Β. Ιρλανδία: Ζωγραφίζουν τα άδεια καταστήματα για να φαίνονται γεμάτα

Β. Ιρλανδία: Ζωγραφίζουν τα άδεια καταστήματα για να φαίνονται γεμάτα Facebook Twitter
10

Η Βόρεια Ιρλανδία προετοιμάζεται για τη φιλοξενία των G-8 στις 17 και 18 Ιουνίου καλύπτοντας με πανό τα «σημάδια» της κακής οικονομικής κατάστασης της περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.

 

Β. Ιρλανδία: Ζωγραφίζουν τα άδεια καταστήματα για να φαίνονται γεμάτα Facebook Twitter

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς οι τοπικές αρχές ζωγράφισαν ψεύτικες βιτρίνες και κάλυψαν εγκαταλελειμμένα καταστήματα με τεράστια πανό ενώ ξόδεψαν περίπου  2 εκατ. λίρες την τελευταία διετία για να γκρεμίσουν κτήρια και να  βελτιώσουν την εικόνα άλλων, ώστε να δημιουργήσουν πιο «ελκυστικές περιοχές».

 

Β. Ιρλανδία: Ζωγραφίζουν τα άδεια καταστήματα για να φαίνονται γεμάτα Facebook Twitter

Σε ένα δρόμο π.χ. οι αρχές έβαλαν αυτοκόλλητα στα παράθυρα ενός κλειστού κρεοπωλείου,  που δείχνουν έναν γεμάτο από κρέατα πάγκο, δίνοντας την εντύπωση ότι η επιχείρηση ανθεί. Απέναντι, σε μια άλλη κλειστή επιχείρηση έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα που την έχουν μετατρέψει σε μια ακμάζουσα επιχείρησε με είδη γραφείου.

 

Β. Ιρλανδία: Ζωγραφίζουν τα άδεια καταστήματα για να φαίνονται γεμάτα Facebook Twitter

Εν όψει της Συνόδου των 8 πλουσιοτέρων περισσότερα από 100 ακίνητα υπέστησαν τις «αισθητικές» παρεμβάσεις, κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται αφήνει παγερά αδιάφορους τους ντόπιους.  «Οι προσόψεις των καταστημάτων είναι κοσμητικές επεμβάσεις για σοβαρές πληγές. Κοιτούν τις τράπεζες αντί να σώζουν τις καλές επιχειρήσεις» δήλωσε ο 62χρονος, άνεργος, Κέβιν Μαγκουάιρ.

Στο Μπελκού αναρωτιούνται τί θα γίνει με τις προσόψεις των καταστημάτων όταν ο Μπαράκ Ομπάμα και οι άλλοι ηγέτες φύγουν.  «Θα είναι μόνο κομμάτια χαρτιού πεταμένα στο έδαφος» απαντά ο 50χρονος επίσης άνεργος, Τζιμ Λέοναρντ.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πιο πρόσφατο όραμα του Ισραήλ για τη Γάζα έχει όνομα: Στρατόπεδο συγκέντρωσης

Διεθνή / Το πιο πρόσφατο όραμα του Ισραήλ για τη Γάζα έχει όνομα: Στρατόπεδο συγκέντρωσης

Αφού δεν μπορεί άμεσα να απελάσει μαζικά τους κατοίκους της Γάζας, το Ισραήλ φαίνεται αποφασισμένο να τους αναγκάσει να περιοριστούν σε μια κλειστή ζώνη – και να αφήσει τον λιμό και την απόγνωση να τελειώσουν τη δουλειά.
LIFO NEWSROOM
Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM