ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.6.2020 | 16:26

Κιλα

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στην εφηβεία ήμουν 1,69 στα 57 κιλά.γυμναζομουν και έτρωγα οτι ηθελα χωρις να νοιάζομαι ιδιαίτερα.τελευταιο χρόνο των πανελληνιων πηρα κανα 5αρι κιλά τα οποία όμως σχεδόν έχασα μετά τις πανελληνιες και μετά από έναν άσχημο χωρισμό.στα 20 γνώρισα το αγόρι μου και αρχισα να παιρνω σταδιακά κιλά.απο 57 είχα φτασει στα 80 (μπορεί να ήταν και παραπανω,αλλα δεν είχα το θάρρος να ανεβω στη ζυγαρια για να δω το νουμερο). Πέρσι βρήκα δουλειά και μέσα σε 3 μήνες έχασα 10 κιλά χωρίς και παλι να προσεχω ιδιαίτερα και εχασα και αλλά 4 αργότερα στην επόμενη δουλειά που ήμουν.Σήμερα είμαι 66 με χαλάρωση στα ποδια,και πολλες ραγάδες και μετράω θερμίδες για να πεσω κι άλλο.δεν με χαλάει αυτό που βλέπω στον καθρέφτη αλλά ιδανικά θα ήθελα να φτάσω τα 60.ειναι μή εφικτό;εννοώ ότι μήπως είναι καλό να μείνω στα κιλά που είμαι και δεν είναι ανάγκη να κατέβω κι αλλο.μηπως ειμαι ακόμα γεματουλα και επειδή είδα τη διαφορά στη ζυγαριά ένιωσα καλά; επίσης γιατί όταν φτανω κοντά στα 65 κολλάει η ζυγαριά;να σημειωσω ότι η λέξη γυμναστήριο και γυμναστική μου είναι άγνωστες εδώ και χρόνια,ότι αγαπώ τα ομαδικά αθλήματα (έπαιζα μπάσκετ στην εφηβεία) αλλά δεν υπάρχει ομάδα στο κοντινό μου περιβαλλον και ότι διανοιω το 27ο έτος της ηλικίας μου.καθε άποψη δεκτή .
3
 
 
 
 
σχόλια
Έχω την εντύπωση ότι η χαλάρωση φεύγει μόνο με ασκήσεις αντίστασης, ενδυνάμωσης, βάρη κτλ.. εαν μόνο χάνεις λίπος χωρίς να γυμνάζεις τους μύες σου δεν θα δεις διαφορά. Δηλαδή μπορεί να μη χρειάζεσαι να χάσεις άλλα κιλά, απλά να χρειάζεσαι τόνωση. Τώρα δεν ξέρω αν σε ενοχλεί και η γυμναστική δεν είναι το φόρτε σου, ψάξε και θεραπείες σε δερματολόγο.
Εγώ θα συμβούλευα να επισκεφτείς έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο, ωστε να σου δώσει ενα ειδικό πρόγραμμα διατροφής και να κάνεις και το ανάλογο περπάτημα ώστε να φύγει και η χαλάρωση.
Ψάξε στο ίντερνετ αναλογίες ύψους/βάρους και δες πόσο είναι το φυσιολογικό για εσένα. Όσο για το λόγο που κολας στα 65 είναι επειδή πρέπει να πέσουν και άλλο οι θερμίδες. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό απτό φαγητό εναλλακτικά πρέπει να κάνεις αερόβια άσκηση.
Scroll to top icon