ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.5.2021 | 17:16

Mόνο για σεξ και αγκαλιές

Πάει σχεδόν ένας χρόνος, μέσα στον οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει κάτι παραπάνω. Όμως πώς γίνεται να μην είναι μόνο το σεξ κάθε φορά; Είναι η αγκαλιά, ο κοινός ύπνος, ο καφές το πρωί, οι συζητήσεις και τα γέλια μέχρι πρωίας, τα μείνε λίγο ακόμα. Ποιο κενό σας καλύπτετε εσείς που φέρεστε έτσι; Δεν δένεστε Και τι σκέφτεστε άραγε στο κενό που μεσολαβεί ανάμεσα στις συναντήσεις;
35
 
 
 
 
σχόλια

Πολλη φιλοσοφία για το τίποτα.
Είναι πολύ απλό το θέμα "περνάει καλά" και αυτό είναι όλο. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το φύλο- δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι και ίσως κατά περίπτωση ουτε αυτός...
Ή το αποδέχεσαι ότι αυτο είναι, κρατάς τα συναισθήματά σου για εσένα και συμβιβάζεσαι με λιγότερα ή κάνεις μια συζήτηση που δε θα βγάλει πουθενά και φεύγεις.

Εσύ ποιό κενό καλύπτεις και συνεχίζεις σε μία κατάσταση που δέν είναι ιδανική για σένα;Εκείνος ούτε σκέφτεται ούτε αναρωτιέται,μιά χαρά την έχει καταβρεί,και δέν πρόκειται να αλλάξει.Άν θέλεις,άλλαξε εσύ.

Και εσύ βρε κούκλα μου, αφού δεν σου αρκεί αυτό που έχετε, γιατί συνεχίζεις αυτό το μόνο σεξ. Υποτιμάς τον εαυτό σου όταν αρκείσαι σε κάτι λιγότερο από αυτό που επιθυμείς πραγματικά, μόνο και μόνο για να είσαι δίπλα στον άλλο, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει.

Αν σε φθείρει φύγε πριν πληγωθείς παραπάνω ..πες του ότι δεν σε καλύπτει κ φύγε ..εφόσον δέχτηκες να έχετε κάτι αλλά όχι σχέση αυτό είναι από τη μεριά του ..σχεδον πλήρως απίθανο να αλλάξει ..θα κάνει σχέση με μια που από την αρχή θα πάει σε σχέση κ όχι σε κάτι χαλαρό ..γιατί αν εξ αρχής δεν θέλει να είναι μαζί σου αλλά θέλει να κάνετε σεξ τοτε δυστυχώς κάποιοι βάζουν σε κατηγορίες την κοπέλα πχ αυτή για σχέση αυτή για σεξ ...κ αυτή που είναι για σεξ δεν μπαίνει ποτέ στην κατηγορία για σχέση..οπότε για ατομική προστασία φύγε τώρα..εξάλλου εξηγώντας του τους λόγους που θες να τελειώσετε αν μια στις χίλιες θέλει εσένα θα σου πει να στε μαζί επειδή δεν θέλει να σε χάσει ..ειδάλλως είτε θα στα μασάει κ πάλι θα θέλει σεξ είτε θα δεχτεί να φύγεις χωρίς κουβέντες ..πλέον μετά από οδυνηρες τέτοιες εμπειρίες ξέρω πως ΔΕΝ θα καταλήξει σε σχέση

"Γύρω στα 16 μου συνειδητοποίησα ότι, όπως ας πούμε τα κορίτσια προστατεύουν την παρθενιά τους, τα αγόρια διαφυλάττουν πάση θυσία κάτι λιγότερο απτό, το οποίο αποκαλούν ο Εαυτός Τους», παρατηρεί στην αρχή του βιβλίου (η Τζόις Τζόνσον στο Minor Characters: a Beat Memoir) . «Φαίνονται να πιστεύουν ότι έχουν μια αποστολή στη ζωή, και ότι η υπερβολική τους έκθεση στο συναίσθημα μπορεί εύκολα να τους αποσπάσει την προσοχή από την εκπλήρωσή της». 

Κοριτσάκι μου, άμα δίνεις αγκαλιές και καφέδες και λες μείνε λίγο, γιατί εκείνος να προσπαθήσει για κάτι περισσότερο; Αφού παίρνει όσα χρειάζεται.
Όταν μπαίνετε σε σχέσεις για "μόνο σεξ" (ελπίζω εν πλήρη συνειδήσει κι όχι με την προσδοκία μήπως κάτι αλλάξει) το σύμπαν λειτουργεί από το που θα βγάλετε το βρακάκι σας μέχρι να το ξαναβάλετε κι άντε γειά.
Αν έχετε δηλαδή αγωνιστική αλληλεγγύη προς τις υπόλοιπες και τις μελλοντικές γενιές- εγώ για σας το λέω, δεν έχω άλογο στην κούρσα.

