ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.3.2020 | 11:30

.

Πόσο με εκνευρίζει που όλοι ενδιαφερονται άπλα για την εμφάνιση. Έχω μια φίλη μου που όντως είναι πολύ όμορφη κοπέλα και συμπαθητική. Άλλα εντάξει δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο τόσο ιδιαίτερο έχει και όλοι ασχολούνται μαζί της. Τραβάει συνεχώς την προσοχή και υπάρχει μόνιμα κάποιος που της στέλνει για να βρεθούνε. Βλέπεις να είναι πρόθυμοι να την βοηθήσουν αν χρειαστεί κάτι. Στην αρχή έλεγα καλύτερα έτσι γιατί δεν θα ήθελα κάποιος να ασχολείται μαζί μου μόνο γιατί του αρέσω εμφανισιακά. Άλλα φαίνεται πως όντως τους αρέσει και όλοι λένε τα καλύτερα για αυτήν. Το είχαμε συζητήσει και μου είπε ότι ίσως φταίει ότι κάποιες φόρες φαίνομαι λίγο σνομπ και γίνομαι απότομη. Είναι λες και άφησε να εννοηθεί ότι είμαι ξινή ξέρω γω. Λες και αν δεν ήταν εμφανίσιμη θα ασχολιόταν κάνεις μαζί της.
49
 
 
 
 
σχόλια
Κι εσύ όμορφη είσαι.Κάθε άνθρωπος είναι όμορφος.Δεν υπάρχει άσχημος άνθρωπος ...Η ομορφιά της ψυχής διαλύει κάθε ασχήμια σωματική...Δεν είναι απαραίτητο να τραβαει την προσοχή μόνο απ' την εξωτερική της εμφάνιση.Σίγουρα και η προσωπικότητα της θα τραβάει τα βλέμματα. Αν είναι εξωστρεφής, χαρούμενη στην παρέα κλπ.Δεν μου αρέσει που μιλάς έτσι για τη φίλη σου όπως την ονοματιζεις.. Μάλλον γνωστή σου είσαι. Γιατί αν είσαι όντως φίλη της λυπάμαι πολύ. Μου αποδεικνύεις για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει φιλία..Πιστεύω ζηλεύεις λιγάκι. Γιατί δεν είσαι σα τα μοντέλα του ινστα που βλέπουμε καθημερινά..Φτιάξε λίγο την προσωπικότητα σου και το ντύσιμο σου και την ψυχή σου.. :)
αγέρας 26.3.2020 | 18:28εδώ σωστά μιλάς ............... οχι ομως να γίνω κάτι αλλο για να αρέσω σε καποιον .............. για χατίρι κανενός δε θα αλλαξουμε ........ η μαγκια ειν να σε αγαπούν σα αξιόλογο ανθρωπο κι σα χαρακτήρα προπαντός ........ η εμφάνιση καποτε χανετε αλλα μένουν ..... εαν δε τους αρέσουμε ΟΥΣΤ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν σκέφτεσαι να αλλάξεις σωματικά για να νιώθεις και εσύ υπέροχα? στην αναζήτηση σου απάντησα
αγέρας 26.3.2020 | 15:10επειδη ειμαι ατσουμπαλη και εύσωμη ............... γιαυτο βγάζω άσχημη αύρα .........σίγουρα δε ειμ η πρώτη επιλογή για καποιον ........... μπορεί να ειμαι καλή ρεζέρβα .......... σε εσχάτη αναγκη για καποιον .... τα εχω ζήσει γιαυτο το λέω ......... δεν έχεις προσπαθήσει να αλλάξεις? τόσες περιπτώσεις έχουμε δει που τις χώρισαν πρώην επειδή ήταν παχουλοι και όταν αδυνατησαν έτρεχαν από πίσω τους
αν είναι αδερφέ μου γλυκε .............. να γίνουμε κάτι αλο απο αυτό που ειμαστε.......... μηπως μας κοιτάξει καποιος .................. ψψψψψψψψψψψψψψψψψψ αστο ............. ετσι κι αλλιώς ατομα που σε κοιταν στα δοντια .....ψάχνοντας σε κουσούρια .........οπως λεει κι μια παροιμία......... τι να τους κανεις >??? εσυ θα το εκανες ??? η θα ειν πιο μαγκιορικο .......να σε αγαπά ο αλος οπως είσαι ??? !!!!!!!!
εδώ σωστά μιλάς ............... οχι ομως να γίνω κάτι αλλο για να αρέσω σε καποιον .............. για χατίρι κανενός δε θα αλλαξουμε ........ η μαγκια ειν να σε αγαπούν σα αξιόλογο ανθρωπο κι σα χαρακτήρα προπαντός ........ η εμφάνιση καποτε χανετε αλλα μένουν ..... εαν δε τους αρέσουμε ΟΥΣΤ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΩ ΟΥΤΕ ΞΙΝΗ ΟΥΤΕ ΖΗΛΙΑΡΑ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΛΥΣΕΙΣ....Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ SQUAT ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΩΛΑΡΑ. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΞΙΝΗ ΚΑΙ ΣΝΟΜΠ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Χμμ αυτές τις κόντρες θυμάμαι τις έβλεπα έντονα ως έφηβη... Λοιπόν, η εμφάνιση μετράει αλλά τίποτα δεν σ' εμποδίζει να φτιάξεις την προσωπικότητά σου και να μάθεις να περνάς καλά με τον εαυτό σου. :) Το κακό είναι ότι εσύ έχεις εστιάσει τόσο στην εμφάνιση που είσαι κοντόφθαλμη στα υπόλοιπα. Κακώς. Πολύ κακώς.
Πω πω ζήλια!Και εσύ πως είσαι βέβαιη ότι τη φίλη σου τη θέλουν μόνο λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης; Απλώς βρήκες έναν καλό τρόπο να ανακουφίσεις τη ζήλια σου.Αν δεν είναι τρολ όλο αυτό!
επιδι κι εγω το εχω βιωσει την κατανοώ αυτήν που το λεει ........... οι όμορφοι ανθρωποι εξωτερικά εχουν 5 πλασιες πιθανότητες επιτυχίες σε παρα πολλά πραματα ...........η μανα μου λεει σαφώς κι θα πλησιάσουν την ομορφη τον ομορφο ........... μετα ισος δουν κι το ψυχικό πλούτο σου .......... αν κι αυτό λίγο τους νοιαζει ......... θα πουν καλή ειν και η θεια μου εγω θελω μόστρα ........
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα σημασία έχει να είναι ΚΑΛΗ. Η καλοσύνη, η θετική αύρα, η όμορφη κοινωνική συνύπαρξη, η γενναιοδωρία, η εξυπνάδα, η δυνατότητα να κρατήσεις μια όμορφη συζήτηση και να κάνεις τον άλλον να νιώθει άνετα, μετράνε πολύ. Από ένα σημείο κι έπειτα, μπορεί κάποιος μεν ακόμη να λιγουρεύεται ένα σφιχτό στητό στήθος (ποτέ δεν πεθαίνει αυτός ο πόθος), αλλά δεν αναζητά αυτό για συντροφιά του. Αναζητά έναν άνθρωπο να κάνουν χωριό, να κάνουν παρέα. Άμα βλέπεται, ακόμα καλύτερα.
Τα λέω αυτά επειδή έχω τέτοια παραδείγματα στον κοινωνικό μου περίγυρο. Μεγάλοι κύριοι και μεγάλες κυρίες, που δεν είναι μοντέλα εμφανισιακώς, αλλά έχουν ερωτική σχέση, πάνε εκδρομές, τηλεφωνιούνται, συναντιούνται, ενίοτε μένουν μαζί και κάποτε και παντρεύονται...Μια χαρά τα πάνε.
