ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.2.2022 | 22:52

Αγγλικά

Απέτυχα για δεύτερη συνεχόμενη φορά να πάρω μια πιστοποίηση c2 στα αγγλικά, κουράστηκα πραγματικά και δεν έχω μικρή ηλικία, αν ήμουν λυκειοπαιδο δεν θα με πείραζε.... Τώρα νιώθω ότι ποτέ δεν θα πάρω αυτό το χαρτί, βασικά νιώθω ανίκανη να φτάσω στο επίπεδο του proficiency. (60% η βάση εγώ ούτε καν πλησίασα το 50%)
10
 
 
 
 
σχόλια

Χωρίς καμία δόση υπερβολής ...
Το πήρα στα 29 μου ,με ΕΛΑΧΙΣΤΟ διάβασμα.Κάνε ιδιαίτερα σε έναν καλό δάσκαλό και κάτσε λίγες ώρες αλλά να είσαι εκεί.
Στις εξετάσεις δε θέλει καθόλου άγχος.Θεωρώ πως σε γενικές γραμμές ήταν βατές.
Τώρα ,η συγκεκριμένη πιστοποίηση στη χώρα μας είναι ξεκάθαρα μόνο για το cv.Αν ξέρεις να μιλάς καλά τα αγγλικά , θα είσαι περιζήτητη(σε μεγάλες εταιρίες).Για μένα ,ξαναπροσπάθησε και όλα καλά θα πάνε.

Γεια σου! Σε καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθεις, γιατί κι εγώ έχω ανάλογη εμπειρία με αποτυχία στα Αγγλικά και μάλιστα στο Β2. Όταν είχα δώσει πρώτη φορά για πτυχίο Αγγλικών Β2 επιπέδου, ήμουν Γυμνάσιο και είχα κοπεί στα προφορικά. Είχα απογοητευτεί πολύ και ένιωθα εντελώς ανίκανος, δεδομένου ότι και πιο μικρά παιδιά από μένα είχαν καταφέρει να αποκτήσουν το Β2. Από τότε είχα αποκτήσει μια αντιπάθεια για τα Αγγλικά, ενώ μου άρεσαν πολύ, όταν ήμουν πιο μικρός, ειδικά η έκθεση, και τα παράτησα. Μέχρι που στα πρώτα έτη των προπτυχιακών μου σπουδών είπα να τα "ξαναπιάσω" μόνος μου αυτήν τη φορά, με προσωπικό διάβασμα και δίχως άγχος. Βρήκα το πτυχίο που μου ταίριαζε και ξεκίνησα την προσπάθειά μου και είπα στον εαυτό μου πως θα χρεωθώ μόνο τα παράβολα κι ό,τι γίνει. Τα κατάφερα και τελικά πήρα το Β2 παρά την προχωρημένη ηλικία μου, όπως θα έλεγαν κάποιοι. Το θέμα είναι να κάτσεις και να αναλογιστείς για ποιον λόγο τα θέλεις τα Αγγλικά. Όλα αυτά τα πιστοποιητικά, ανεξαρτήτου ονομασίας ή επιπέδου, είναι απλώς μια "απόδειξη" ότι κατέχεις το πολύ βασικό λεξιλόγιο (καθώς και γραμματική και σύνταξη) μιας ξένης γλώσσας. Αν θες π.χ. να πας για τους δικούς σου λόγους και να ζήσεις στην Αγγλία, θα διαπιστώσεις ότι ακόμα και το C2 δε θα σε βοηθήσει και πάρα πολύ. Δε μιλάω βεβαίως για θέματα πρακτικού βίου, αλλά για επαγγελματικό και επιστημονικό (π.χ. αν θες να σπουδάσεις σε κάποιο πανεπιστήμιο). Επίσης, αυτά που λένε ότι, αν έχεις C2 στα Αγγλικά και γνώση Η/Υ, θα βρεις την καλύτερη δουλειά και θα διαπρέψεις, είναι κλισέ και λέγονται για λόγους κέρδους. Εγώ κάθισα και είπα στον εαυτό μου ότι θέλω να έχω μια πολύ βασική γνώση Αγγλικών, γιατί δεν έχω έφεση στις ξένες γλώσσες ούτε θέλω να πάω στο εξωτερικό, και γιατί κακά τα ψέματα τα Αγγλικά έχουν μπει στη ζωή μας ακόμη και σε πρακτικό επίπεδο (βλ. π.χ. οδηγίες χρήσης για κάποια συσκευή). Κάτσε, λοιπόν, κι εσύ και σκέψου για ποιον λόγο χρειάζεσαι τα Αγγλικά στη ζωή σου, κάνε ακόμη πια προσπάθεια, γιατί ποτέ δεν είναι αργά, μην επηρεάζεσαι από τις γνώμες των άλλων και ψάξε λίγο και δες ποιο πτυχίο σου ταιριάζει περισσότερο. Δεν είναι ντροπή ούτε λιγότερο καλό να αποκτήσεις έναν όχι και τόσο "πρωτοκλασάτο" τίτλο για πιστοποίηση Αγγλικών. Να 'σαι καλά και μην απογοητεύεσαι για θέματα που δεν είναι τόσο ουσιώδη!

Έχω μια ξαδέρφη που ήθελε να μπει στο διπλωματικό σώμα και μάθαινε Κινέζικα. Αυτοί δηλαδή μαθαίνουν τέτοιες γλώσσες που δεν τις επιλέγουν πολλοί ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν και να ξεκινήσουν την καριέρα τους.
Δεν την πήραν όμως τελικά γιατί καθώς έφευγε να πάει στην Κίνα να την δουν της είπα…“να έχεις τα μάτια σου 14” …ξένη χώρα. Κι αυτοί λέει οι διπλωμάτες πρέπει να έχουν δύο μάτια. Το χαντάκωσα το κορίτσι. Περίεργο πάντως γιατί ξέρω πως συνήθως είναι και κατάσκοποι και ως γνωστόν οι κατάσκοποι έχουν μάτια και στην πλάτη. Εκτός αν τώρα που το σκέφτομαι έχουν ένα μάτι πίσω στην πλάτη κι ένα μάτι μπροστά σαν τον Κύκλωπα. Ποιος ξέρει;;…
Τελικά της έμειναν τα Κινέζικα που δεν νομίζω να τα θυμάται κιόλας.
Δεν μας είπες όμως εξ. το που κωλύεσαι για να σου προτείνουμε βοηθήματα. Γλωσσικά εννοώ...

Scroll to top icon