ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.3.2020 | 05:06

Bαρύμαγκας

Διάβαζα στη Wikipedia το βίο του συνθέτη Μανώλη Χιώτη και γράφει σε ένα σημείο: « Ο πατέρας του λεγόταν Διαμαντής Χιώτης, ένας βαρύμαγκας γεννημένος στον Πειραιά.» Βαρύμαγκας;! Τι σόι περιγραφή είναι αυτή; Νόμιζα πως στη συγκεκριμένη εγκυκλοπαίδεια δε γράφονταν χαρακτηρισμοί, βαρύμαγκας, σκληρό πεπόνι, μειλίχιος, μαλθακός, και τα τοιαύτα. Χαχαχα!
10
 
 
 
 
σχόλια
Απο την στιφμη που ο οποιοσδηποτε μπορει να γραψει ενα λημμα στην wiki (τα λεω καλα;)τοτε τί περιμενεις;Ακομα και πορνοσταρ ή παικτες ριαλιτι ή μπουζουκοπαιχτες που δεν τους ξερει ουτε η μανα τους εχουν τη θεση τους στην εγκυκλοπαιδεια αυτη.. Το καθε ψωνιο μπαινει και γραφει ο,τι του κατεβει.
Αυτο που δεν ξερω ειναι τί κριτηρια πρεπει να πληροι καποιος για να διορθωσει κατι που ανεβασε καποιος αλλος. Και επισης αν ειναι εμφανης με καποιο τροπο η εγκυροτοτητα των εκαστοτε λημματων.
Rudi, απλώς διορθώνει και παραθέτει σε ποιες πηγές βασίστηκε. Όσο περισσότεροι χρήστες, τόσο μεγαλύτερος ο έλεγχος και η εγκυρότητα των πληροφοριών. Διάβασε τα παραπάνω σχόλιά μου. Η εγκυρότητα κάθε λήμματος βασίζεται στην παράθεση των πηγών, βρίσκονται στο τέλος κάθε άρθρου και μπορείς να τις ελέγξεις. Υπάρχουν άτομα αφοσιωμένα να κάνουν το περιεχόμενο της Wikipedia ολοένα καλύτερο, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι οι σοβαροί στην Ελλάδα.
Για να χρησιμοποιήσουμε τεχνικούς όρους, μπορούμε να πούμε ότι τα wikis είναι public utilities και άρα υπόκεινται σε network effects, δηλαδή όσο πιο πολλοί οι χρήστες τόσο μεγαλύτερη η αξία τους.Βλέπε: https://en.wikipedia.org/wiki/Network_effectΓια αυτό συχνά παρατηρείται τα ελληνικά άρθρα να περιέχουν ανακρίβειες που σπάνια διορθώνονται, σε αντίθεση με ξενόγλωσσα άρθρα που καλυτερεύουν κάθε μέρα λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών που τα εμπλουτίζει από εμπεριστατωμένες πηγές.
Στα χρόνια που ζούσε ο πατέρας του Χιώτη υπήρχαν οι μάγκες, οι βαρύμαγκες, οι νταήδες, τα τσιράκια, τα κουτσαβάκια, κ.ο.κ. Υπάρχουν άπειρα ρεμπετοτράγουδα σχετικά.Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν είχαν την πιο απλουστευμένη έννοια που δίνουμε εμείς σήμερα και οι οποίοι ορίζουν την συμπεριφορά ενός ατόμου. Τότε, όριζαν περισσότερο μια, ας την πούμε, κάστα κοινωνική.Μπορείς να γκουγκλάρεις για περισσότερες λεπτομέρειες.
Μπορείς να εγγραφείς στην Wiki και να το διορθώσεις εάν θεωρείς ότι δεν ταιριάζει. Αυτό σημαίνει ανοιχτή διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια :)Μην ξεχνάς να αναφέρεις πάντα πηγές.
Scroll to top icon