ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.3.2020 | 14:09

Δεν μπορεί να με αποδεχτεί...

Με τον σύντροφο μου είμαστε μαζί σχεδόν πέντε χρόνια και πρόσφατα επισημοποιήσαμε την σχέση μας. Ήξερε εξαρχής ότι ποτέ μου δεν έκανα δουλειές στο σπίτι και επίσης δεν ήξερα να μαγειρεύω. Τον τελευταίο χρόνο συγκατοικούμε και όσο και αν προσπάθησα να κρατάω το σπίτι και να δουλεύω παράλληλα (δουλεύω αρκετές ώρες και μου αρέσει πολύ η δουλειά μου) δεν τα κατάφερα με αποτέλεσμα να γκρινιάζει συνεχώς που δεν βρίσκει φαγητό και αναγκάζεται να μαγειρεύει και ότι το σπίτι δεν είναι τακτοποιημένο κτλ. Αποφάσισα να του προτείνω να έρχεται μια γυναίκα σπίτι να μας καθαρίζει και φαγητό να παίρνουμε απ΄την μάνα μου που μένει πλέον αρκετά κοντά μας. Συμφώνησε και έτσι νόμιζα ότι το πρόβλημα λύθηκε. Χθές καλέσαμε φίλους στο σπίτι μας για φαγητό (το είχε μαγειρέψει ο ίδιος) και μπροστά τους ξεκίνησε να λέει ότι οι γονείς μου έκανα λάθος στην διαπαιδαγώγησή μου αφού δεν φρόντισαν να μου μάθουν το νοικοκυριό με αποτέλεσμα να ταλαιπωρώ τον μέλλοντα άντρα μου και την μελλοντική μας οικογένεια. Τόνισε 100 φορές ότι το μόνο που έκανα χθές ήταν να στρώσω το τραπέζι ενώ εκείνος πήγε στο super και μαγείρεψε κιόλας. Και έθεσε επίσης τους προβληματισμούς του, μπροστά στους φίλους μας, ότι τι σοι μάνα θα γίνω που δεν θα μπορώ να μαγειρέψω για ενα μωρό κτλ. Με πλήγωσε παρά πολύ η συμπεριφορά του και από χθές του κρατάω μούτρα. Πείτε ρε παιδιά δεν είναι άδικος;
14
 
 
 
 
σχόλια
Απαράδεκτη η συμπεριφορά του να σε εκθέσει ετσι, μπροστά σε φίλους. Η κίνηση του αυτή δείχνει ότι κάτι έχει αρχίσει να χαλάει στη σχέση σας.Απαράδεκτο αυτό που του πρότεινες και εσύ να παιρνετε φαγητό από την μαμά σου !!!Αλήθεια εσύ γιατί άραγε δεν προσπαθείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά έστω από πολύ απλά φαγητά να μαγειρεύεις ;Εάν έμενες μόνη σου δηλαδή ούτε θα καθαριζες, ούτε θα μαγειρευες ;;Για καθίστε να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα από την αρχή, γιατί νομίζω ότι είναι κρίμα να χαλάσετε μια σχέση από τέτοια θέματα.
Ισως το εκανε γιατι νομιζε οτι ετσι θα θορυβηθεις...ειναι Απαραδεκτο που το εκανε ομως...ειναι ο.τι χειροτερο θα μπορουσα να φανταστω να μου κανουν....να με λενε ανεπροκοπη και μπροστα σε αλλους μαλιστα...καταρχας εσυ δουλευεις πολλες ωρες τη μερα ποσα χερια να εχεις?και δεν ειναι κακο οταν ο αντρας εχει περισσοτερο ελευθερο χρονο απ τη γυναικα ναμαγειρευει ο ιδιος η να κανει και καμια δουλιτσα...δεν ειναι προνομιο των γυναικων απαραιτητα οι οικιακες δουλειες!καλο ειναι να κανεις μια κουβεντα με τον αντρα που αποφασισες να επισημοποιησεις τη σχεση σου, να του μιλησεις ανοιχτα και να ξεκαθαρισεις οτι δε σε μεγαλωσαν οι δικοι σου για να σε κανει ρομπα τωρα ενας βλακας! Απ τη στιγμη που εσυ εβαλες πανω απ ολα την καριερα σου συνεχισε ετσι, αν θες να κανεις και οικογενεια πρεπει να τα προλαβεις και αυτα..εστω ενα φαγητο καλο ειναι να το κανεις...και αν δεν προλαβαινεις καθε μερα τοτε κανε φαγητο για 2 μερες να υπαρχει στο ψυγειο...υποψιαζομαι οτι νιωθει κομπλεξικα απεναντι σου σε περιπτωση που εσυ βγαζεις περισσοτερα λεφτα...εσυ τι εκανες οταν σε εκανε ρομπα στους φιλους?δεν υπερασπιστηκες τον εαυτο σου?καλα ξεμπερδεματα!
