ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.2.2022 | 17:31

Κάθε μέρα όλο και πιο μόνη...

Νιώθω απέραντη μοναξιά..ενα τεράστιο κενό που προσπαθώ να γεμίσω αλλά δεν αλλάζει τίποτα παρα τις πολλές μου προσπάθειες για βελτίωση της ζωής μου γενικότερα...ειμαι κοπελα 23 χρονων.. εχω καταθλιψη διεγνωσμενη..δεν εχω καμια φιλη καμια παρέα στη πολη μου από τότε που γύρισα πισω στο πατρικο εδώ και 1 μισο κοντα 2 χρονια. Είμαι μια χαρά ατομο οπως μ λενε κιολας ευχαριστο, καλοκαρδο, δοτικο, με χιουμορ οχι καμια μαλακο αλλα μου ηρθαν ολα πολυ ασχημα απο τοτε που γυρισα. Εχω φιλες απο τη σχολη μου που κρατω καλες σχεσεις αλλα μενουμε πολυ μακρια εγω βορεια αυτες νοτια Ελλαδα δυστυχως. Ειμαι σε μικρη σχετικα πολη ακομα πιο δυσκολο να βρεις ατομα εχουν ηδη παρεες οι περισσοτεροι χρονω. Και Αθηνα δυσκολα δε λεω παντου βασικα.. Δεν μου αξιζει αυτο που περναω. Με καποιες εκοψα γιατι μου εκαναν χοντρες πουστιες, με αλλες γιατι απλα αλλαξαμε σαν ανθρωποι απο το λυκειο και δεν ταιριαζαμε πια λογικο. Κάνω ό,τι μπορώ ωστε να κοινωνικοποιηθώ μεσα απο δρασρηριοτητες και να δημιουργήσω για αρχή εναν κυκλο γνωστων που ισως μπορουν στην πορεια να γινουν φιλοι. Αλλα μαντεψτε χωρις κανενα αποτελεσμα. Κανεις δεν εχει διαθεση απο αυτους που γνωριζω να σε συμπεριλαβει στις παρεες τους ειναι ηδη σχηματισμενες παρεες και κλειστες. Για μενα πολυ κακως συμβαινει αυτο. Οτι δηλαδη επειδη και καλα ειμαι ''βολεμενος'' δεν εχω αναγκη αλλα νεα ατομα για παρεα. Μια ξαδελφη μου μονο που καποιες ελαχιστες φορες μου λεει για εξω να βγουμε εν τελει συνηδητοποιω οτι δεν με θελουν με τις φιλες της στην παρεα. Η μια εκανε πως δεν με ειδε προχτες οταν πηγα να την χαιρετησω και η ξα μου με εδιωξε απο το μαγαζι που δουλευει που περασα να πω 1 γεια λεγοντας μου πας σπιτι Ναι καλο σου μεσημερι με υφος και εννοωντας δινε του δεν θα λαβεις καμια προσκληση απο εμενα για τις αποκριες τωρα. Να πω οτι δεν την παρακαλαω ποτε δεν την ενοχλω ουτε γινομι πιεστικη. Ουτε εχω πει καιτι ωστε να παρεξηγηθουν αθελα μου εξω τα εζω σκεφτει ολα. Απλα δεν με θελουν μαζι τους στην παρεα. Γιατι ολοι ετσι ρε παιδια; μια αλλη της ειπα για καφε κ με εριξε ακυρο 2 φορες.. αλλη κια επισης..κανενας νιωθω δεν θελει να ανοιχτει αν εχει την παρεα του ελεος...γιατι να κλαιω; αποκριες ολοι εξω εγω τιποτα..μονη περπατω, μονη βγαινω εξω οχι εξοδο..ολα μονη δεν αντεχω αλλο..να κανεις προσπαθειες και να μην αλλαζει τιποτε ειναι οτι χειροτερο..να πω οτι καθομουν απραγη να πω οκ αναμενομενο... λες εχω κατι απωθητικο εχω κατι ;; οχιιιι δεν ειναι δικο σας λαθος παιδια αλλα τον αλλων δεν εχει να κανει με εμενα....οχι οτι ταιριαζουμε με ολους αλλα καταλαβατε πολυ κλειστοτητα βιωνω ..μια αδικια..θα μπορουσα να γραψω κ αλλα...
12
 
 
 
 
σχόλια

Μιλάς για διαγνωσμένη κατάθλιψη. Ακολουθείς κάποια θεραπεία; Αν όχι από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις. Είναι ασθένεια που επηρεάζει τη ζωή σου, τη διάθεσή σου, τη σχέση σου με τους ανθρώπους. Είναι ασθένεια, το τονίζω, γιατρός θα σου λύσει το πρόβλημα και η δική σου προσπάθεια. Μην το προσπερνάς. Αν ακολουθείς θεραπεία ή δώσε χρόνο ή άλλαξε γιατρό. Η βελτίωση της ασθένειας θα κάνει ευκολότερη και τη σχέση σου με τους ανθρώπους.

Καλησπερα Ειμαι η εξομολ. Όχι δεν παιρνω θεραπεια γιατι δεν μου χρειαζεται διοτι ειναι ηπιας μορφης καταθλιψη. Δεν ειναι το προβλημα μου αυτο αν καταλαβαινεις τι εννοω, πηγε αλλου η συζητηση εννοω οτι δεν αποτελει προβλημα γιατι κανω ο,τι εκανα και πριν. εΕιμαι πληρως λειτουργικη. Δεν χρειαζονται ολοι οι ανθρωποι αγωγη απλα πρεπει να αλλαξουν καποια πραγματα στη ζωη τους. Ολοι λιγο πολυ καποια στιγμη της ζωης τους μπορει να περασουν ηπιας μορφης καταθλιψη θεωρω ή να εχουν περασει και να μην το αναγνωρισαν ποτε. Συμφωνω με αυτα που λες αλλα εγω δεν εχω ουτε ξεσπασματα, ουτε νευρα και δεν μου δημιουργει προσωπικα προβληματα με τους αλλους γιατι ειμαι πολυ ηρεμη. Κανω ψυχοθεραπεια ναι...σιγουρα επηρεαζει τη διαθεση σου και τη σχεση σου με τους αλλους γενικα αλλα εμενα οχι. ισα.ισα ειμαι ακομα καλυτερα σε σχεση με το παρελθον απο αποψη κοινωνικοτητας και ανοιχτοτητας

Η θεραπεία της κατάθλιψης δεν γίνεται αποκλειστικά με φάρμακα, γίνεται και με ψυχοθεραπεία. Άρα είσαι σε θεραπεία. Ήπια ή όχι σίγουρα είναι μια ασθένεια που επηρεάζει πολλά πράγματα στη ζωή μας. Συνέχισε με την θεραπεία σου λοιπόν και θα βρεις το δρόμο σου. Και όχι, δεν περνούν όλοι ήπια κατάθλιψη. Είναι διαφορετικό να νιώθει κάποιος θλίψη για κάποιο διάστημα και άλλο να έχει κατάθλιψη. Πρόκειται για ασθένεια, αντιμετωπίσιμη αλλά ασθένεια. Δεν θεραπεύεται με βόλτες και καλή παρέα.

