Τουρκία: Όταν τελειώσει η πανδημία δεν θα εμποδίσουμε κανέναν μετανάστη να φύγει

Τουρκία: Όταν τελειώσει η πανδημία δεν θα εμποδίσουμε κανέναν μετανάστη να φύγει Facebook Twitter
EPA
3

Νέες απειλές προς στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για το μεταναστευτικό. 

Η Τουρκία αναγκάστηκε να αποσύρει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα χιλιάδες μετανάστες που παρέμεναν στην μεθόριο, εξαιτίας της εξάπλωσης κορωνοϊού αλλά, όπως είπε ο Σοϊλού, αυτή η κίνηση δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση αλλαγή πολιτικής από πλευράς της Άγκυρας. 

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο NTV, ο Σοϊλού επιβεβαίωσε και επίσημα ότι 5.800 άτομα μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας από τη μεθοριακή γραμμή σε εννέα κέντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ωστόσο απείλησε πως θα επιστρέψουν, μόλις λήξουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω του ιού.

«Η εν λόγω κίνηση από την πλευρά μας δεν συνιστά αλλαγή πολιτικής και οι μετανάστες θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν όταν η πανδημία περάσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Όταν όλα τελειώσουν δεν θα εμποδίσουμε κανέναν που επιθυμεί να φύγει από την Τουρκία».

«Να σας αποκαλύψω πως στην Αδριανούπολη χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκουλε. Πήραμε τους πρόσφυγες ναι τους πήγαμε σε 9 πόλεις. Τους φιλοξενούμε σε κέντρα επαναπροώθησης. Μέχρι τα ξημερώματα κάναμε επιχείρηση και απομακρύναμε 5.800 πρόσφυγες. Εμείς το κάναμε αυτό για προληπτικούς λόγους. Όμως κανένας να μην εφησυχάσει, μόλις τελειώσει αυτή η επιδημία και το ρίσκο αυτό, οποιοσδήποτε θα θελήσει να πάει στο Παζάρκουλε, εμείς και δεν θα τον εμποδίζουμε. Δεν υπάρχει κάποια υποχώρηση ή αλλαγή στην πολιτική μας», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Προχθές το βράδυ, τουρκικές αρχές διέλυσαν τον καταυλισμό που είχε στηθεί απέναντι από το ελληνικό φυλάκιο των Καστανιών, μεταφέροντας του μετανάστες. Η γειτονική χώρα είχε μέχρι χθες καταγεγραμμένους 75 θανάτους αλλά ο Ερντογάν ήδη ανακοίνωσε νέα, αυστηρότερα μέτρα. Η κυβέρνηση διαμορφώνει ειδικά νεκροταφεία για όσους πεθαίνουν από κορωνοϊό και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ζητάει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM
Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

Διεθνή / Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

«Σκέφτομαι να αγοράσω έναν χώρο υγειονομικής ταφής. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη», έγραψε στην πλατφόρμα X, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος θα παρέχει τα κεφάλαια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για το μεταναστευτικό Πηγή: www.lifo.grΓιατί προκλητικές;Μέχρι και πριν κανά μήνα κάποιοι φωνάζανε free border και το ονομάζανε προσφυγικό;Ευπρόσδεκτη η όποια αυτοκριτική των συμπολιτών μας, αν και κεκαλυμμένη...
Προσωπικά, έχω μια μικρή υποψία ότι αυτή η πανδημία ήταν για τον Ερντογάν, αυτό που λέμε, αφορμή "που στον ουρανό την γύρευε, στη γη την βρήκε". Δεν περίμενε να βρει αντίσταση και ο κορονοϊός του έδωσε την ευκαιρία να μαζέψει τις αστυνομικές δυνάμεις και τους μετανάστες, χωρίς να παραδεχθεί την αποτυχία του. Για να δούμε, τι θα γίνει στο μέλλον.
Ε ναι για να μη ξεχνιόμαστε. Άλλωστε σας έχουμε συνηθίσει. Τώρα που το βρήκατε το κολπάκι σιγά μην κάνατε πίσω. Άλλωστε τα λεφτάκια σας τα πήρατε από τη Μέρκελ σαν ζητιάνοι που έχετε καταντήσει.