ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.1.2020 | 03:37

και τωρα τι κανουμε?

Χαιρετε-χαιρετε,φιλοι.Eιμαι νεο μελος εδω και θελω κι εγω να σας πω την ιστορια μου.Εχω σχεση εδω και 10 χρονια με εναν ανδρα κατα 2 χρονια μεγαλυτερο μου και εδεησε τωρα να μου προτεινει συμβιωση και γαμο,αφου προεκυψε εγκυμοσυνη! Εγω νιωθω πως ειμαι σε ενα κρισιμο/μεταβατικο σταδιο,οπου καλουμαι να αποφασισω αν θα παω μαζι του ενα βημα παραπερα τη σχεση η αν θα χωρισω(η εγκυμοσυνη δεν θα με αναγκασει να μεινω μαζι του σε κατι δυσλειτουργικο,εννοω αν καταληξω στο οτι θελω να φυγω)..Ας ξεκινησω ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΑΣ,ΟΠΩς ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.Παρολο που ξερουμε οτι τελειος συντροφος δεν υπαρχει,υπαρχει ομως αγαπη η οποια εμπεριεχει κ την εννοια της αποδοχης,ωστοσο δεν υπαρχει και 100% αποδοχη,δε γινεται αυτο,κατι θα βρεθει να μας ενοχλησει.Η δε εμπιστοσυνη ειναι θεμελιος λιθος του καθε δεσμου,χωρις αυτη η σχεση εκφυλιζεται και τελικα τελειωνει μοιραια καποια στιγμη.Αλλα ουτε κι εδω υπαρχει το απολυτο,στο μαξιμουμ αυτης,καθοτι μεγαλωνοντα γινομαστε λιγοτερο αφελεις,πιο καχυποπτοι κ λογω εμπειριών κτλ,αρκει να το διαχειριστουμε αυτο προς οφελος μας κι οχι να αφηνουμε τις ασκοπες αμφιβολιες να χαλανε την ευτυχια μας.Εκεινο που με προβληματιζει λοιπον ειναι η ζηλεια του(αρα ανασφαλεια κ χαμηλη αυτοπεποιθηση) του,η χρηση ψεμματων για να βγει απο τη δυσκολη θεση,η χειριστικοτητα,η σκληροτητα που μερικες φορες δειχνει σε καποια θεματα,και ο εγωκεντρισμος του.Σαν πολλα δε μαζευονται? Τα θετικα του ειναι η τρυφεροτητα, η στοργη και η ανοιχτη εκφραση των συναισθηματων του στις προσωπικες τους στιγμες,με αγαπαει,το πιστευω,αλλα με τον δικο του περιεργο τροπο,ο οποιος δεν ταυτιζεται παντα με τον τροπο που εγω θελω να εισπρατω την αγαπη.Επισης δε μπορω να τον εχω ψηλα κ να τον θαυμαζω και καποιες φορες ξεστομιζω ασχημα λογια,κατι που δειχνει οτι δεν εχει κερδιζει το σεβασμο μου.Για να πω την αληθεια,εχω καποια απωθημενα,(οπως πχ δεν εχουμε παει διακοπες/ταξιδακια που τοσο τα εχω αναγκη...ειδικα η θεα της θαλασσας με γαληνευει...)...ξερω πως δεν πηγαμε γιατι εκεινος σκεφτοταν "τι,εγω θα της δινω οσα θελει να περναει καλα κι εκεινη θα πηγαινει αλλου?"...ποτε δε με εμπιστευθηκε κ εχω την αισθηση πως θεωρει οτι ολες οι γυναικες ψαχνουν χορηγο.Ηθελα τη γνωμη σας για το αν τα ψεγαδια του μπορουν να παρεβλεφθουν η θα μου δημιουργησουν προβλημα κι αν οι ανθρωποι αλλαζουν(συμπεριφορα,τροπο σκεψης κτλ) τελικα η οχι. Θαρρω πως στη συμβιωση θα φανει το προβλημα στην πραγματικη του διασταση και μετα η θα προχωρησουμε απο κοινου στην αναζητηση λυσεων ωστε να κανουμε πιο λειτουργικη και ανταποδοτικη την καθημερινοτητα μας η αν αποτυχουμε σε αυτο,μοιραια θα χωρισουμε.Προσωπικα,δεν πιστευω στα θαυματα...αλλα επειδη αγαπιομαστε βαθια,θελω να αφησω τη σχεση να περασει απο το τεστ της συμβιωσης,για να μη μας αδικησω και για να δω κι εγω πως θα λειτουργω και πως θα χειριστουμε το οποιο θεμα προκυπτει.Ευχαριστω που με διαβασατε...Μ.Γ.
