομίσω Καναδά μιας και έχω γεννηθεί εκεί, έχω υπηκοότητα και πριν κάποια χρόνια ταξίδεψα (2015), έχω φτιάξει ταυτότητα, health card, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, είμαι έτοιμη για δουλειά κλπ αλλά λήγουν τον Ιούνιο 2020. Πρέπει να πάρω μία απόφαση. Φοβάμαι λίγο να τα αφήσω να λήξουν γιατί όταν πήγα το 2015 να τα φτιάξω με ρωτάει η υπάλληλος για ποιο λόγο έφυγα, κουλό μεν γιατί ήμουν 6 ετών τότε, αλλά τώρα αν ξαναγίνει τι θα πω; Βέβαια δεν είναι αυτό το πρόβλημα, κάτι φαντάζομαι θα βρω να πω. Νομίζω κάνουν αυστηρούς ελέγχους.
4
 
 
 
 
σχόλια
Διαβάζω την εξ και προσπαθώ να πάρω στοιχεία, πληροφορίες. Εγώ θα ταξιδέψω μέσα στην άνοιξη για να κάνω την πρώτη αναγνωριστική επαφή με την πόλη που διάλεξα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έμαθα και τον σύλλογο Ελλήνων εκεί. Έτσι θα μπορέσω να πληροφορηθώ για όλα. Εγώ πάλι, ενώ σκεφτόμουν να φύγω μόλις βρω δουλειά, τελευταία σκέφτομαι έντονα ούτως ή αλλιώς να φύγω. Έχω τον τρόπο μου να πάω πρώτα εκεί που διάλεξα κι αφού εγκατασταθώ να ψάξω με την ησυχία μου. Θα δείξει.
Ήσουν 6 ετών δεν ήταν στο χέρι σου να μείνεις. Τους λες πως οι δικοί σου πεθύμησα την πατρίδα (επαναπατρισμός). Περίεργο, αυτό δεν το ρωτάνε , θα έπεσες σε κανέναν περίεργο τύπο. Ανανέωση διαβατηρίου θα κάνεις, φωτογραφίες και το χαρτί με τα στοιχεία σου. Ανανεώνονται αυτά δεν είναι κάτι τρομερό μην αγχώνεσαι. Στην Ελλάδα ζεις, την χώρα που αρνείται πεισματικά να δώσει ευκαιρίες για την απόκτηση προυπηρεσιας μη νιώθεις τύψεις ότι έγινε έγινε. Δεν είναι αργά έχεις περιθώρια ακόμη να αποκτήσεις προϋπηρεσία. Κυνήγησε το και εδώ και στο εξωτερικό. Ακομη κι αν δεν μείνεις εξωτερικό οριστικά θα σε βοηθήσει αν επιστρέψεις και σαν εμπειρία θα σου ανοίξει το δρόμο να κάνεις κάποια επαγγελματικά βήματα.
Υπάρχει η δυνατότητα με μέρος των χρημάτων που έχεις μαζέψει να εκπαιδευτείς πάνω στην ειδικότητα που λες ότι σε ενδιαφέρει; Ίσως κάποια σεμινάρια ή προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων ή κάποια ιδιωτική σχολή ίσως, ώστε να αποκτήσεις τις γνώσεις ή την εξειδίκευση που φαίνεται να νιώθεις ότι σου λείπουν. Τώρα σχετικά με την απόφαση για το εξωτερικό... Αν δεν έχεις εδώ κάτι να σε κρατάει, αν εκεί (στον Καναδά π.χ) υπάρχει δυνατότητα να εξελιχθείς καλύτερα πάνω στον τομέα που σ'ενδιαφέρει, τότε τόλμησέ το. Αλλά να ξέρεις πού πας κ γιατί, αλλιώς κινδυνεύεις να πας εκεί (όπου) κ να νιώσεις χαμένος/η.
Scroll to top icon