ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.3.2020 | 22:11

Και παλι εγω ...

Σήμερα ο αδερφος μου ηπιε. Επισης ειναι νευρικός σα να θελει να ξεσπασει... κ κει που καθομουν.ηρεμη στο Σπίτι.οι κινησεις του αποτομες. Με ταραζει ολο αυτο κ πήρα τους δρόμους ... κ σκέφτομαι που να κοιμηθω.. μεσα σολα συμβαινει κ αυτο στην ελλαδα κ Εγω κυκλοφορω στους δρομους.
19
 
 
 
 
σχόλια
Ηρωινη πινει..... οχι αλκοολ... το θεμα ειναι οτι τρωει κ χάπια .. πηγα στη θεια μου τελικα χτες. Εχω οικογένεια αννα μου ειναι ομως στη γερμανια .. κ φίλους.. αλλα δε μπορω κ να επιβάρυνω Συνέχεια κ να ενοχλώ.. αγερα εχω διαβασει κ σε αλλα σχολια για τη μαμα σου... τοξικο περιβαλλον?
ναι πριγκιπεσσα μου ................... εσυ με αδερφο που έχει θεματα ........ εγω με μανα εγωκεντρική και ψυχωσική ......εγω δε εχω πουθενα να στραφώ οταν η μανα μου εχει κρίσεις ........... φιλαρακι μου σε νιωθω ......... ο αδερφό σου πρεπει να μπει για αποτοξίνωση ωση ....... δε χροστας κι εσυ τιποτες να σου κανει αυτος τιποτε ........... λογο του προβλήματος του ...... οι γονεις σου τι λεν ???
Molarocco, γιατί δεν κάνεις κάποια καταγγελία εναντίον του αδερφού σου; Τουλάχιστον αυτό θα τον κρατήσει για ένα διάστημα μακριά, σωστά;! Προφανώς, τώρα είναι αδύνατο να πας στη Γερμανία. Η ηρωίνη και τέτοιου είδους χάπια είναι από τους χειρότερους εθισμούς. Σκέψου να μείνεις στη θεία σου μέχρι να τελειώσει ο εγκλεισμός και βλέπεις τι κάνεις. Μαζί του στο ίδιο σπίτι δεν είσαι ασφαλής.
Δεν κανω καταγγελια γιατι τον αγαπαω...κ δε μου παει η καρδια sensitive mini adult ...?ναι απο χθες καπως εχω ησυχάσει γιατι θα μείνω στη θεια μου .κ νιώθω ανετα κ τους αγαπω . Οσο για τον αδερφο εχει ξανα μπει σε κεντρα αποτοξινωσης κ ειχαμε ελπιδα.. τωρα χάνεται η ελπιδα ... γιατι εχει χαλασει κ.ο χαρακτηρας του . Δε θελει να βοηθηθει... παντα ηλπιζα οτι θα δουλεψει κ θα παρει τη ζωη στα χερια του... αγερα οι γονεις τι λεν? Εχουμε μονο μαμα .. κ.εχει τραβήξει πολλα . Τι να πει τον.εχει.χαιδεμενο....στεναχωριεται κ ελπίζει..
Αν όντως τον αγαπάς και θέλεις το καλό του, θα προχωρήσεις σε υποχρεωτικό εγκλεισμό του αδερφού σου. Δε γίνεται να τον αγαπάτε εσύ και η μητέρα σου και να ελπίζετε κάποια μέρα να τον βρείτε καλά. Σε κανένα νεκροτομείο θα το βρείτε από υπερβολική δόση και συγγνώμη που εκφράζομαι έτσι, αλλά είναι η αλήθεια. Έχω δει δυο περιπτώσεις εξάρτησης στη ζωή μου, μια άμεσα και μια έμμεσα. Η άμεση ήταν στο οικογενειακό περιβάλλον, το άτομο συνέχεια μέσα-έξω σε κέντρα αποτοξίνωσης, το είχαν βρει 2 φορές έτοιμο να πεθάνει από υπερβολική δόση. Κατά καιρούς, φιλοξενούταν από διάφορα άτομα της οικογένειας και καταλαβαίνω τι εννοείς γράφοντας "ανασφάλεια, βία, πίεση". Εν τέλει, μαζεύτηκαν χρήματα, κλείστηκε -ακούσια- σε κέντρο αποτοξίνωσης και ζει τη ζωή του 6 χρόνια τώρα. Η δεύτερη περίπτωση αφορά μια φίλη που είχε πατέρα αλκοολικό. Οι γονείς χώρισαν και κάποια στιγμή όταν εγώ και η κοπέλα ήμασταν 16 η μητέρα μετακόμισε εξωτερικό. Η φίλη έμενε με τον πατέρα, ο οποίος είχε απλώς φάσεις νηφάλιος και μεθυσμένος. Κι κάθε φορά γίνεται όλο και χειρότερο. Η κοπέλα πλέον έχει μετακομίσει με την μητέρα της εξωτερικό, ο πατέρας της κάνει τα ίδια και χειρότερα με τη νέα του οικογένεια και πέρυσι ήμασταν όλοι μαζί στο νοσοκομείο όπου κινδύνευσε ο άνθρωπος να πεθάνει.Νομίζω οι επιλογές σας είναι είτε ολοκάθαρες. Ή να τον κλείσετε κάπου (με πολύ υπομονή και πείσμα για την ανάρρωσή του, όχι 3 μήνες κι άιντε πάμε έξω) ή να τον αφήσετε και να συνεχίσετε τη ζωή σας ελπίζοντας μια μέρα να πάρει τον ίσιο δρόμο.
Συμφωνώ... κ ετσι κάνει.. περνάει φασεις για καιρο που ειναι καλα .. κ αντε παλι απτην αρχη ... ξερεις ειναι δυσκολες καταστασεις αυτες .... κ τι δεν εχουμε κανει . Εχουμε προσπαθησει.... εγω παλι πιστεύω οτι χρειαζεται καθοδηγηση απο ψυχιατρο η ψυχολογο. Κ να ξεκινησει να ζει σιγα σιγα φυσιολογικα . Θα ξανα συζητησω με την μαμα Μου για κεντρο... αντε να δουμε ..
Κορίτσι, θέλει καθοδήγηση από ολοκληρωμένο team. Ψυχολόγο, σύμβουλο, ιατρούς κτλ. Κάνε μια συζήτηση, γιατί τέτοιος εγκλεισμός θα κρατήσει καιρό, λογικά θα κοστίσει και θέλει μπόλικο πείσμα (και από τις δυο πλευρές).
Κορίτσι μου μήπως να απευθυνθείς στο ΚΕΘΕΑ; https://www.kethea.gr/chreiazesai-voitheia/alkool/ή σε κάποιον αντίστοιχο φορέα Που πιθανόν δεν γνωρίζω, μα αν ξέρει κάποιος άλλος φίλος να σχολιάσει, ώστε να μιλήσεις για το πρόβλημα με τον αδερφό σου; Να δεις τι μπορείς να κάνεις και πως να συμπεριφερθεις; Υπάρχει απόρρητο να ξέρεις και σίγουρα χρειάζεται και ο οαδερφος μα και εσύ βοήθεια από όλο αυτό.Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή την προηγούμενη σου εξομολόγηση ακριβώς , μα συγγενείς γονείς κλπ δεν έχεις; Να σε βοηθήσουν; Έχεις ξεχωριστό δωμάτιο; Μπορείς να κλειδώσεις την πόρτα μέχρι να περάσει η επήρεια; Πρέπει να βρεις τη δύναμη να απευθυνθείς κάπου. Μη φοβάσαι, συνήθως είναι απόρρητα , ζητά το κι εσύ να είναι απόρρητη η συνομιλια.Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη λύση τώρα κι εγώ.. Γράψε μας πως εισαι
Έχει ξαναγράψει η κοπέλα. Έχει αλκοολικό αδερφό, της ασκεί ενίοτε και βία (λεκτική-ψυχολογική σίγουρα, δε θυμάμαι για σωματική. Δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να φύγει από το σπίτι, αλλά κατά καιρούς όταν τα πράγματα παίρνουν σοβαρές διαστάσεις τη φιλοξενούν γνωστά της άτομα.Ελπίζω η κοπέλα να βρει ένα μέρος να μείνει και να υπάρχει ασφάλεια. Ας πάει έστω σε φιλικό/συγγενικό πρόσωπο και να μείνει μέχρι να τελειώσει η απαγόρευση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon