Δανειστές: Ελέγξτε γιατρούς και δικηγόρους

Δανειστές: Ελέγξτε γιατρούς και δικηγόρους Facebook Twitter
3

Πιο πυκνούς ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως δικηγόρους και γιατρών ζητούν με έκθεση τους, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, αφού διαπιστώνεται η αδυναμία ελέγχων και εντοπισμού του πλούτου ειδικά στις συγκεκριμένες κατηγορίες, ζητείται η άμεση λειτουργία αυτοματοποιημένου συστήματος ειδοποίησης οφειλετών στην πέμπτη αξιολόγηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και ζητείται επίσης  η επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης μεγάλων οφειλετών να έχει διοικητικές και νομικές αρμοδιότητες να εγκρίνει διακανονισμούς δόσεων και να πραγματοποιεί επιτόπιες επισκέψεις στους χώρους μεγάλων οφειλετών.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι ενώ στους ελέγχους του των  μεγάλων επιχειρήσεων τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, οι επιδόσεις στον έλεγχο φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου «παραμένουν ασθενείς».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπίτι μου 2: Στις 37.000 έως τώρα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος - Πόσοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι

Οικονομία / Σπίτι μου 2: Στις 37.000 έως τώρα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος - Πόσοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι

Οι 6.000 από αυτές αναμένουν τη συγκατάβαση συζύγου για να λάβουν τη βεβαίωση - Τι είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για το «Σπίτι μου 3»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όχι, οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε μόνο που στο κάτω-κάτω δε μπορούν και να φοροδιαφύγουν. Δε φταίνε σε τίποτα οι γιατροί που δηλώνουν 300 ευρώ ετήσιο εισόδημα και βγάζουν εκατομμύρια.
Λάθος, οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε διότι: α) Είναι μπόλικοι και τους πληρώνουμε -θέλουμε δε θέλουμε- αδούλευτους μισθούς και συντάξεις (εκτός φωτεινών εξαιρέσεων), αρα με το καλημέρα είμαστε μέσα γιατί έχουμε αυτό το εξοδάκι να καλύψουμε και β) Με την αργομισθία τους δεν αφήνουν να προχωρήσει τη ροή της εργασίας του το παραγωγικό κομμάτι της χώρας το οποίο πρέπει να παράγει πλούτο για να μπορούν να παρακολουθούν την κλεψύδρα οι πρώτοι...
Κάνεις λαθάκια όμως διότι α) δεν είναι τόσοι όσοι νομίζαμε β) δε φταίνε αυτοί που η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα εκατομμύριο δημόσιες υπηρεσίες για να βολέψει τους ψηφοφόρους της εκάστοτε κυβέρνησης και γ) δε φταίνε οι υπάλληλοι για τη γραφειοκρατία αλλά το σύστημα. Σημειωτέον, ότι αν δεν υπήρχε η γραφειοκρατία και όλα γίνονταν ηλεκτρονικά όπως σε άλλες χώρες θα είχαμε εξοικονομήσει κάτι ψιλά 25 δις ευρώ. Απλά ως Έλληνες αρεσκόμαστε να τρώμε ο ένας τον άλλον.