Ναι, για να το λες, έτσι θα είναι. Να το επιβεβαιώσω δεν μπορώ, γιατί ο δικός μου κύκλος αποτελείται κατά κύριο λόγο από άτομα αρκετά μικρής ηλικίας. Επομένως δεν έχω τόση επαφή με τους μεγαλύτερους.Βέβαια εν προκειμένω η εξομολογουμενη ούτε ιδιαίτερα "καλή" μου φαίνεται, αν και φυσικές δεν μπορώ να κρίνω από ένα τόσο μικρό δείγμα.
Θα το δεις αν παρατηρήσεις τους ανθρώπους, δεν είναι ανάγκη να τους κάνεις στενή παρέα. Δες τον κύκλο της μαμάς σου και των άλλων σου συγγενών, δες μεγαλύτερες ηλικίες στον δρόμο και στα μέρη που πηγαίνεις. Η ζεστασιά που έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού. Τώρα για την εξομολογούμενη, πιστεύω εκφράζει το παράπονο "γιατί δεν γεννήθηκα φωτομοντέλο" που είναι σύνηθες. Να σου πω την αλήθεια μου, ένας άνθρωπος που από μικρό του τονίζουν πόσο έξυπνος είναι και πόσες δυνατότητες έχει δεν κάθεται να πολυσκάσεις γιατί δεν γεννήθηκε φωτομοντέλο. Θεωρώ δηλαδή ότι έχει στερηθεί την στήριξη που έπρεπε να λάβει στην παιδική κι εφηβική ηλικία, τότε που διαμορφώνεται η προσωπικότητα. Τα αποτελέσματα είναι αυτά: γιατί ο κόσμος προσέχει τους όμορφους. Εμ, ποιούς να προσέξει, τα μάτια είναι η κυρίαρχη αίσθηση του πολιτισμού μας (τάδε έφη Φρόϋντ και συνεχίζει να ισχύει).
Ναι, έχεις δίκιο! Είναι αυτό που έχουμε ξαναπεί ότι οι άνθρωποι που διαμαρτυρονται, επειδή η ομορφιά αποτελεί το βασικό κριτήριο, είναι συνήθως άνθρωποι που ούτε σε κάποιον άλλο τομέα έχουν σπουδαίες δυνατότητες. Απλώς η ομορφιά είναι αυτό που φαίνεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και έχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τη διαθέτουν, ενώ για τα άλλα όχι.Πάντως δεν πιστεύω ότι κάποιος που του επισημαίνουν από παιδί ότι είναι πολύ έξυπνος δεν έχει την ανάγκη να θεωρείται και όμορφος. Ενδεχομένως δε θα είναι τόσο ανασφαλής, ακριβώς γιατί έχει τον άλλο τομέα να του δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά και πάλι θα τον πειράζει ότι στο κομμάτι της εμφάνισης υστερεί.
Ναι, είδες, "κολλάνε" τα δεδομένα. Τι να σου πω. Υπήρξα χαριτωμένο κοριτσάκι (σε καμμία περίπτωση η μοντέλα του σχολείου, πάντως) και μου το επεσήμαναν, και μου κολλούσαν (όλο μεγαλύτεροι και φοβόμουν) αλλά πάντοτε θυμάμαι τους γονείς μου να μου δίνουν ώθηση να ΚΑΝΩ πράγματα. Όχι απλώς να είμαι, να υπάρχω, σαν κούκλα της βιτρίνας.