Μπορεί να έχει δίκιο η Τζόις Τζόνσον.
Αυτό που έχω αντιληφθεί εγώ ωστόσο από την παρατήρηση των ανθρωπίνων σχέσεων είναι ότι οι άνδρες ερωτεύονται το πρόσωπο, σε αντίθεση με τις γυναίκες που ερωτεύονται τον έρωτα. Επιθυμούν διακαώς να ερωτευτούν, να πάρουν αγάπη κλπ και απλώς κατά καιρούς βρίσκεται κάποιο πρόσωπο για να ενσαρκώνει τον ρόλο του αντικειμένου του πόθου τους. Ε δεν μπορούν να είναι ερωτευμένες με τον αέρα.
Οι άνδρες από την άλλη ερωτεύονται το πρόσωπο. Θέλω να πω ότι δεν είναι ότι προσπαθούν να μην εκθέσουν τον εαυτό τους σε συναισθήματα, είναι ότι απλώς η συγκεκριμένη κοπέλα που έχουν απέναντί τους δεν τους τα προκαλεί (χωρίς αυτό φυσικά να συνιστά αποτυχία για την ίδια). Κάποια άλλη μπορεί να τους τα προκαλέσει και τότε όλα θα τα κάνουν.

Τώρα σχετικά με αυτά που δίνει η κοπέλα και του είναι αρκετά, η άποψή μου είναι ότι δεν έχει κανένα νόημα να κάτσει να σκεφτεί ότι πρέπει να δώσει λιγότερα μπας και αναζητήσει ο συγκεκριμένος κάτι παραπάνω. Δεν ετοιμάζει δα και κάποια σύμβαση για να κάτσει να εφαρμόσει στρατηγική για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αντάλλαγμα.

Έλα ησύχασα και σοβαρεύομαι :D
Τομ, με λίγα λόγια είπε πως οι άνδρες ερωτεύονται πιο αληθινά και συ λες "στα μούτρα σας ρε" (ε, γι' αυτό έκλαιγα), για καλό σου λέω βρε το είπε, σας παίνεψε.

Προφανώς εν μέρει συμφωνούμε (έχω αναλύσει σε άλλα νήματα) Οι περισσότερες γυναίκες μεγαλώνουν για να γίνουν "χαζές", είναι στόχος ακόμη κι αν είναι εγγενώς ευφυείς! Η πλύση εγκεφάλου ξεκινάει από μικρές και συνεχίζεται όσο τις επιβραβεύουν (λεκτικά) για το να παραβλέπουν τις δικές τους ανάγκες. "Τι καλή που είσαι, τι πχιοτικιά, πόσο ώριμη, πόσο συμπονετική, περιμένεις τον Έναν, τι δοτική" κλπ κλπ. και κατά τ'άλλα είναι γυναίκες ματαιωμένες που δεν έχουν αγγίξει ούτε βήμα της αυτοπραγμάτωσής τους. Φτάνει η άλλη 24 ετών χωρίς καμμία σχέση κι αναρωτιέται μετά γιατί έπεσε με τα μούτρα στον πλέον ακατάλληλο. Μαντέψτε...
Οι άντρες είναι πιο πρακτικοί επειδή πιο πρακτικά τους μεγάλωσαν, δεν έχουν εμπόδια, προσδοκίες να "φανούν καλοί", κι αυτό τους αφήνει να είναι πολύ πιο αυθόρμητοι και δοτικοί όταν όντως ερωτευτούν.

Φυσικά τίποτα από όσα είπα δεν το λέω εν είδει στρατηγικής και πλάνου, δεδομένου ότι προσδιόρισα σαφώς ότι θεωρώ απίθανο να αλλάξει κάτι, αλλά ως κουδουνάκι συνειδητοποίησης ότι όσο μια ολόκληρη γενιά γυναικών το "παίζει" απελευθερωμένη και μπαίνει σε "ελεύθερες σχέσεις" (όπως λανθασμένα τις αποκαλεί, γιατί οι ελεύθερες είναι σχέσεις, αυτό είναι συνεχόμενα booty calls, σεξοντελίβερυ) χωρίς να το επιδιώκει η ίδια, αλλά κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, τόσο αυτά τα φαινόμενα θα συνεχίζονται.

Γιατί παλιά δεν υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα; Επειδή δεν υπήρχε υπερπροσφορά. Το είπε γνωστός μου λίγο παλιότερα με πληθώρα προσόντων: "είναι η εποχή των αντρών".
Μόνη λύση είναι γυναίκες-άντρες να επιδιώκουν απενοχοποιημένα την πλήρωση των σωματικών τους αναγκών, ώστε η σχέση να ανακτήσει την δυναμική της και να σημαίνει επιτέλους κάτι. Γιατί το έχασε το νόημά της.

@caravan
και τι να κάνεις να επιβραβεύεις κάποιον για τον λόγο αυτό? πόσα παιδιά έχουν παράπονα από τους γονείς τους που δεν τους έχουν πει καμιά καλή κουβέντα

όντως caravan η κάθε εξομολόγηση είναι μεγάλο σχολείο
και εσύ φαίνεσαι αρκετά ψαγμένοι
πάντως θα ήθελα να σε γνωρίσω για να μου δώσεις κάποια συμβουλή σε ένα θέμα
εντελώς φιλικά όμως δεν έχω κάποια πρόθεση για φλερτ

Εξομ. αν μία σχέση "μόνο σεξ" δεν σε εκφράζει, μην τη δέχεσαι, ελπίζοντας ότι στην πορεία θα αλλάξει. Τις πιο πολλές φορές δεν αλλάζει και εσύ που ελπίζεις σε μια άλλης μορφής σχέση, καταλήγεις πληγωμένος/η. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου δεχόμενη μια κατάσταση που στην ουσία δεν σου αρέσει. Καλύτερα μόνη, αν θες τη γνώμη μου, μέχρι να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Scroll to top icon