Το αγόρι σου έχει δίκιο. Κάνε ότι σου λέει και δεν θα χάσεις. Άμα αρχίσεις να ακούς αυτά που σου λένε εδώ να χωρίσεις και να βρείς άλλον σε λίγα χρόνια θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.
Ξέρεις ποιο είναι το θέμα αγαπητή; Στη ζωή όταν κάνεις σχέση δεν είναι μόνο το κοκό, αλλά να ξέρεις και πέντε πράματα. Αναφέρεις πως όχι μόνο δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, αλλά δεν έχεις κάνει ποτέ δουλειές σπιτιού. Γιατί; Είσαι από μεγάλο τζάκι; Δηλαδή δεν έχεις πλύνει ποτέ σου πιάτα, δεν έχεις σκουπίσει κτλ. Εν ολίγοις όλα στα έκανε η μαμά σου που φταίει πολύ που δεν σου έμαθε να κάνεις κάτι, όχι για να είσαι χρήσιμη μόνο στον μελλοντικό σου άντρα, αλλά για τον ίδιο σου τον εαυτό. Τι θα απογίνεις αν δεν ξέρεις να βράσεις ούτε ένα αυγό; Τα ρούχα σου ποιος τα πλένει και τα σιδερώνει; Το θεωρώ ντροπή, γιατί δεν είσαι μωρό στη κούνια που χρειάζεται όντως φροντίδα. Το ότι ο φίλος σου σε πρόσβαλλε μπροστά σε άλλους δεν το χειρίστηκε καλά. Μάλλον ήθελε να σε ταρακουνήσει για να πάρεις μπρος. Βασικά έχει δίκιο, αλλά έπρεπε να μιλήσει ιδιαιτέρως μαζί σου και όχι να γίνεστε και οι δύο αφορμή για κουτσομπολιό σε τρίτους. Πάντως αν θελήσεις να δημιουργήσεις οικογένεια, δεν μπορείς να στηρίζεσαι στη κυρία Τασούλα να έρχεται να σε καθαρίζει. Πρέπει να μάθεις να αυτοσυντηρείσαι η ίδια.
Όποιος συγκατοικεί κούκλα μου κι όποιος θέλει να ανοίξει σπίτι αυτά που σου ζητάει ο φίλος σου τα θεωρεί αυτονόητα. Δουλεύω άπειρες ώρες κάθε μέρα μου μένει ένα Σαββάτο κ κάνω γενική, μαγειρεύω κάθε μέρα και ναι αν θες να είσαι ισότιμο μέλος στη σχέση σας πρέπει από κοινού να τα κάνετε όλα. Κι εγώ βάζω γυναίκα κ μου καθαρίζει κι αυτό γιατί δουλεύω 1απειρες ώρες την μέρα αλλά έρχεται μια φορά τον μηνα ,αλλά να μην ξέρεις 5 φαγητά? Το μωρό θα θέλει την μάνα του κι αν δεν ξέρεις να του φτιάξεις φαγητό ούτε εικόνες ούτε μυρωδιές θα συνδυάσει μαζί σου σαν παιδάκι όπως λέμε πχ μαμαδισιο φαγητό. Μην ακούς όσους σου χαϊδεύουν τα αυτιά ένα θα πω άνοιξε τσελεμεντέ...
Από αυτά που λες μου δίνεις την εντύπωση ότι ο φίλος σου θέλει να κάνεις εσύ τις δουλειές του σπιτιού, τουλάχιστον τις περισσότερες, και αυτός να τα βρίσκει έτοιμα και έχει βοηθητικό ρόλο. Ο τύπος είναι καθαρόαιμος σεξιστης! 5 χρόνια είστε μαζί, δεν το είχες αντιληφθεί νωρίτερα δηλαδή; Εκτός αυτού, σε προσβάλλει μπροστά στους κοινούς σας φίλους. Αδιανόητο! Και εσύ μετά από όλα αυτά, αντί να τον έχεις στείλει στο διάολο, ματ ρωτάς αν είναι άδικος; Τι να πω!Σχετικά με το φαγητό, να σου πω την αλήθεια βρίσκω απαράδεκτο ένας ενήλικας άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου και οικογενειακής κατάστασης, να μην ξέρει να μαγειρεύει τίποτα. Είναι θέμα αυτοεξυπηρετησης!