Εγώ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, από το νηπιαγωγείο μέχρι και σήμερα, μου επισημαίνουν συχνά ότι είμαι έξυπνη. (τώρα πολλοί θα με κράξουν για επίδειξη αλλά χεστηκα). Αυτό νομίζω πως είναι και η βασική αιτία που είχα ανέκαθεν αυτοπεποίθηση.Σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση, όταν ήμουν παιδάκι μου έλεγαν ότι είμαι πανέμορφο κοριτσάκι. Δεν ξέρω αν το εννοούσαν ή το έλεγαν από αγάπη. Το πίστευα και εγώ και θεωρούσα και εγώ την ομορφιά σημαντική (όσο σημαντική μπορεί να την θεωρεί ένα παιδάκι). Κάποια στιγμή όμως παχυνα και φρόντιζαν να μου το επισημαίνουν και να με προτρέπουν να χάσω κιλά. Τα έχασα. Μετά στην εφηβεία όμως έβγαλα ακμή και μάλιστα αρκετά βαριά, που με ταλαιπώρησε πολλά χρόνια, για την ακρίβεια σε όλο το γυμνάσιο και το λύκειο. Και αυτό φρόντιζαν να μου το επισημαίνουν ως πολύ αρνητικό. Αυτό επηρέασε πολύ την αντίληψη μου για την εξωτερική μου εμφάνιση. Ακριβώς επειδή τη θεωρούσα σημαντική, όπως και οι δικοί μου άλλωστε, όταν έπαψα να αντιμετωπιζομαι ως όμορφη, με πείραξε. Πότε δεν έπαψα να θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνη, ούτε και οι γύρω μου σταμάτησαν ποτέ να μου το λένε. Γι'αυτό και πολύ ανασφαλής δεν υπήρξα ποτέ. Ωστόσο με ενοχλούσε το θέμα της εμφάνισης.Τέλη λυκείου η ακμή άρχισε να φεύγει. Ήταν και κάποιος που μου άρεζε πολύ που μου την έπεφτε, και σιγά σιγά άρχισα να ξανααποκτω αυτοπεποίθηση και σε αυτόν τον τομέα. Και ναι, το παραδέχομαι ότι τα βλέμματα ή η προσέγγιση κάποιων αγοριών ήταν από τους βασικούς παράγοντες που με βοήθησαν να ανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου, αν και δεν θα έπρεπε.
κανεις δε πρεπει να κατακρίνει κανεναν .......... αν δε ενοχλείς δε προσβάσεις ............. δε μπορεί κανεις να κρίνει .......... ας κοιτάμε όλοι τα χάλια μας πριν πούμε για τον αλλον ........
βγάζει μιαν κακια η τύπισσα .........που γράφει αυτό το πράμα ε ??? πολλά άτομα μισούν και ζηλεύουν ομορφα άτομα εξωτερικά ......... συμβαίνει κι αυτο ........... μα δε φταινε οι όμορφοι που ειν όμορφοι ............. έτυχε να ειν ετσι ......... η ζίλια δε έχει νόημα .........εγω ειχα μια φίλη που ήταν εντυποσιακια κι δε ζιλευα γιατι η κοπέλα δε εκανε τιποτε να τραβα τα βλεμματα ............. ηταν κοπέλα ντροπαλή ήρεμη ............ εχω χαθεί μαζι της γιατι ζει σε άλλη πόλη αυτη πια .......
Μαράκι, έχεις απόλυτο δίκιο και το θέτεις πάρα πολύ ώριμα. Τι νόημα έχει, πραγματικά. Με αυτή τη φίλη, ρε παιδί μου, προσπάθησε να βρείς μια επικοινωνία, φαίνεται ισορροπημένο άτομο, καλό, θα σου έκανε εσένα καλό να έχεις επαφή.
έχει δουλειες η κοπελα κι την ζωή της .......... δε εχουμε επαφές πια ......... εχω πολλές φορές στείλει κι τετοια μα δε απαντάει .......... κι έτσι το αφίσα διακριτικα το θεμα ............. αυτή παλιά με στήριζε παρα πολυ στα προβλήματα του .......... ήταν υπέροχο ατομο ...... τωρα δε ειμαστε κοντα κι αυτη χαμενη στα δικά της δε ασχολείται πια ........... την εκτιμώ ομως ......
