ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.1.2020 | 18:52

Η.Τ.

Είμαι τόσο κουρασμένη ψυχολογικά... Τόσο πολύ! Για κάμποσο καιρό τώρα (γύρω στα 2 με 3 χρόνια) βρίσκομαι σε ένα ψυχολογικό τέλμα. Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει χειρότερο. Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ με αποτέλεσμα να είμαι μονίμως κουρασμένη. Μου φαίνεται βουνό η επίτευξη των στόχων μου. Νιώθω πως δεν αντέχω να πάρω ανάσα πως δεν αντέχω τη ζωή μου ... Ξέρω πως όλοι λένε υγεία πάνω από όλα και όλα τα υπόλοιπα λύνονται όμως δεν αντέχω να βλέπω όλα τα υπόλοιπα γύρω μου να καταστρέφονται. Πονάω... Κυριολεκτικά πονάω. Τα γράφω όλα αυτά και νιώθω να με πονάει το στομάχι μου από την θλίψη. Τι να κάνω για να βγω απ'ολη αυτή τη κατάσταση;
18
 
 
 
 
σχόλια
Εκτος απο αυτο που προτεινουν περι ψυχολογικης θεραπειας απο ειδικο, εγω θα σου προτεινω κατι που μπορεις να κανεις μονη σου. Καταρχας το ψυχολογικο τελμα ειναι κατι απολυτως φυσιολογικο και συμβαινει σε πολυ κοσμο (για να μην πω σε ολους) κατα την διαρκεια της ζωης τους. Οι παραγοντες μπορει να ειναι πολλοι αναλογα τον ανθρωπο, την φαση που παιρναει. Καλο ειναι αρχικα να αποδεχθεις την κατασταση χωρις να νιωθεις την αναγκη να την αλλαξεις.Λες οτι συμβαινει εδω και χρονια πραγμα που σημαινει οτι ενδεχομενως εχεις αναπαφθει μεσα στην κατασταση αυτη. Προτεινω να φτιαξεις ενα προγραμμα (και οχι να το φτιαξεις αλλα εν τελει να μην μπεις ποτε στην εφαρμογη του και να μην το τηρησεις). Να φτιαξεις ενα προγραμμα οπου θα πειθαρχησεις πραγματικα σε αυτο, θα πιεσεις τον εαυτο σου να το κανει συνηθεια του. Για να πειθαρχησεις σε ενα προγραμμα χρειαζεται να καταλαβεις και να αισθανθεις οτι αυτη η κατασταση της ψυχολογικης αποτελματωσης δεν οφελει πια καπου, σου τελειωσε, δεν σε οδηγει καπου.Κατ'εμε λοιπον καλο ειναι να φτιαξεις ενα προγραμμα, αρχικα υπνου, διατροφης, συγυρισματος σπιτιου/δωματιου. Επειτα να βαλεις τις υποχρεωσεις σου, βημα βημα, τα χομπυ σου, λιγο καθε μερα τοσο οσο. Κανε πραγματα γενικα, βαλε προσωπικους στοχους πχ. θελω να ειμαι πιο λογικη και λιγοτερο συναισθηματικη, θελω να παρω τοσα κιλα, θελω να διαβασω τοσα βιβλια. Λιγο αστεια και παιδικα αν το θεσω δηλαδη σκεψου οτι εισαι ενα φυτο που θελει ποτισμα, ηλιο, φροντιδα, για να ανθισει και να γινει ομορφο. Μην εγκαταλειπεις τον εαυτο σου, και κυριως μην νιωθεις οτι εισαι μονη σου. Εχω δει ανθρωπους μετα απο πολυ σοβαρα προβληματα που τους οδηγησαν σε ψυχολογικο τελμα, να αναγεννιουνται. Χρειαζεται πολλες φορες να νιωσουμε οτι ειμαστε στον πατο για να αναγεννηθουμε. Δες το ετσι.Χωρις να ειμαι ειδικη, αλλα οντας ανθρωπος και καταλαβαινοντας τα συναισθηματα που περιγραφεις, εδωσα μια οπτικη. Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγουλακι <3 Καλη τυχη σε αυτο τον αγωνα με τον εαυτο σου <3
Βρισκόμουν στην κατάσταση που βρίσκεσαι. Θα παραθέσω κάποια πράγματα που με βοήθησαν. Για χαλάρωση το διάβασμά πριν τον ύπνο και ο διαλογισμός.Στο ψυχολογικό κομμάτι αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν η συνειδητοποίηση ότι είμαι υπεύθυνος για τον εαυτό μου. Για το πώς νιώθω. Σταμάτησα να βλέπω τον εαυτό μου ως το θύμα.
Εγώ θα το ξαναπώ. κανένας ψυχ δεν θα σε βοηθήσει. Τα πράγματα είναι απλά. Κανένας ψυχ δεν θα αλλάξει το γεγονός το οποίο σε πληγωνει, πρέπει να το αλλάξεις μόνη σου. Βρες τι σε πληγωνει λοιπόν και άλλαξε το. Στο χέρι σου είναι όλα.
Όταν κάτι μας ενοχλεί, είναι καλό να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε όπως μπορούμε. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα πράγματα, ορισμένες συνθήκες που δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας να αλλάξουν. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που το βλέπουμε. Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά αυτή είναι η μόνη λύση.
Καλησπέρα σε νιώθω και σε καταλαβαίνω περνάω κ εγώ μια πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αυτό που μπορώ να σε συμβουλεψω είναι να βρεις έναν ειδικό γ να σε βοηθήσει εμένα που πήρε αρκετό καιρό μέχρι να το πάρω απόφαση και να πάω και έχω λίγο καιρό π ξεκίνησα ψυχοθεραπεία αλλά κ αγωγή.Ζητα βοήθεια δεν είναι ντροπή και όλα θα πάνε καλύτερα.σου στέλνω μια αγκαλιά.
Από την στιγμή που σε πονάει το στομάχι σου από την θλίψη, καλύτερα να το συζητήσεις με ειδικό ψυχικής υγείας που ειδικεύεται σε αυτά τα συμπτώματα και συναισθήματα. Θα είναι ένα δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου προς καλυτέρευση της καθημερινότητάς σου. Θάρρος και καλή τύχη!
Η τετριμμένη συμβουλή είναι να πας σε έναν ψυχολόγο ο οποίος θα σε φορτώσει πιθανώς με αγχολυτικά κλπ. Προσωπικά, όταν νιώθω φορτωμένος, κάνω το εξής. Βάζω jazz μουσική, πίνω κρασί, κάνω 1-2 τσιγάρα, χαμηλώνω τον φωτισμό και συγγράφω ένα βιβλίο το οποίο προσπαθώ εδώ και 3 χρόνια. Χαλαρώνω απίστευτα και ξεχνιέμαι.* Συμπέρασμα: βρες κάτι που σου αρέσει, για να αποφορτίζεσαι.
Scroll to top icon