Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αν έχετε τα κότσια να πάτε εμένα σε ειδικό Δικαστήριο

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αν έχετε τα κότσια να πάτε εμένα σε ειδικό Δικαστήριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο Tae Kwo Do στο Παλαιό Φάληρο. 

Κάνοντας λόγο για «κυνισμό των "αρίστων"», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για διαπλοκή, κοινωνική στασιμότητα, διακρίσεις, συντηρητική οπισθοδρόμηση και συρρίκνωση δικαιωμάτων. 

Αναφερόμενος δε στην υπόθεση Novartis, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση. «Φοβούνται την έρευνα. Φοβούνται την Δικαιοσύνη. Φοβούνται την αλήθεια. Φοβούνται και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κουκούλωσε την υπόθεση της Novartis και έδωσε την ευκαιρία να διερευνηθεί. Σήμερα μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταδικαστούμε, ενώ την καταδίκη για ισόβια την επιφυλάσσουν για μένα».

«Είμαι εδώ, αν έχετε τα κότσια, μην τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα, αν έχετε τα κότσια να πάτε εμένα σε ειδικό Δικαστήριο. Αν δεν τα έχετε όμως σταματήστε να βιάζετε τους θεσμούς. Αφήστε την Δικαιοσύνη να ερευνήσει το σκάνδαλο Novartis ως το τέλος».

«Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος; Γιατί τα κάνουν αυτά; Η απάντηση είναι προφανής γιατί φοβούνται την αλήθεια και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ [...] Γιατί άραγε τέτοιος πανικός;»

Αναφερόμενος σε εθνικά θέματα, υποστήριξε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώθηκαν τα σχέδια της Τουρκίας για την βαθύτερη άσκηση επιρροής στα Βαλκάνια. «Εμείς δεν είμαστε γιαλαντζί υπερπατριώτες [...[ Πού βρίσκονται σήμερα οι υπερπατριώτες να αντιδράσουν στην τουρκική προκλητικότητα και τις γεωτρήσεις;»

Κριτική άσκησε και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας πως η μόνη λύση είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και η μεταφορά των ευάλωτων ομάδων στην ενδοχώρα με ταυτόχρονη πίεση στην Ευρώπη για την αναθεώρηση του «Δουβλίνου 2». Δεσμεύτηκε δε ότι και ως αντιπολίτευση θα στηρίξει μία παρόμοια πολιτική, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βορίδη τον κ. Γεωργιάδη ότι «θέλουν να αντιγράψουν τις ακροδεξιές τακτικές του κ. Όρμπαν όχι μόνο στο μεταναστευτικό, αλλά και στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη».

Η εκδήλωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα με την προβολή βίντεο κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, με τίτλους όπως «Πρώτοι με διαφθορά», «Ο πρωθυπουργός λείπει σε ταξίδι για δουλειές» και «Για ψυκτικός καλός είσαι». Στα βίντεο, ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την πολιτική της νέας κυβέρνησης.

 
Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μήπως να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές και ποιος την έχει πιο μεγάλη;Είναι θέμα βάρους όρχεων ποιος θα βάλει ποιον στη φυλακή;Αυτό διαπραγματευόμαστε;Αυτές είναι κουβέντες για μαφιόζους.Για συμμορίες που διεκδικούν την ίδια πιάτσα.Τι έχουν να φοβηθούν αυτοί που θα σας κατηγορήσουν (με στοιχεία βέβαια και αν καταφέρουν να τα βρουν) στο πλαίσιο της δημοκρατίας και δεν έχουν τα κότσια να το κάνουν;Με τι ακριβώς τους απειλείτε και τους προκαλείτε;Πολύ θα ήθελα,να ξέρω αυτή την απάντηση.Και να δω αν έχετε τα κότσια,να απαντήσετε ευθέως.
Όταν δεν υπάρχει κανένα απολύτως σοβαρό πρόγραμμα, το μόνο που μένει στον κ. Τσίπρα, είναι οι λεονταρισμοί, η πολιτική παραπλάνηση, ο διχασμός και η καταστροφολογία. Τα οποία όμως δεν αρκούν για να κυβερνήσεις. ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, για να διορθώσεις τα λάθη των άλλων..Παλιά μου τέχνη κόσκινο λοιπόν. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2015.. Λυπηρό για ένα νέο πολιτικό, αλλά δυστυχώς είναι το μόνο που έχει ικανότητα να κάνει. Σχετικά με πρόγραμμα, προχθες το βράδυ στο "10" της ΕΡΤ ήταν ο κ. Σταθάκης. Στον οποίο - λόγω προφανώς της τεράστιας επιτυχίας που είχε το δικό του επίσης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το 2014 -, ανατέθηκε ξανά η εκπόνηση νέου προγράμματος !Και άρχισε με στόμφο να μιλάει, αλλά τον διέκοψε ο παριστάμενος ειδικός στα οικονομικά δημοσιογράφος και τον ρώτησε για το Ειδικό Ταμείο.Και τον έπιασε τον κ. Σταθάκη νευρικό γέλιο και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε (όποος θέλει, ας ψάξει το βίντεο στο web).Αυτά...Όσοι αφελείς και εμπαθείς προσέλθετε. Αυτούς τους ψηφοφόρους ψάχνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ. .
"Είμαι εδώ, αν έχετε τα κότσια, μην τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα, αν έχετε τα κότσια να πάτε εμένα σε ειδικό Δικαστήριο."To λες και θρασος..."Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος;"Γιατι καμια κατηγορια δεν αποδειχτηκε, αρα μιλαμε για κατασκευασμενους μαρτυρες με σκοπο την επιθεση σε πολιτικους αντιπαλους;