Σε νιωθω απολυτα! Σχεδον ολα οσα γραφεις ειναι η ζωη μου τα τελευταια χρονια. Γενικα, στο σχολειο ημουν φουλ δημοφιλης κλπ αλλα απο το πανεπιστημιο και μετα, οχι οτι δεν εκανα παρεες, εκανα, αλλα ολοι κοιτανε να φανουν και μειωνουν τον καθενα. Μην περιμενεις τιποτα απο κανεναν. Ολοι τον κωλο τους κοιτανε πως να βολευτουν. Σε εμενα λειτουργησε το οτι δεν ξανασχοληθηκα με κανεναν και τους εγραψα ολους. Μαντεψε, μετα απο ενα μηνα ξαφνικα με θυμηθηκαν ολοι. Ειδικα οταν εκανα νεες παρεες μου στελναν καθε βδομαδα να βγουμε. Εννοειται πλεον τους εχω για να βγαινουμε μια στο τοσο οταν δεν εχω κατι καλυτερο να κανω, οπως εκαναν κι εκεινοι. Δεν ειναι δυσκολο να βρεις παρεα, δυσκολο ειναι να κανεις φιλιες. Και στο λεω γιατι το περισσοτερο μερος της ζωης μου εκανα παρεα με ατομα που δεν πολυταιριαζαμε, καλα οχι και μερα με τη νυχτα, αλλα ειχαμε λιγα κοινα. Δεν περνουσα καλα και μετανιωνα την ωρα και τη στιγμη που βγηκα. Οταν αρχισα να μιλαω αποτομα και να ακυρωνω εξοδους, τοτε ολοι με θυμηθηκαν. Επισης, και οταν στο παρελθον ειχα βρει καλη παρεα και πραγματικα περνουσα τελεια, γιναμε κωλος για χαζους λογους. Ουσιαστικα ηθελαν να με ξεκοψουν γιατι περασαν μακρια και βρηκαν νεους φιλους, δηλαδη σε ολο το λυκειο με δουλευαν οτι περναν καλα μαζι μου αλλα ουσιαστικα ποτε δε με χωνεψαν και με καναν παρεα μονο και μονο για τις τοτε γνωριμιες μου. Ομως δεν υπολογισαν οτι η σχολη κραταει μολις 4-5 χρονια και οταν επεστρεψαν ηταν τελειως μονοι και ξεκινησαν να με προσεγγιζουν ''ξαφνικα'', υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα, ολοι κοιτανε μονο την παρτη τους. Θελω να πω οτι και δεμενες παρεες που βλεπεις, μη νομιζεις οτι περνανε τελεια. Οι περισσοτεροι πλεον κανουν παρεες μονο και μονο για να εχουν καποιον για να βγαινουν. Οταν αυτο που περνας γινεται εμμονη, πιστεψε με δε θα καταφερεις τιποτα. Προσπαθησε να μη σκεφτεσαι οτι εισαι μονη σου και ψαξε αλλου να βρεις παρεες. Τις καλυτερες γνωριμιες τις εχω κανει τελειως τυχαια, οποτε μην απελπιζεσαι. Δεν υπαρχει συγκεκριμενη συνταγη για να βρεις παρεα. Επισης, ο καθενας κοιταει τη ζωη του, δε σημαινει οτι και καλη παρεα να εχεις, θα την εχεις για παντα. Πολλοι φευγουν εξωτερικο, κανουν μεταπτυχιακα σε αλλες πολεις. Ειναι και να εχεις την τυχη με το μερος σου. Επισης, ετσι οπως γραφεις, φαινεσαι οτι ψαχνεις για παρεα και αυτο λειτουργει αρνητικα, επισης φαινεσαι καλοψυχο ατομο, που και αυτο στις μερες μας ειναι αρνητικο για να κανεις φιλιες γιατι ολοι θα σε κανουν παρεα για να σε εκμεταλλευονται.

Βρε συ κορίτσι, μήπως εσύ θεωρείς ότι δεν γίνεσαι πιεστική αλλά γίνεσαι χωρίς να το έχεις καταλάβει? Γιατί αυτό λίγο τη σπάει στους άλλους, ξέρεις.
Κι εντάξει, χρειάζεται χρόνος για να σε εντάξουν στην παρέα, αλλά τόσο κωλόπαιδα είναι όλοι τους και σε κάνουν πέρα? Δεν λέω ότι είσαι εσύ "καμια μαλακο" αλλά ψάξου λίγο ακόμα :)
Εύχομαι σύντομα να περνάς όμορφα με παρέα!
Και να θυμάσαι πως φίλοι και παρέα δεν πάνε πάντα μαζί!

Καλησπερα ειμαι η εξομολ. Οχι δεν της ενοχλω καν οπότε..να πω οτι φτανω στο σημειο να τις παρακαλεσω να βγω μαζι τους να πω οκ... αν μου εδιναν γενικα το ελευθερο και φαινοταν να με θελουν στην παρεα θα το προτεινα κ εγω απο μονη μου αλλα τωρα δεν το κανω ποτε. Μονο αν με πουν αυτες δηλαδη η ξα μου που με λεει. Καταλαβαινω πως το λες ομως οτι ισως γινομαι πιεστικη αθελα μου χωρις να το καταλαβαινω.. οχι δεν νομιζω..οχι δεν ειναι ολοι κωλοπαιδα οπως λες αλλα μεγαλη μεριδα απλα δεν ενδιαφερεται...το ξερω οτι θελει χρονο να ενταχθεις σε μια παρεα. Επισης, Περα απο τις φορες που μπορει να με πει για καμια εξοδο νιωθω οτι με αποφευγουν και καποιες φορες. Και οχι δεν εχω κανει κατι ωστε να τις πειραξει και να παρεξηγηθουν απλα δεν σε θελουν....(ισως) οταν με βλεπει θα λεει ωχ παλι θα περιμενει να της προτεινουμε καμια εξοδο καπως ετσι..που ξερω οτι αυτο συμβαινει...