Φαίνεται το ότι την εκτιμάς, είναι πηγαίο. Μάλιστα... Κρίμα. Προφανώς έχει προβλήματα/τρεξίματα η κοπέλα. Ίσως και που δεν τα ξέρεις. Πάντως για να σε στήριζε σημαίνει ότι κι εκείνη εκτιμούσε κάποια στοιχεία της δικής σου προσωπικότητας. Κι αυτό σημαίνει ότι ένας υπέροχος άνθρωπος (όπως μας την περιγράφεις) σε ενέκρινε. Ορίστε, να μια απόδειξη ότι αξίζεις, αν περιμένεις έξωθεν καλή μαρτυρία. Κάποιος πίστεψε σε σένα. :)ΥΓ. Κι εγώ πιστεύω σε σένα, είσαι καλόψυχο άτομο. Και ορισμένες φορές έχεις μια διορατικότητα που διαφεύγει σε άλλους, παρατηρώ.
ξέρω να εκτιμάω οτι ομορφο μου δίνουν ............. αν πια επιλεγούν κάποιοι να ειν μακρυά μου το σέβομαι .........η κοπελα απλα έβλεπε που δε εψχω φιλους κι τετοια κι μου εκανε παρέα με πολυ ομορφο τροπο ......... άγγελος ηταν ........... οι φιλοι της δε με αγαπουσαν στην παρεα της ολοι πισο μεδ κοροιδεβαν .......... της λεγαν να μην με περνει μαζι της οπου πανε .............. κι σε μενα λεγαν γιαυτη άσχημα ............. εγω ποτε δε της το ειπα μην βαζω σπιουνιές /................ συγνώμη για τα ανορθογραφία μου δε τοχο με την γραμματικη ....... οσο εχω υπομονη διορθωνω ........
κατρι τετοια εβλεπα κι εγω με μια κοπελα που καναμε παρεα ........................ ολοι να την κοιταν να ασχολουντε μαζι της ............ εγω πουθενα να μην υπάρχω .......... κι μια μερα περνώντας ενα μηχανάκι με δυο τυπους λενε ........... εεεεεεεε κουκλα που πας μαυτο το σκιάχτρο μαζι σου ??? σου χαλαει την μουστρα ................. τους λεω χιλια ευχαριστω .......... συνχαριτιρια στους γονεις σας για τους τρόπους σας ...........
Πλάκα κανεις.. ε ρε κάτι γαϊδούρια που υπάρχουν..Εξ. συμφωνώ με Serendi-pity, κ εμένα για λίγο ξινουλα μου φαίνεσαι..Η φίλη σου δεν φταίει για την εμφάνισή της, όπως κ όλοι μας, είτε η εμφάνισή μας είναι καλή είτε όχι..Αυτό που νομίζω πάντως ότι παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι ο αέρας που αποπνέει ο άλλος..Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (άντρες/γυναίκες) που ενώ δεν είναι αντικειμενικά όμορφοι, είναι ιδιαιτέρως γοητευτικοί κ θελκτικοι... κ άνθρωποι που ενώ είναι αντικειμενικά όμορφοι, είναι αποκρουστικοι...
δε ειμ μωρέ ξινουλα ρε πριγκιπέσα μου .............. ειμ λίγο προσεκτικουλα μεν μα φιλική με το κοσμο............ καπετανισσα μου εχω δεχτει φοβερή απόρριψη ......... αστα μην το ψάχνουμε :):):):)
Αγέρα μου το σχόλιό σου 15.07 σε εμένα πηγαίνει;;Αν πηγαίνει σε εμένα δεν είπα εσένα ξινουλα..! Την εξομολογουμενη είπα! Εσυ είσαι έξω καρδιά ρε....!! :) :)Πάντως όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως εμφάνισης, δέχονται απόρριψη.. εντάξει κάποιοι ίσως λίγο πιο λίγο, κάποιοι λίγο πιο πολύ, αλλά είναι λίγο λάθος να το έχουμε στο μυαλό μας σαν ότι α, ο άλλος είναι ωραίος κ δεν το χει βιώσει ποτε..
