Οργή στην Κίνα: Ανάγκασαν χοίρο να κάνει bungee jumping σε πάρκο - Μετά το έστειλαν για σφαγή

Οργή στην Κίνα: Ανάγκασαν χοίρο να κάνει bungee jumping σε πάρκο - Μετά το έστειλαν για σφαγή Facebook Twitter
6

Ένα κινεζικό θεματικό πάρκο έχει προκαλέσει κύμα οργής στα social media επειδή ανάγκασε γουρούνι να κάνει bungee jumping από ύψος 68 μέτρων.

Το βίντεο δείχνει το γουρούνι δεμένο σε έναν στύλο, τον οποίο κουβαλούν δυο άντρες στην κορυφή ενός πύργου πριν το σπρώξουν για να πέσει.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του πάρκου εξήγησαν πως το έκαναν για να εγκαινιάσουν τη νέα ατραξιόν, που είναι το bungee jumping.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το γουρούνι αμέσως μετά στάλθηκε σε σφαγείο.

Οργή στην Κίνα: Ανάγκασαν χοίρο να κάνει bungee jumping σε πάρκο - Μετά το έστειλαν για σφαγή Facebook Twitter
Οργή στην Κίνα: Ανάγκασαν χοίρο να κάνει bungee jumping σε πάρκο - Μετά το έστειλαν για σφαγή Facebook Twitter
Οργή στην Κίνα: Ανάγκασαν χοίρο να κάνει bungee jumping σε πάρκο - Μετά το έστειλαν για σφαγή Facebook Twitter

Μετά τον σάλο, το θεματικό πάρκο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, λέγοντας πως αποδέχεται «την κριτική» που έχει πυροδοτήσει. 

«Δεχόμαστε ειλικρινά την κριτική των πολιτών και τις συμβουλές και ζητούμε συγγνώμη στο κοινό. Θα βελτιώσουμε το μάρκετινγκ για παρέχουμε στους τουρίστες καλύτερες υπηρεσίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Το γουρούνι, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ζύγιζε 75 κιλά, φαίνεται να πέφτει από τον πύργο έχοντας τυλιγμένη μια κάπα γύρω από τον λαιμό του. Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, ακούγονται ήχοι που μοιάζουν σαν το ζώο να φώναζε.

Το ακριβώς συμβαίνει μετά την πτώση του γουρουνιού δεν φαίνεται στο βίντεο, αν και πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως στάλθηκε για σφαγή.

 

Η κακοποίηση ζώων δεν τιμωρείται δια νόμου στην Κίνα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει πρόοδος στην ευαισθητοποίηση του σχετικά με θέματα που αφορούν τα ζώα.

Παρόλο που αρκετοί στα social media υπερασπίστηκαν το περιστατικό, λέγοντας πως δεν διαφέρει καθόλου από το να σκοτώσεις ένα γουρούνι για τροφή, οι περισσότεροι χρήστες καταδίκασαν την πρωτοβουλία της εταιρίας.

Το περιστατικό καταδίκασε και η Peta. «Τα γουρούνια βιώνουν πόνο και φόβο ακριβώς όπως εμείς και αυτό το αηδιαστικό "νούμερο" θα έπρεπε να είναι παράνομο», τόνισε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Τζέισον Μπέικερ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από την φονική επίθεση στην Υεμένη - «Ουπς, δεν θα γίνει καμιά επίθεση από αυτούς τους Χούτι»

Διεθνή / Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από την φονική επίθεση στην Υεμένη - «Ουπς, δεν θα γίνει καμιά επίθεση από αυτούς τους Χούτι»

Ο Τραμπ δημοσιοποίησε βίντεο που κατ’ αυτόν δείχνει δεκάδες μαχητές του κινήματος των Χούτι καθώς σκοτώνονται σε αμερικανικό βομβαρδισμό στην Υεμένη
LIFO NEWSROOM
«Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Διεθνή / «Η μόνη δουλειά που ξέρω»: Οι εργάτες του μικροσκοπικού Λεσότο αντιδρούν στους δασμούς 50% του Τραμπ

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας απασχολεί περίπου 40.000 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει το 90% των εξαγωγών του Λεσότο, όπου κατασκευάζονται τζιν για εμβληματικές αμερικανικές μάρκες όπως η Levi's και η Wrangler
LIFO NEWSROOM
50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Διεθνή / 50 χρόνια Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον κώδικα που ξεκίνησε την επανάσταση των υπολογιστών

Ο ιδρυτής της Microsoft γιορτάζει την «χρυσή επέτειο» της εταιρείας με αναμνήσεις από τον κώδικα που έγραψε στα 19 του και έβαλε τα θεμέλια για το μέλλον της τεχνολογίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πρώτον ΔΕΝ είμαστε όλοι σαν εσένα. Ευτυχώς.Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τρώνε γουρούνια - ούτε άλλα ζώα.Δεύτερον, το να σκοτώσεις ένα ζώο για να το φας μπορεί να δικαιολογηθεί (αν και συζητήσιμο) από έναν ωφελιμισμό. Το σκοτώνεις για να πάρεις πρωτεϊνες.Το να το βασανίσεις με τέτοια σκληρότητα πριν το σκοτώσεις αποτελεί μια ιδαίτερη μορφή σκατοψυχιάς.Μόνο ειδεχθή, ανώμαλα καθάρματα βασανίζουν τα θύματα τους πριν τα δολοφονήσουν. Ακόμα και στα δικαστήρια τιμωρείται αλλιώς ο φόνος αν έχει προηγηθεί βασανισμός.Το ότι χρειάζεσαι κάποιον για να σου επισημάνει αυτές τις διαφορές είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για το ανθρώπινο είδος.
@Γκαργκαούλας Ανυπόστατο γιατί? Στην Ελλάδα τουλάχιστον υπάρχουν διαδιακασίες που τηρούνται στις κτηνοτροφικές μονάδες σχετικά με τη θανάτωση των ζώων, οι οποίες ακολουθούνται και για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και για να μη υποφέρει το ίδιο το ζώο (και ακολουθούνται σε πολύ μεγαλο βαθμό μάλιστα). Αφήνοντας στην άκρη το αν είναι ηθικό ή όχι να εκτ΄ρεφεις ζώα για κατανάλωση, ο Harlan Κάνει ένα διαχωρισμό και λεει ότι το να βασανίζεις ζώα ως θέαμα και διασκέδαση είναι βάρβαρο, ανήθικο και απολίτιστο. Επομένως κριτικάρει άμεσα το θέμα του άρθρού και παράλληλα απαντά και στο σχόλιο του/της Absinthia_Stacy. Ανυπόστατο = Δεν υφίσταται. Αντικειμένικά δε μπορείς να αποδείξεις ότι αυτά που λέει ο Harlan δεν ισχύουν, όπως και το αντίθετο, είναι θέμα κοσμοθεωρίας και προσωπικής ηθικής και ευαισθησίας. Μπορείς απλά να διαφωνήσεις με την άποψη του και επιχειρηματολογήσεις υπέρ της δικής σου...