Ανία μου, εν μέρει συμφωνώ και εν μέρει διαφωνώ μαζί σου.Καταρχάς να πω ότι όσο αυτοκαταστροφικο και αν είναι το θύμα μιας κακοποιητικης σχέσης, αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την απαξια της συμπεριφοράς του θύτη. Είναι απαράδεκτο να δίνεται άφεση αμαρτιών σε εκείνον που συμπεριφερεται άσχημα στον σύντροφο του, απλώς και μόνο επειδή ο δεύτερος είχε τη δυνατότητα να φύγει και δεν το έκανε.Δεν θα πρέπει ωστόσο να παραβλέπουμε και το στοιχείο της προσωπικής μας ευθύνης για τις επιλογές μας. Με άλλα λόγια, που ο Χ είναι μαλακας, φταίει αυτός. Που, ενώ μου το έδειξε, εγώ έμεινα μαζί του, φταίω εγώ. Αν θέλεις την άποψή μου, μόνο η αναζήτηση της προσωπικής μας ευθύνης μας βοηθά. Τον εκάστοτε μαλακα δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να βελτιώσουμε. Γράφεις "συνήθως όταν είσαι σε μια άσχημη κατάσταση, όσο είσαι, δεν το βλέπεις ή δεν το αποδέχεσαι". Έχεις δίκιο. Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει συχνότατα. Ποιος όμως ευθύνεται για το γεγονός ότι εμείς εθελοτυφλουμε εκτός από εμάς τους ίδιους; Σχετικά με τις περιπτώσεις που αναφέρεις ( κακοποιητικοι σύντροφοι /γονείς που είναι αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας κλπ), νομίζω πως η λύση είναι να μην αναζητούμε την έγκριση του κοινωνικού μας περιγυρου για να χωρίσουμε. Δεν έχουμε να πείσουμε κανέναν πως έχουμε δίκιο. Αρκεί να το γνωρίζουμε εμείς. Θα μου πεις δεν είναι εύκολο. Πράγματι δεν είναι. Είναι όμως η μόνη λύση!
Αριάδνη μου, Το δύσκολο κομμάτι είναι η συνειδητοποιηση μιας κατάστασης και στη συνέχεια ότι όλο αυτό δεν σου αξίζει και δεν το προκαλεσες. Το πρόβλημα είναι πως όταν μένεις σε τέτοιες καταστάσεις νιώθεις υπερβολικά υπεύθυνος για όλα αυτά που γίνονται.Οπότε δεν είναι ζήτημα ευθυνών, πιο πολύ ζήτημα αυτό εκτίμησης, έλλειψη γνώσης ορίων (κάτι που όλοι σαν παιδιά θα έπρεπε να μαθουμε ότι δεν ανεχόμαστε καμια παραβίαση αλλά ούτε και κάνουμε σε άλλους) και πίστης στον εαυτό μας. Αν δεν είσαι αρκετά δυνατός, δε θα κάνεις σωστή αποτίμηση ευθυνών και για να γίνεις επαρκώς δυνατός πρέπει να φύγεις από μια τέτοια κατασταση. Αυτό μετράει. Να φύγεις και μετά κάνε αυτοκριτική όσο σκληρή θες!
Πήρες μια πρόγευση για τί πράγματα θα μαλώνετε τα επόμενα 30 χρόνια.Η επόμενη σχέση σου ας είναι με Σουηδό, μάθεις δεν μάθεις μαγειρική/νοικοκυριό.
Να μάθεις να μαγειρεύεις και να κάνεις δουλειές για εσένα, για τη δική σου ανεξαρτησια(έλεος με τα ταπερακια από τη μαμά, η συγκατοίκηση σας μάρανε κατα τα άλλα). Αυτός όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου μιλάει έτσι και ειδικά μπροστά σε άλλους, λες και αγόρασε νοικοκυρά και του βγήκε ελαττωματικη. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να του μαγειρεύεις, όπως το παρουσιάζει, λες και του το χρωστάς. Φύγε τρέχοντας.Υγ. Μάθε όμως να είσαι ανεξάρτητη για σένα, σε παρακαλώ... Συγκατοίκηση/γάμος και ταπερακια της μαμάς δεν πάνε παρέα. Ενηλικιωθείτε επιτέλους!
Scroll to top icon