Η Ινδία κατεδαφίζει πολυτελή κτίρια που παραβίαζαν περιβαλλοντικούς κανονισμούς

Η Ινδία κατεδαφίζει πολυτελή κτίρια που παραβίαζαν περιβαλλοντικούς κανονισμούς Facebook Twitter
3

Οι Αρχές της Ινδίας προχώρησαν στην κατεδάφιση πολυώροφων και πολυτελών κτιρίων στο κράτος της Kerala καθώς η ανέγερσή τους παραβίαζε τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. 

  

Αρκετοί από τους κατοίκους των πολυώροφων κτιρίων είδαν τα σπίτια τους και τις επενδύσεις τους να καταρρέουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την κατεδάφιση πέρυσι, όταν μία επιτροπή διαπίστωσε πως τα κτίρια παραβίαζαν τους κανονισμούς για την προστασία των παράκτιων περιοχών. Δύο ακόμα κτίρια αναμένεται να γκρεμιστούν την Κυριακή. Συνολικά 343 διαμερίσματα, στα οποία έμεναν περίπου 2.000 άτομα, κατεδαφίζονται μέσα στο Σαββατοκύριακο σε μία επιχείρηση κατεδάφισης που περιγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατεδάφισης κτιρίων κατοικιών στην Ινδία. 

Το 90 διαμερισμάτων H2O Holy Faith ήταν το πρώτο κτίριο που κατεδαφίστηκε το Σάββατο. Χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για την κατεδάφισή του κτιρίου των 19 ορόφων η οποία έγινε με ελεγχόμενη έκρηξη. Τα «δίδυμα» κτίρια Alfa Serene αναμένεται να ακολουθήσουν. Ο Shamshudeen Karunagapally ανέφερε ότι η σύζυγός του και τα παιδιά του δεν είδαν την κατεδάφιση καθώς ήταν «πολύ οδυνηρό γι αυτούς να βλέπουν τα όνειρά τους να θρυμματίζονται μπροστά στα μάτια τους». Ο ίδιος ανέφερε στο AFP ότι «υποφέρουμε χωρίς να φταίμε». 

Η αρμόδια αρχή, που συστήθηκε για την προστασία των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών της Kerala, υποστήριξε πως για την ανέγερση των κτιρίων δόθηκε άδεια από τοπικούς αξιωματούχους χωρίς να την έγκρισή της. Παράλληλα ανέφερε ότι η τοποθεσία όπου τα κτιριακά συγκροτήματα ανεγέρθηκαν, στο δήμο Maradu, είναι ιδιαίτερα ευάλωτη και δεν επιτρέπεται καμία νέα οικοδομική δραστηριότητα. Μετά το χτίσιμό τους, τραπεζίτες, στελέχη εταιρειών και εύποροι συνταξιούχοι κατοίκησαν εκεί. Ένας τραπεζίτης ανέφερε πως το 2006 ξόδεψε 70.000 δολάρια για την αγορά ενός διαμερίσματος 200 τετραγωνικών μέτρων, ενώ ένας από τους γείτονές του πούλησε πέρυσι το διαμέρισμά του για 176.000 δολάρια. 

Τον Μάιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας διέταξε την κατεδάφιση των κτιρίων, κάνοντας λόγο για παραβίαση των οικοδομικών κανόνων και για τεράστια ζημιά στο περιβάλλον. Παράλληλα ανέφερε ότι οι πλημμύρες στην περιοχή είναι αποτέλεσμα της συνολικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος και στην παράνομη κατοίκηση των παράκτιων περιοχών. Μετά τη δικαστική απόφαση πολλοί κάτοικοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ωστόσο οι Αρχές διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, και έτσι αναγκάστηκαν να φύγουν. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα η κυβέρνηση διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 35.000 δολαρίων στους κατοίκους.

Με πληροφορίες από BBC/India Today

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η ανώνυμη πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες δικαίωμα; Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφασίζει

Διεθνή / Είναι η ανώνυμη πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες δικαίωμα; Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφασίζει

Νόμος του Τέξας στοχεύει στον περιορισμό της πρόσβασης σε ιστοσελίδες περιεχομένου ενηλίκων - Είναι αυτό το μέτρο Κερκόπορτα για την κατάργηση πολιτικών ελευθεριών;
LIFO NEWSROOM
Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώνεται για δεύτερο συνεχόμενο έτος

Διεθνή / Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώνεται για δεύτερο συνεχόμενο έτος

Η γερμανική οικονομία δέχεται έντονες πιέσεις, καθώς οι επιχειρήσεις μειώνουν την παραγωγή εν μέσω υποτονικής εγχώριας ζήτησης, υψηλών τιμών ενέργειας και αυξημένου ανταγωνισμού από τις εισαγωγές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κοίτα να δεις... εδώ δεν τολμάς να πεις πως δεν γίνεται να χτιστεί η Αφάντου στη Ρόδο και πέφτουν να σε φάνε ως αριστεροδήθεν άπλυτο πολέμιο της ανάπτυξης!!!Ας ελπίσουμε πως θα γίνουν ανάλογες κατεδαφίσεις στο μέλλον των Αθηναϊκών εκτρωμάτων της αντιπαροχής.
Από δύο πολύ καλούς φίλους, μεσίτες ακινήτων, μαθαίνω πως όλος αυτός η μηχανισμός της οικοδομής/αντιπαροχής (βλέπε κατασκευαστικά δάνεια), μετά την κρίση ξεκινάει ξανά με τις τιμές των ακινήτων προς ενοικίαση ή προς πώληση (βλέπε στεγαστικά δάνεια) να αυξάνεται ραγδαία στα επίπεδα των τιμών του 2005-2006. Φυσικά πρόκειται πάλι περί «φούσκας» προκειμένου με αυτόν το τρόπο, της οικοδομικής δραστηριότητας, να φανεί αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης που στην χώρα μας επί της ουσίας μόνο ανάπτυξη δεν σημαίνει. Αρκετοί ιδιοκτήτες, κυρίως επαγγελματικών χώρων, τραβάνε τα μαλλιά τους προσπαθώντας να βρουν τρόπους να διώξουν τους παλαιούς ενοικιαστές καθώς εν μέσω κρίσης τα ακίνητα τους μισθώθηκαν σε χαμηλές τιμές τα οποία σήμερα εκ νέου αρχίζουν να μισθώνονται σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές. Το ίδιο για όσους πούλησαν ακίνητα την περίοδο της κρίσεως σε εξευτελιστικές τιμές σε σχέση με τις σημερινές οι οποίες έχουν εκτοξευτεί κατακόρυφα και θα αυξηθούν κι άλλο!Όσο αφορά την κατεδάφιση των συγκεκριμένων κτιρίων στην Ινδία, σκέψου να ήσουν ένας από τους ιδιοκτήτης ακινήτου που ενώ το αγόρασες νόμιμα, χωρίς να γνωρίζεις ότι οικοδομικα αδειοδοτήθηκε παράνομα, ξαφνικά να σε πετάνε έξω με μια γελοία αποζημίωση και να το γκρεμίζουν!.....εκτός και αν οι ιδιοκτήτες τους, καθότι εύποροι (τραπεζίτες, στελέχη εταιρειών και εύποροι συνταξιούχοι) όπως αναφέρεται, συμμετείχαν στο «λάδωμα» των τοπικών αξιωματούχων. Που κατά πάσα πιθανότητα αν όχι όλοι, οι περισσότεροι το γνώριζαν!...Σίγουρα υπάρχουν και ιδιοκτήτες που πιάστηκαν κορόιδα ολκής.