Το New York Sandwiches το αγάπησα φέτος από απόσταση. Ήταν το αγαπημένο μας delivery τον χειμώνα που πέρασε. Τα σάντουιτς με παστράμι που σερβίρει έσωσαν πολλές βραδιές κλεισίματος τεύχους, όπως και τα μπέργκερς του. Για το κυριακάτικο brunch του είχα ακούσει από πολλούς πως είναι το καλύτερο της πόλης. Το δοκίμασα και σας το επιβεβαιώνω. Εξαιρετικά αυγά, σωστά φτιαγμένα πιάτα και υπερπλήρης κατάλογος με ολα τα βασικά που θα ήθελες να έχει ένα ιδανικό brunch. Σαν κι αυτά που βλέπεις πως κάνουν στο εξωτερικό. Χθες πήγα να δω τη φίλη μου τη Μαριλένα Παντάκη (legendary food blogger madameginger.com )να διοικεί με απόλυτο serenity tην κουζίνα της, το πανέμορφο προσωπικό της να σερβίρει αμέριμνα και με φουλ χαμόγελο τα φανταστικά πιάτα. Κοίτα τί φάγαμε και πώς περάσαμε εγώ κι ο Τάσος. Μadame Ginger ευχαριστούμε!
Τα πρωινά (οκ πρωινομεσημερινά) που αποφεύγω εδώ στα βόρεια σε καμία περίπτωση δεν θα τα έτρωγα στην Ελλάδα. Αν σας αρέσουν οι ξένες γεύσεις υπάρχουν και άλλες επιλογές καλύτερες από τις άνοστες αμερικανιές. Π.χ. Πορτογαλικές. Τρως 1-2 Pastéis de nata και καμιά Bifana και στανιάρεις κανονικότατα.
@to_kerataki_mou εντάξει, "άκυρο θέμα" βρίκαμε κι οι δύο να ασχοληθούμε, απλά σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες την 1η θα κάνω άλλη μια προσπάθεια. Το παστράμι (ή παστουρμάς αν το προτιμάς) φτιάχνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και με πολλά διαφορετικά είδη κρέατος.Το συγκεκριμένο παστράμι λοιπόν -εγώ- το έχω βρει μ ο ν ο εκεί. Και όχι, δεν υπάρχει στην Αθηνας το 'χω ψάξει. Και η Αθηνάς δεν απέχει χιλιόμετρα από την Κολοκοτρώνη -ένα τσιγάρο δρόμος είναι- πας και με τα πόδια...
Τότε γιατί δεν προσπαθείς να το φτιάξεις εσύ ; Το τσιμένι, πέντε απάνω πέντε κάτω, θα το πετύχεις. http://www.amazingribs.com/recipes/beef/close_to_katzs_home_made_pastrami.html ( Παράκληση προς LIFO : Προσπαθήστε, σας παρακαλώ, να βγει ολόκληρη η διεύθυνση )
Αμάν! έχεις δίκιο ρε άνθρωπε -πως δεν το σκέφτηκα! Μήπως μπορείς να γράψεις και το υπόλοιπο της διεύθυνσης γιατί το κάνω copy-paste και μου βγάζει "σφάλμα 404"; Το τσιμένι εντάξει, το έβαλα στο γκουγκλ και έμαθα τι είναι. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις κι αυτο το "πέντε απάνω πέντε κάτω" -γίναμε!
Η διεύθυνση είναι : http://www.amazingribs.com/recipes/beef/close_to_katzs_home_made_pastrami.htmlΌλο αυτό ενιαίο. Το έχω σπάσει για να φανεί. Πάντως το βρήκα γκουγκλάροντας τις λέξεις pastrami και recipe. Το τσιμένι είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Το " πέντε απάνω πέντε κάτω " σημαίνει πως αν δε σου βγει κατ' ευθείαν με τη συνταγή αυτή, θα αυξομειώσεις αντίστοιχα τα συστατικά του μείγματος, και κάποια στιγμή θα σου βγει αυτό που θέλεις.
Κύριε Μιχάλη Μιχαήλ μας, εσείς είστε στις φωτογραφίες; Αν ναι, εγώ προσωπικά θα συνέτρωγα μαζί σας, ακόμα κι αν το μενού περιελάμβανε αποκλειστικά και μόνο ένα μπαγιάτικο σακουλάκι με έξτρα τυρογαριδάκια τσιπίτα!!! :))
καλά όλα αυτά κ πολύ συμπαθητική κ εξαιρετική προσπάθεια.Οι τιμές όμως είναι στην άνω πλευρά του οριακά λογικού. Δεν νοείται ένα -πολύ καλό- Pastrami sandwich να κοστίζει 7-8 ευρώ. ,ούτε στο upper east side.. Να λέμε κ τα καλά αλλά να έχουμε επίγνωση κ που απευθυνόμαστε...Also, pleeeeeease Καθιερώστε τα panckes στο καθημερινό menu, όχι μόνο στο sunday brunch!keep up the good work.
:) έχω την εντύπωση πως στο upper east side 7-8 ευρώ θα είναι μόνο το tip που θα πρέπει να αφήσεις! όχι πως είναι για καθε μέρα η φάση "χτυπάω ένα παστράμι" αλλά προσωπικά δεν με χαλάει τόσο, για τον λόγο οτι δεν το έχω βρει πουθενά αλλού (το παστράμι) στην Αθήνα -και πιστεψέ με- το έχω ψάξει ποοολυυύ...
ναι μεν, αλλά... (ακολουθεί copy-paste απο wikipedia)Traditional New York pastrami is made from the navel end of the brisket. It is cured in brine, coated with a mix of spices such as garlic, coriander, black pepper, paprika, cloves, allspice, and mustard seed and then smoked. Finally, the meat is steamed until the connective tissues within the meat break down into gelatin.
το καλύτερο brunch στη πολή indeed ... το τίμησα πολύ το χειμωνα που μας περασε . Καμία σχέση με τα wannabe brunch που προσφέρουν σε αλλα μαγαζιά της πόλης υπερχρεώνοντας ομολέτες,αυγά κ pancakes κατω απο την ταμπέλα του "brunch" .
Πολύ ωραία όλα, και λατρέυω σως ολλανταίζ στα αυγά μου, αν και η ΣΙνώπης πεφτει λίγο μακρυά (βέβαια εκεί είναι και το ωραιότατο Εpoca). To φθινόπωρο, θα δοκιμαστει. Ερώτηση -ο μουσάτος κούκλος στη φωτό είσαι εσύ;;
σχόλια