11
 
 
 
 
σχόλια
Πως θα σου φαινοταν αν ο πατερας σου ηταν εγωκεντρικος, ψευτης, χειριστικος και ζηλευε την μητερα σου?Αν η μητερα σου ειχε απωθημενα και δεν σεβοταν τον πατερα σου?Σκεψου το λιγο και απο την μερια του παιδιου... εσας θα εχει για προτυπο.Θα μπορουσα να γραψω κι αλλα, ομως δεν θελω. Θα συμφωνησω 100% με τον Διογενη απο πανω...
Ξέρεις, ένα φυσιολογικό ζευγάρι, κατά τη δική μου άποψη, τώρα θα πέταγε από τη χαρά του, θα περίμεναν τον καρπό του έρωτά τους και θα ανυπομονούσαν να ζήσουν μαζί. Θα μπορούσα να γίνω πολύ πιο σκληρός με όσα διάβασα, θα σου πω μόνον το εξής: έτσι κι αλλιώς, θα χωρίσετε. Καλή χρονιά με υγεία. Και καλή λευτεριά.
Ρε διογενη τα λες πάντα τόσο εύστοχα. Θα συμφωνήσω και όσο για το ότι το σκέφτηκε 10 χρόνια μετα και κατόπιν του παιδιού θα πω το εξής. Πιστεύω ότι οι γυναίκες πιο πολύ αγχώνονται να γίνουν μάνες και όχι να παντρευτούν. Προφανώς η κοπέλα βολεύονταν στη σχέση παρλοτι δεν την κάλυπτε από την ανασφάλεια που της προκαλούσε η φύση να γίνει μάνα. Τώρα που τα κατάφερε νιώθει δεν τον έχει πια ανάγκη και θέλει να χωρίσει να ζήσει τη ζωή της πράγμα που ήθελε πολλά χρόνια κατα βάθος πιστεύω. Για αυτό και πολλά διαζύγια γίνονται μετά την απόκτηση παιδιού
Θεωρητικα θα συμφωνουσα μαζι σου αλλα μερικες φορες η ζωη παιζει αλλα παιχνιδια. Μεσα στη ζωη ειναι οι προσπαθειες των 2 μελων να τα βρουν. Το παιδι πολλες φορες ωριμαζει οχι μονο τη μανα αλλα και το πατερα. Σας ευχομαι τα καλυτερα, πιστευω οτι αν θελετε να τα βρειτε, θα τα βρειτε.Ανδρεας (ξερεις ποιος)
Ειναι λιγο λεπτο το θεμα θεωρω λογω του παιδιού. Κ ακριβως λογω του παιδιού θα σου ελεγα να το προχωρήσεις σε συγκατοίκηση. Σε γαμο θα έλεγα οχι (δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτό στην περιπτωση σου να συγκατοικησεις με παιδι εκτος γάμου, κπ θα το εκαναν, κπ οχι). Θα συμμεριστω τον προβληματισμό της THEiA πιο πανω, γτ τωρα κ οχι νωριτερα (10 χρονια ειναι πολλα)? Νομιζω επειδη εβαζες τα σκουπιδακια κατω απ το χαλάκι τοσα χρονια κ τωρα που ηρθε το παιδι καλείσαι να αντιμετωπίσεις την πραγματικοτητα κ να αποφασίσεις. Στη θεση σου (αν τοσο ειχα φτασει στο σημειο που εισαι εσυ) θα ξεκαθαριζα στον σύντροφο μου, οτι μένουμε μαζι δοκιμαστικά κ χωρις γαμο κ προσπαθούμε ουσιαστικα να τα κάνουμε το θεμα να λειτουργήσει. Αν δε λειτουργήσει, χωρίζουμε κ είμαστε ακομη δυο γονεις που ειναι χωρια αλλα μεγαλώνουν ενα παιδι. Τονίζω, οτι αυτο θα εκανα εγω. Κ τονίζω οτι τα στοιχεια που δινεις ειναι φλου οποτε μπορει τωρα να λεω μλκ (που γενικα δλδ μπορει να λεω μλκ δεν ξερω).Κ κτ γενικο. Ο γάμος θεωρω λειτουργει υποσυνειδητα ως "παντρευόμαστε αρα με δέχεται οπως ειμαι κ τον δεχομαι οπως ειναι", ασχετα που πολλες φορες δεν ειναι ετσι (για την περιπτωση σου αυτο- γι αυτο λεω χωρις γαμο, μπας κ αλλαξει η κατασταση μεταξυ σας εφοσον με το γαμο επαναπαυεσαι κατα τη γνωμη μου). Πολλα ειπα, κουρασα. Σορι. Φιλια!