Καλησπέρα, καλώς την ! Τέτοια ώρα τέτοια λόγια 😁
Διάβασα ξανά την εξομολόγηση κι όλα τα σχόλια κι όσα έγραψες. Νομίζω ότι είσαι μία χαρά. Κατέληξα στο ότι πρέπει να σταματήσεις να νιώθεις ανεπιθύμητη από μόνη σου. Μη νιώθεις άλλο έτσι γιατί το εκπέμπεις. Όταν σου προτείνουν( αφού σου προτείνουν) πήγαινε με χαρά!
Συγγνώμη που άργησα να σου γράψω αλλά το τσικνισα λίγο σήμερα και ήρθα στο σπίτι για ύπνο. Αν και έπαθα υπερένταση. Που κολλάει αυτό. Σήμερα ένιωθα σούπερ ουάου και αυτό μεταδίδεται και στους άλλους. Καταλαβαίνω, είναι μέρες που είμαι στα πατώματα κι όλα είναι χάλια και μάταια κι έχω πρόβλημα. Δεν είναι έτσι όμως, εγώ το δημιουργώ.
Σκέψου τα όλα αυτά.

Ελπίζω να βοήθησα, λίγο, καληνύχτα :)

Ειμαι η εξομ. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Ελπιζω να το διασκεδασες χαχαχ! Το εχω σκεφτει κ εγω εχεις δικιο αλλα ειναι κ τι λαμβανεις απο τους αλλους ισως ξες ...αληθεια ρε παιδια θα ακουστωω καπως αφελης αλλα ουτε καν χαχ! Μακαρι να γνωριζομασταν καποιοι απο εδω μεσα πολυ θα το ηθελα αν γινοταν. λεμε τωρα ετσι..οχι επειδη δεν εχω παρεα αλλα σκεφτομουν οτι υπαρχουν εδω μεσα ευγενικες ψυχες θα σου πουν εναν καλο λογο και θα σου μιλησουν ρεαλιστικα..δεν μιλαω για χαιδεμα αυτιων..εδω τα δικα σου ατομα δεν σ λενε παντα...πολλοι ισως ταιριαζαμε απο εδω μεσα! ..αυτο.

Θα σε βοηθήσει πολύ η ψυχοθεραπεία ,είσαι μπερδεμένη πολύ . Βρες τον κατάλληλο άνθρωπο να μιλήσεις να πεις τις σκέψεις σου ,καμιά φορά αυτοί οι άνθρωποι έρχονται ως δια μαγείας στη ζωή μας .Μπορεί να είναι κάποιος που θα γνωρίσεις στο δρόμο ,επειδή σκόνταψε και πιάσατε συζήτηση ή κάποιος που εσύ απλά θα πάρεις την απόφαση να του ανοιχτείς.Μη το περνάς μόνη σου είσαι μικρή .
Αυτό που θέλω να πω είναι ,ότι σε στιγμές απόγνωσης αρχίζεις να αμφιβάλεις για τις δυνατότητες σου σαν άνθρωπος ,είναι καλό να μας της υπενθυμίζει κάποιος .Είναι καλό να μην κρατάμε στη ζωή μας ανθρώπους που δε βλέπουν τίποτα καλό σε εμάς ,όσο και αν τους αγαπάμε ,όσο και αν τους θαυμάζουμε .
Αν σε διώχνουν ή τους είσαι αδιάφορη ,τότε έχεις μόνο να χάσεις.

Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί ,έξυπνοι και χαζοί ,όμορφοι και άσχημοι ,υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν .

Scroll to top icon