ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.6.2020 | 18:00

Χρειαζομαι συμβουλη

Καλησπέρα σας.Αυτή τη συγκεκριμένηπερίοδο δίνω εξεταστική καιήδη έδωσα ένα πολύ βαρύ μάθημα και ακολουθεί εναα ακόμα πιο δύσκολο.Οι γονείς μου με πιέζουν να το δώσω ενώ εγώ δε θελω και θέλω κ το διαβασω καλά και να το δώσω σεπτεμβριο εξάλλου δε χρωστάω κανένα.Το πρόβλημα εινα ότι μου ασκούν ιδιαίτερο ψυχολογικό πόλεμο του τύπου Αφού το έχεις ψιλοδιαβασει δωστο (ασχέτως αν έχει περάσει καιρός από τοτε) ότι θα κάνεις ένα από τα μεγαλύτερα λάθη και ίσως βάλουν εύκολα λόγω κορωνοιου, οτι θα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο και αλλα τετοια οτι δε θα το περασεις ποτε(Επειδή οι καθηγητές είναι απαιτητικοι), ασχέτως αν πρέπει να ρίξω 10ωρα κάθε μέρα με συνέπεια να επιβαρυνθεί η απόδοση μου στα επομενα και να νιώθω κουρασμένη.Δεν ξέρω τι να κανω
3
 
 
 
 
σχόλια
Κοίτα, κατανοώ την πιεση που αισθάνεσαι.Θα σου πρότεινα ταπεινά ... να τους εξηγήσεις οτι σε πιέζουν κ δε βοηθά η στάση τους και να τους πεις τι χρειάζεσαι.Υποστήριξη κ προδέρμη ?Εμπειρικά θεωρώ καλυτερο να δώσεις κ να κοπείς ... παρά να μη το δώσεις και να το κουβαλάς... στα σίγουρα.Αν συμμετάσχεις στις εξετάσεις έχει πιθανότητα να το περάσεις... αν δεν συμμετάσχεις η πιθανότητα τείνει στο μηδέν.Ωστόσο, ήμουν από τους ανθρώπους που το έδιναν και ας μην είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα... και πολλές φορές μου βγήκε σε καλό και δεν έμειναν ως μαθήματα πτυχίου... Υπάρχουν όμως άνθρωποι που λειτουργούν διαφορετικά και το σέβομαι.Κάνε ότι σε κάνει να νιώθεις καλά.Άλλωστε σχολή με σχολή διαφέρει. Μάθημα με μάθημα διαφέρει.For me καλύτερα να ζήσεις καλοκαίρι... παρα να έχεις διάβασμα. Καλή τύχη!
Καλησπέρα!!! Θα σου δώσω μια συμβουλή από τα φοιτητικά μου χρόνια, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού, μιας και δεν έχει πολλά χρόνια που τελείωσα και φυσικά θα κάνεις εσύ ό,τι κρίνεις σωστό...Αν χρωστούσες κι άλλα μαθήματα θα σου έλεγα άφησέ το για Σεπτέμβριο, έχεις ένα καλοκαίρι μπροστά σου...Με την πορεία των εξαμήνων όμως καλή μου, η αντοχή των φοιτητών/τριών αρχίζει και δουλεύει με διαφορετικούς ρυθμούς...Από όσα μας λες, είσαι αρκετά καλή φοιτήτρια...Το να βάλεις ένα ακόμα μάθημα μέσα στο πλάνο σου για τον Ιούνιο ίσως σε κουράσει λίγο, όμως θα έχεις μπροστά σου 3 ολόκληρους μήνες για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου για το νέο ακαδημαϊκό έτος...Έστω κι ένα μάθημα για Σεπτέμβριο, θα σε επιβαρύνει ψυχολογικά, έστω και σε μικρό βαθμό!!! Προτείνω τη λύση των γονιών σου, από εκεί και πέρα όμως δική σου είναι η επιλογή κι εσύ μόνο γνωρίζεις τις πραγματικές αντοχές σου!!! Καλή επιτυχία στην εξεταστική σου κοριτσάκι μου κι όλα να σου πάνε δεξιά εύχομαι!!!
Θεωρώ ότι δε χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος σχολιασμός, από τη στιγμή που εσύ έχεις καταρτίσει το πλάνο σου, έχεις σταθμίσει και κατανείμει τους διαγωνισμούς στις διαθέσιμες εξεταστικές.Έχε υπόψη σου απλά, ότι η ψυχολογική πίεση, δεν εντοπίζεται μόνο σε σένα αλλά είναι κάτι που υπάρχει και στους γονείς. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία, εκτός του ότι οι καθηγητές είναι απαιτητικοί, κάποιες φορές έχουν δικαίωμα να είναι απαιτητικοί και οι γονείς. Οι αξίες της εποχής είναι σαφείς. Έχουμε περάσει προ πολλού από τις προσπάθειες και την πορεία, στο αποτέλεσμα. Σήμερα, σημασία έχει τι πετυχαίνεις.Τα υπόλοιπα είναι προσωπική στάση ζωής και καθημερινός αγώνας για διατήρηση της ηθικής σου συγκρότησης.
Scroll to top icon