ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.12.2019 | 02:13

Μελλοντικος συντροφος

Παντα πιστευα πως χρειαζεται να εισαι ερωτευμενος για να παντρευτεις, να ζεις με καποιον που οταν χαμογελαει , χαμογελαει το συμπαν σου. Τα χρονια περασαν ομως και οι επιλογες που εκανα στο παρελθον με αυτο το κριτηριο ηταν απογοητευτικες για να εχουν σοβαρο μελλον. Εμεινα μονη μου λοιπον και επειδη εχω και καποιους να ενδιαφερονται εχω αρχισει να σκεφτομαι το ενδεχομενο να προσπερασω το μεγαλο ερωτα και να φτιαξω τη ζωη μου. Θλιβομαι αλλα πραγματικα δε νομιζω να συμβει πια, ξανα και με εναν σωστο ανθρωπο. Ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει ακομη και ενας μετριος συνδυασμος που θα ηταν δυνατος για κατι τετοιο. Εχω αρχισει να πιστευω πως οντως οι καλοι αντρες ειναι πιασμενοι απο τα 30 κατι που εγω ποτε δε θα ξεστομιζα αλλα βλεπω ανθρωπους πια με μεγαλα κουσουρια η μπορει και εγω να εγινα ξινη, ποιος ξερει. Τι προσδοκατε απο εναν μελλοντικο συντροφο, ποια στοιχεια πιστευετε πως χρειαζεται καποιος να εχει να γινει σωστος συντροφος και πατερας και ποια στοιχεια θα θελαν οι αντρες να δουν σε μια γυναικα αναλογα, με ποια κριτηρια επιλεγετε κατι τοσο σημαντικο αν δεν ερωτευτειτε φυσικα....
10
 
 
 