Serendi-pity...Κοπελια σε ευχαριστω για το χρονο σου και το ευστοχο σχολιο.Update:μετα απο συζητηση με τον συντροφο μου αποφασισαμε τη συμβιωση να την κανουμε αμεσα,το γαμο αργοτερα(αν η σχεση περασει το τεστ).νομιζω αυτο ειναι το καλυτερο.οσο για το μωρακι μας...θα μεγαλωσει με αγαπη ειτε ειμαστε μαζι ως ζευγαρι με τον συντροφο,ειτε μενουμε χωριστα.σας ευχαριστω ολους για τα σχολια σας.
Ενώ αντιλαμβάνομαι και ασπάζομαι όλους τους προβληματισμούς σου, μου γεννάται η απορία γιατί 10 χρόνια μετά; Τι είναι αυτό που σε "ταρακούνησε" τώρα; Γιατί πρέπει να περιμένουμε μια εγκυμοσύνη για να προβληματιστούμε για τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας; Δεν κρίνω, απλά αναρωτιέμαι!Καλή ζωή σου εύχομαι, όπως κ αν εξελιχθεί κ με το καλό το παιδάκι σου!!
Εχω ζητησει κι αλλες πολλες φορες στο παρελθον να προχωρησουμε στη συμβιωση αλλα ολο μου προβαλε ως προβλημα το οικονομικο.Το ξερω πως με αγαπάει αλλα εχω φθαρει κ εχω κουραστει ψυχολογικά απο τη συμπεριφορα του. αργησε πολυ να μας δωσει το ενα βημα παραπερα κ τωρα πιυ ειπε να το κανουμε,εχω τις αμφιβολιες μου για την εξελιξη του,γιατι με βλεπω οτι δεν εχω καθολου υπομονη κ με το παραμικρο θυμωνω.εκεινος με διαβεβαιωνει οτιβθα ειμαστε καλα.για να δουμε...
Maraki το ενα βημα παραπέρα το κανετε λογω του παιδιού, οχι απο μονοι σας. Οσον αφορα στο οικονομικο τωρα δλδ είναι πιο ευκολα με το παιδι κιολας (θεωρητική ερωτηση προς το φιλο σου, οχι προς εσενα)?
Κοίτα, κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται/μαστε κάποιο "γερό ταρακούνημα" για να πάρουν απόφαση να αλλάξουν τα δεδομένα τους. Ίσως γι'αυτόν το ταρακούνημα να ήταν η εγκυμοσύνη. Πολύ λογικό να κουράστηκες απ' τη συμπεριφορά του, εφόσον εσύ τόσα χρόνια ήθελες κάτι άλλο κ δεν έβρισκες ανταπόκριση. Το θέμα είναι ότι τώρα σου προσφέρει αυτό που ήθελες κ εσύ έχεις αμφιβολίες, τις οποίες ο ίδιος σου "επέτρεψε' με την πρότερη συμπεριφορά του να καλλιεργήσεις. Εσύ, όμως, τον ξέρεις καλύτερα... έχει μέσα του εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητάς εσύ; Τα έχεις εντοπίσει; Υπάρχουν κ απλά τόσα χρόνια δεν τα έβγαζε; Γιατί αν δε διαφαίνονται στον ορίζοντα, καλό θα είναι να μη θρέφεις φρούδες ελπίδες. Αν όμως υπάρχουν τότε ίσως αξίζει να δώσεις την ευκαιρία. Γενικότερα, θεωρώ πως η ζωή είναι ένα ρίσκο κ πως μόνο βιώνοντας κάτι θα μάθεις ολοκληρωτικά την έκβασή του. Όπως κ να 'χει σου εύχομαι να έρθουν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για σας κ το παιδί σας!!
Scroll to top icon