ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.6.2020 | 11:39

Εργασία και χαρά (δεν)

Γεια στην παρέα. Ήθελα απλά κάπου να το πω: δεν αντέχω άλλο τον προϊστάμενο μου. Ναι είμαι νέα στη δουλειά, ναι δεν είχα εμπειρία αλλά όταν με προσέλαβε άρχισε τα εδώ είμαστε οικογένεια, να νιώθεις ασφαλής, θα σε βοηθήσουμε, θα σε εκπαιδεύσουμε μπλα μπλα μπλα. Και κάθε φορά που ερχόμουν με απορία μου απαντούσε με ειρωνεία και απαξίωση, σα να είμαι χαζή. Είπα θα κάνω υπομονή για την εμπειρία, να έχω να βάλω κάτι ακόμα στο βιογραφικό όταν θα ξαναψάξω για δουλειά, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το αντέξω. Τις περισσότερες μέρες κλαίω που πάω, το απόγευμα κλαίω που την επόμενη πρέπει να ξαναπάω. Το έχω κουβεντιάσει μαζί του, ότι δε μπορώ να ξεσπάει τα νεύρα του πάνω μου, ότι δε μπορώ να δουλέψω έτσι. Ηρεμεί για μια βδομάδα και μετά πάλι τα ίδια. Και για να σας προλάβω, δεν διεκδικώ το αλάθητο, σίγουρα κάνω λάθη, σίγουρα μου ξεφεύγουν πράγματα ακόμα αλλά κάνω ότι καλύτερο μπορώ δεδομένων των συνθηκών. Έχω αρχίσει και κοιτάω αγγελίες, από τη μια δεν θέλω να φύγω χωρίς να έχω βρει κάτι άλλο ή τουλάχιστον χωρίς να είμαι στη διαδικασία των συνεντεύξεων, από την άλλη νιώθω ότι από στιγμή σε στιγμή θα κλατάρω.
5
 
 
 
 
σχόλια
Οι προϊστάμενοι σαν αυτόν που περιγράφεις είναι κανόνας κι όχι εξαίρεση. Πρέπει να γίνεις ολίγον αναίσθητη και πολύ γαϊδούρι, διότι κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι ο επόμενος προϊστάμενος δε θα είναι ίδιος ή χειρότερος με τον εν λόγω.
Έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση στην αρχή της καριέρας μου. Έκατσα 4 χρόνια με τεράσια υπομονή νομίζοντας ότι έτσι είναι η δουλειά. Νεύρα, φωνές χωρίς λόγο. Έκλαιγα, ένιωθα άχρηστη, ότι όλα τα κάνω λάθος. Μετά από 10 χρόνια και έχοντας πλέον μία πολύ καλή θέση, μπορώ να σου πω πόσο μαλάκας ήμουν που καθόμουν εκεί. Δεν σου αξίζει να σου συμπεριφέρονται έτσι. όσο και καλή δουλειά να είναι. Δες μέχρι που είναι τα όρια σου, δες αν όλο αυτό έχει διαλύσει τη ζωή σου και την υγεία σου (ναι εγώ έπαθα έλκος και δεν το λέω με περιφάνεια αλλά με ντροπή) και φύγε. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Αν το αφήσεις να συνεχίζει ή εσύ θα διαλυθείς ή κάποια στιγμή που θα φτάσεις στο αμήν θα του ρίξεις ένα καντήλι και θα φύγεις. Καμία από τις 2 περιπτωσεις δεν είναι καλές. Κάτσε σκέψου. Δεν είναι η δουλειά σου η ζωή σου.
Καλώς όρισες στην επαγγελματική ζωή! Όλα τα αφεντικά λογικά βγαίνουν από την ίδια πάστα φαίνεται. Κι εμένα ο δικός μου μόλις προ λίγου με "κατσάδιασε" και μάλιστα για λάθος που έκανε ο ίδιος. Στην αρχή με ενοχλούσε αφάνταστα. Πλέον λεω βρε δε γαμ.. απο δω χάμω! Θα χαλάσω εγω τη ζωή και την ηρεμία μου επειδή εσύ είσαι στραβός? Υπομονή μάτια μου, το πρώτο στραπάτσο είναι. Θα συνηθίσεις και θα θάβεις το αφεντικό με τους συναδέλφους για να ξελαμπικέρνετε.
Δεν έχω δουλέψει ακόμα καθώς ακόμα σπουδάζω, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να μάθουμε σαν δεξιότητα το να είμαστε αναίσθητοι σε τέτοιες περιστάσεις. Αν τα λεφτά και το ωράριο έιναι οκ δεν θα έφευγα χωρίς να έχω βρει κάτι άλλο... Ψάχνε καινούρια δουλειά, αλλά προσπάθησε όσο μπορείς να μην δίνεις σημασία. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά αν το καλοσκεφτείς τέτοια άτομα είναι σαν μωρά παιδιά που απλά κλαίνε. Ότι και να κάνεις θα γκρινιάζουν και θα ξεφωνίζουν γιατί δεν νιώθουν καλά οι ίδιοι μέσα τους. Δεν υπάρχει άτομο καλά στην ψυχολογική του κατάσταση που να αρέσκεται στο να προσβάλλει και να φωνάζει, άρα εσύ είσαι καλά και αυτός όχι. Αν τον αντιμετώπιζες δηλάδη σαν κάποιον σε εισαγωγικά άρρωστο ή τρελό, θεωρώ ότι θα ένιωθες καλύτερα...Εσύ κάνε σωστά την δουλειά σου και κατα τ΄άλλα αγνόησε τον. Πιθανότατα και ο ίδιος να αναγνωρίζει ότι αυτός έχει το πρόβλημα...Φυσικά επαναλαμβάνω ότι εφόσον δεν έχω εμπείρια δεν ξέρω αν η γνώμη μου μετράει, αλλά με όσα ακούω θεωρώ ότι μάλλον αυτό θα δοκίμαζα να κάνω..! Καλή τύχη σου εύχομαι.
Scroll to top icon