 
σχόλια
Είναι τραγική η εξομολόγησή σου παρά το γλυκανάλατο ύφος που αποπνέει, καθώς μας λες το εξής: ''Όλοι γύρω μου είναι ολίγιστοι, και ενώ η Μεγαλειότητά Μου αξίζει κάτι συγκλονιστικό κατά βάθος, τι να κάνω, θα συμβιβαστώ κλείνοντας τα μάτια''. Γιατί η Μεγαλειότητά σου δεν βρήκε τον μεγάλο, γαμάτο και μοναδικό άντρα που ερωτεύτηκες παράφορα ώστε να παντρευτείς; Μήπως, λέω μήπως, ο ''ολίγιστος'' τελικά θα συμβιβασθεί μαζί σου μιας και πολύς θα σου πέφτει;
Μετράει η εξωτερική εμφάνιση για το πρώτο έναυσμα και φυσικά ο χαρακτήρας να μπορείς να συνεννοηθείς. Καλή διάθεση να υπάρχει και ειλικρίνεια, σεβασμός, δημιουργικότητα και ενότητα, εργατικότητα και φυσικά να μην υπάρχει απάτη.
εσυ εχεις κι κάποιους να ενδιαφέρονται ................. μπορεις να επιλεξεις κατι που να αξιζει κι ολας ......................... ελα που άλλοι στα αζιτιτα πετάμενοι παραγκονισμενοι ............ δε εχουν να τους θέλει ουτε γατα ???
Αν απορρίψεις τον έρωτα, τότε δε διαφέρει από το να θες να "προσλάβεις" κάποιον.Είναι πολύ απλό σενάριο, καθώς ο έρωτας μας τυφλώνει και ανεχόμαστε παράλογες, καταπιεστικές και άρρωστες καταστάσεις.Άμα λείπει ο έρωτας είναι σα να βάζεις αγγελία για δουλειά.Φτιάξε το job description του συζύγου και πατέρα που έχεις στο μυαλό σου, πέρνα interview τους υποψηφίους και επέλεξε τον καλύτερο.Φρόντισε να είσαι και συ οκ με τις παροχές που υποσχέθηκες και τέλος.Καλή συνεργασία και καλή ενοποίηση!ΥΓ Ετοίμασε και συ ένα αντίστοιχο βιογραφικό και δώστο για reference στον υποψήφιο.
Συμφωνώ μαζί σας! Πρόκειται για μία "συνεργασία," εξ ου και ο πολύ ταιριαστός αμφίσημος όρος "partner" αγγλιστί. Και άλλωστε, αν δεν υπάρχει ο έρωτας μεν, αλλά υπάρχει συμβατότητα και μια καλή "συνεργασία," με τον καιρό μπορεί να έρθει η αγάπη και ο σεβασμός, τα οποία δύσκολα εξασθενούν και αντικαθίστανται (σε αντίθεση με τον έρωτα).
Έχω την αίσθηση ότι ο Shaun όμως το είπε σκωπτικά. Σαφώς ο γάμος χρειάζεται συνεργασία και σεβασμό, αλλά δύσκολο να επιτελεσθούν άλλα...καθήκοντα μόνον με σεβασμό...Τι να πω. Καθείς κι οι προτεραιότητές του. Ίσως περισσότερο νόημα έχει να αναρωτηθεί μια γυναίκα (ειδικά) ΓΙΑΤΙ θέλει να παντρευτεί. Τι θα της δώσει που δεν μπορεί να το έχει χωρίς γάμο;
Πράγματι, Caravan, απλώς το ορμέφυτο δυστυχώς οδηγεί σε λάθος επιλογές. Κάπου πρέπει να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο. Ίσως όσο πιο πολύ το αναλύουμε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. :-) Όσοι έχουν βρει το άλλο τους μισό και παραμένουν ευτυχείς σε σχέσεις ή γάμους πολλών ετών, απλώς "το ξέρουν." :-)
Aυτό με την πολλή ανάλυση και πολλή σκέψη ισχύει. Έχω την εντύπωση (ούσα κωλόφαρδη να έρθει χωρίς ψάξιμο κάτι πολύ καλό) ότι ένας λόγος που χωλαίνει το πράγμα σε αυτές τις ηλικίες είναι επειδή έχει πέσει πάρα πολύ αναμονή για "το κάτι καλύτερο". Δηλαδή σίγουρα πέρασαν καλοί σύντροφοι από την ζωή των μη ζευγαρωμένων μεγαλύτερων, αλλά τους απέρριψαν θεωρώντας ότι αφού ήρθε το καλό, ας περιμένω για το καλύτερο. Ίσως κάτι που δεν αντιλαμβάνεται αυτός που δεν πολυδεσμεύεται από μικρός (ανεξαρτήτως φύλου) είναι ότι η καλή συντροφική σχέση είναι κάτι το δυναμικό, που χτίζεται από κοινού εφόσον υπάρχει η έλξη και πέντε βασικές κοινές συνιστώσες. Δεν έρχεται "έτοιμο" κατά παραγγελία με delivery.
Τι να σου πω. Προσωπικα αν δεν καψουρευτω δε λειτουργει το θεμα σχεση. Τουλάχιστον πλεον αν δε δω κ δυο βασικα στον αλλον (περα απ το οτι τον γουσταρω) δεν προχωράω. Για μενα τα βασικα αυτα ειναι να μπορουμε να συννενοηθουμε, να εχουμε ιδιες αποψεις σε 2-3 θεμελιώδη (για μενα) ζητήματα, να μην ειναι τεμπέλης, να ειναι ζωντανός ανθρωπος κ ελευθερος/ανεξάρτητος συναισθηματικά. Πραγματα βεβαια που βλεπεις οταν εισαι καποιο μικρο διαστημα στη σχεση (οκ τα καταλαβαινεις στα πρωτα ραντεβου αλλα το θεμα ειναι να τα δεις να εφαρμόζονται κιολας).
Θα σου πω τη γνώμη μου για να μην βασανίζεσαι μια ζωή. Έχω γνωστούς, άνδρες και γυναίκες που πλησιάζουν τα 40 και είναι ακόμα μόνοι. Προφανώς ούτε οι μεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους, είναι πολύ επιλεκτικοί/μούχλες/μαμάκηδες, ούτε οι δε θέλουν να "συμβιβαστούν", είναι ακατάδεκτες, δογματικές κλπ.Αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου για το υπόλοιπο της ζωής σου, μόνη μέσα σε 4 ντουβάρια ψάχνε εσαεί τον άνθρωπο που θα ερωτευτείτε κεραυνοβόλα. Αναφέρετο δικαίωμά σου. Να ξέρεις όμως ότι ο έρωτας κάποτε θα φύγει και τότε θα αρχίσεις να βλέπεις με τα μάτια της λογικής τον σύντροφό σου. Εκεί είναι το σημείο που μπορεί να ανακαλύψεις ότι σας χωρίζουν περισσότερα απ' όσα σας ενώνουν.Αν πάλι πιστεύεις ότι θέλεις έναν άνθρωπο για μια ζωή, άφησε κατά μέρους τα ροζ συννεφάκια και μάθε να εκτιμάς ανθρώπους περισσότερο με βάση τον χαρακτήρα. Όχι να συμβιβαστείς με τον 1ο τυχόντα, αλλά να είσαι ανοιχτή και σε ανθρώπους με τους οποίους εκ πρώτης όψεως δεν ένιωσες το ηλεκτροσόκ.
Scroll to top icon