επειδη ειμαι ατσουμπαλη και εύσωμη ............... γιαυτο βγάζω άσχημη αύρα .........σίγουρα δε ειμ η πρώτη επιλογή για καποιον ........... μπορεί να ειμαι καλή ρεζέρβα .......... σε εσχάτη αναγκη για καποιον .... τα εχω ζήσει γιαυτο το λέω .........
Μα τι σημασία έχει πώς είναι κάποιος άνθρωπος (που σίγουρα δεν είσαι όσο άσχημα το σκέφτεσαι), τι λόγος του πέφτει του άλλου του αγνώστου να σχολιάσει κατ'αυτον τον τρόπο; Είναι κολοσσιαία αγένεια. Και δεν αποσκοπεί και πουθενά (σάμπως κάποιος -ας πούμε- εκ γενετής άσχημος, τι θα κάνει; μεταμόσχευση προσώπου;)Κάθε φορά θυμώνω όταν διαβάζω τέτοια...
να πω κι ολας οτι δε το εγραψα εγω ........ το κειμενακι μα ταυτιζομαι γιατι ........ τα εχω βιωσει αυτα με πολυ ασχημο τροπο !! πχ μια φορα ειχα παει με δυο γνοστες επισκεψει σε ενα σπιτι ........... ενας φιλος των κοριτσιων που ειχαμε παει ....... αυτες θεες οι κοπελες λέμε ........ αυτος κέρασε γλυκά κι νερό τις κοπέλες κι τον εαυτο του ............... μένα ούτε νεράκι δε μου [πρόσφερε ............. οταν ειπα μπορώ να εχω λιγο νερακι ??? ξίνισε αυτος κι μουρμούρισε ........ οταν μου έφερε δε το ειπα φυσικά ........... η μια κοπέλα απ τισ δυο μου είπε θες από το δικό μου γλυκό ?? που ειχε μισό φάει αυτή ....... ε φυσικά δε ειμ ζητιάνα έλεος .........
μετά καταλαβα οτι οι κοπέλες αυτές ............ που ήταν όμορφες και έτσι πάντα πρώτες σε ολα .......... κακολογούσαν εμενα κι άλλα άτομα λιγότερα εμφανίσιμα ........... κι προδιέθεταν άλλους άσχημα ..........κι αυτό ηταν ενα άσχημο πράμα που κάνανε ...... γιατι ?? ποιος ξέρει ???
Εννοείται ότι δεν το έγραψες εσύ, το κατάλαβα. Καλά για το περιστατικό που διηγείσαι, έχω να πω τα εξής. Μερικοί άντρες (όχι όλοι) θαρρείς "ζαλίζονται" από την γυναικεία "εμφάνιση" (το βάζω έτσι επειδή προσδιορίζει ένα συγκεκριμένο πακέτο, γονίδια-κίνηση-αύρα-περιποίηση που δεν φαίνεται περιποίηση) και πάνω σ'αυτή την ζάλη "ξεχνούν" ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι ή πράγματα στο χώρο. Είναι αυτό το γνωστό gag σε ταινίες, που κοιτάει κάποιος μια όμορφη στο δρόμο και πέφτει πάνω σε μια κολώνα. Ο άντρας λοιπόν σε αντιμετώπισε ως αόρατη.Οι γυναίκες όμως, που δεν παθαίνουν κάτι τέτοιο, επειδή δεν έχουν -αν δεν είναι ομοφυλόφιλες- την καλωδίωση για να το πάθουν, υποτίθεται ότι προσέχουν τι συμβαίνει γύρω τους και συνειδητοποιούν ότι επς, κάποιον δεν κέρασαν. Το ότι πρώτα έφαγε το μισό γλυκό και ΜΕΤΑ θυμήθηκε ότι ήσουν κι εσύ μας δείχνει ότι κολακεύτηκε τόσο υπέρμετρα από το ενδιαφέρον που της δείξαν ώστε ξέχασε τι γίνεται τριγύρω της. Γενικώς όλα αυτά δείχνουν προβληματικές όψεις αυτών των ατόμων, ονειροβατούν, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, και έχουν ένα είδος συναισθηματικής στέρησης (ο ένας για οφθαλμόλουτρο, οι άλλες για κολακείες κι ενδιαφέρον)
Τώρα που λες ότι κακολογούσαν άλλες κοπέλες επιβεβαιώνεις ότι δεν ένιωθαν και τόσο σίγουρες για τον εαυτό τους, ότι είχαν έλλειμα αποδοχής. Ο σίγουρος ο άνθρωπος γιατί να κακολογήσει τον άλλο άνθρωπο που κάνει παρέα; Και γιατί να κάνει παρέα κάποιον που δεν εκτιμά;Ελπίζω τις έχεις κάνει ξεπαρεού εδώ και καιρό. Δεν σου προσφέρουν τίποτα με την παρέα τους.
με λέγαν εμενα φτωχιά και χαζη οι κοπέλες αυτές .........ομως αυτές ήταν εντυπωσιακές και πολυ όμορφες ............ απλά ανώριμες στην ψυχή ...........μα γενικα απ τον κοσμο βλεπω οτι δε θα σου χαραμίσουν ουτε τοσο δα απο τον πολύτιμο χρονο τους .......... αν δε εις του γουστου τους ........ σε ξεπετάν τυπικά κι αδιαφορα κι τελειωνει ........ πχ σε ενα μαγαζι η σχα γνωστο ι στον δρομο .......... εκει που θέλουν θα μιλήσουν θα κανουν τα παντα να πλησιάσουν .............. μονον εκει που γουσταρουν .....
Oι άνθρωποι κάνουν μια αποτίμηση ωφέλειας στις κοινωνικές τους σχέσεις: σε τι μου κάνει καλό ο απέναντι; Ως γενικότερη πολιτική αντίληψη υπάρχει ως Ωφελιμισμός στον 18ο αιώνα (ποιές πράξεις θα πετύχουν την μέγιστη δυνατή ωφέλεια με τις μικρότερες δυνατές ζημιές για το σύνολο)Αυτό μου περιγράφεις κι ισχύει (πάντοτε ίσχυε). Ο άνθρωπος που έχει λοιπόν έντονη προσωπικότητα "επιβάλλει" τα θετικά του ως assets, ως κάτι που θα επιφέρει μεγάλη ωφέλεια στον άλλον, ώστε να γίνει αποδεκτός από μια παρέα. Οι όμορφες προσπαθούσαν λοιπόν να πλασάρουν αυτό. Κάνε παρέα γιατί θα κάνεις οφθαλμόλουτρο, γιατί ξεκουράζεται το μάτι σου πάνω μου, γιατί κάνοντας παρέα με μένα σε βλέπουν κι εσένα θετικά αφού σε αποδέχομαι εγώ, γιατί ανήκω στο "κουλ γκρουπ" κλπ. Άλλοι άνθρωποι, με άλλα δυνατά σημεία, πλασάρουν τα δικά τους δυνατά σημεία. Όταν ήμασταν παιδιά δεν υπήρχε ο Μιχαλάκης που είχε ας πούμε walkman και ακούγαμε κι οι άλλοι μουσική έτσι, ή η Tασούλα που ήξερε να φτιάχνει γρανίτα και τρώγαμε όλοι, ή ο Βαγγέλης που έπαιζε τόσο καλό μπάσκετ που όλοι τον ήθελαν στην δική τους ομάδα για να νικάνε;Κάπως έτσι είναι κι αυτό. Βρίσκουμε το δυνατό μας σημείο, το ενισχύουμε όσο δεν πάει άλλο, και το "πουλάμε" στους άλλους. Όχι ψεύτικα, επειδή όντως αξίζουμε! (Κι έτσι φτιάχνουμε και μια γ@μ@τη αυτοπεποίθηση που μας τρέχει από τα μπατζάκια και δεν μας πιάνει κανείς!)
Scroll to top icon