ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.7.2022 | 23:06

Πρόβλημα με τη μητέρα του..

Είμαι στα 26 και βγαίνω εδώ και 2 μήνες με κάποιον στα 28 και ποτέ δεν μου λέει να πάω σπίτι του, έχει ηλικιωμένη μητέρα με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και επειδή ο πατέρας του δεν ζει, τη φροντίζει αυτός.. είναι πολύ καλό παιδί και ταιριάζουμε σε όλα, δε μπορώ να πω κανένα αρνητικό επειδή απλά δεν υπάρχει.. το μόνο μου παράπονο είναι αυτό, δηλαδή καταλαβαίνω οτί αγαπάει τη μητέρα του και θελει να τη φροντίζει αλλά αυτός την παίρνει τηλέφωνο συνέχεια όταν βγαίνουμε να δει άμα είναι καλά, ταξίδια για παραπάνω από 3-4 μέρες δε μπορούμε να πάμε (είχαμε κανονίσει για να πάμε σε νησί αλλά το ακύρωσε) επειδή δε μπορεί να αφήσει τη μητέρα του μόνη τόσο καιρό, για 2-3 μέρες υποχρεώνεται στη θεία του (η οποία είναι συνομήλικη με τη μητερα του και δεν έχει κάτι να κάνει όλη μέρα, δεν έχει οικογένεια, οπότε πηγαίνει και της μαγειρεύει, καθαρίζει, κτλπ) αλλά παραπάνω δε γίνεται.. Μπορεί ένας άνθρωπος που έχει φορτιστεί κάτι τέτοιο να αφοσιωθεί σε σένα, να κάνετε κάποτε τα όνειρά σας για οικογένεια πράξη; Ή είναι καταδικασμένο να αποτύχει αφού πάντα θα με βάζει σε δεύτερη θέση; Ευχαριστώ για κάθε συμβουλή, πραγματικά θέλω να ξεκαθαρίσει το τοπίο επειδή νιώθω πως χαραμίζομαι μαζί του..
11
 
 
 
 
σχόλια

Αμα εσυ νιωθεις πως χαραμιζεσαι οποιαδηποτε αλλη αποψη δεν θα την ακουσεις. Παρολα αυτα εγω θα την πω. Να εισαι σιγουρη πως οπως αφοσιωθηκε σ εκεινη ετσι θ αφοσιωθει και σε σενα. Το ασχημο θα ηταν να την παρατουσε τοτε να φοβοσουν πως καπως ιδια θα σου φερθει. Δεν μπορεις να εκτιμησεις τετοια παιδια οποτε αστον , δεν σου αξιζει.

Φίλη μου, επειδή εγώ πριν κάποια (πολλά)χρόνια βρεθηκα σε παρόμοια θέση με τον σύντροφο σου θα σου πω ότι δε σε βάζει σε δεύτερη θέση, απλώς δεν έχει άλλη επιλογή από το να είναι δίπλα της. Αν δεν το αντέχεις καλύτερα να φύγεις, αλλά άνθρωπο που να ταιριάζεις σε όλα μαζί του δε θα βρεις εύκολα.

Καταρχάς μπράβο στο παλικάρι που έχει το κουράγιο και την ψυχική δύναμη για κάτι τέτοιο.
Δυστυχώς όμως η προσωπική του ζωή θα είναι σε αναμονή μέχρι να απεβιώσει η μητέρα του.
Εσύ το δέχεσαι και το σέβεσαι, είτε χωρίζεις αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς.
Κανείς δεν φταίει, ούτε εσύ, ούτε εκείνος. Απλά με τέτοια κατάσταση ή σχέση σας θα έχει περιορισμούς.
Κρίμα πάντως νέο παιδί, αλλά δεν έχει και άλλη επιλογή.

Όταν και η δική σου μητέρα φτάσει σε αυτό το σημείο μόνο τότε θα τον καταλάβεις. Είναι πολύ βασανιστικό αυτό που ζει το αγόρι αυτό και μάλιστα στα 28. Προφανώς και δεν ήθελε να έχει ένα τέτοιο φορτίο στην πλάτη του και μάλιστα τόσο νωρίς. Φυσικά και αυτό του στερεί πράγματα από τη ζωή του, να χαρεί δηλαδή όπως θέλει τη ζωη του,να μη μπορεί να λείψει πάνω από 3-4 μέρες. Ναι, δε θα σε κατηγορήσει κάποιος αν δεν αντέξεις αυτή την κατάσταση. Είναι όμως κάτι που δεν είναι στο χέρι του και δε μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Μπράβο του που δεν είναι αδιάφορος, τουλάχιστον υπάρχει και μια θεία να βοηθάει λιγάκι. Η μόνη ομορφιά που έχει σε αυτό το ασηκωτο φορτίο είσαι εσύ γιατί τον κάνεις να ξεφεύγει.
Μην τον κατηγορείς που δε σε πάει σπίτι του. Προφανώς ντρέπεται για ευνόητους λόγους. Μια ηλικιωμένη γυναίκα προφανώς θα έχει ακράτεια και πίστεψέ με όσο και να καθαρίσεις, η μυρωδιά των ούρων δε φεύγει εύκολα. Το σπίτι δε μπορεί να το έχει στην πένα γιατί φαντάζομαι ότι και φροντίζει την ίδια και δουλεύει και βγαίνει μαζί σου. Τραβάει ζόρια με λίγα λόγια το παλικάρι.
Δεν είσαι σε δεύτερη μοίρα. Απλά είσαι μια εγωιστρια που δε μπορείς να καταλάβεις τα ζόρια του αγοριού σου. Αν νιώθεις έτσι ενώ θα έπρεπε να έχεις κατανόηση, λυπάμαι αλλά δεν αξίζει η θέση σου δίπλα του.

Συμφωνώ, αν και δεν θα χαρακτήριζα την εξομολογούμενη εγωίστρια. Στα 26 της λογικό είναι η κοπέλα να θέλει να περάσει έστω ένα πενθήμερο πρώτες διακοπές με το σύντροφό της ξέγνοιαστα και γενικώς, όσο είναι η φάση μεταξύ τους στα μέλια, να μην πλανάται ανάμεσά τους η συνεχής του ανησυχία μην έπαθε τίποτα η μητέρα του. Άλλο να είσαι για καιρό με κάποιον, να έχετε περάσει τα καλά μαζί και τώρα υπομένετε και τα δυσάρεστα παραμένοντας μαζί και στερούμενοι ένα καλοκαίρι τις διακοπές σας, και άλλο απ' το πρώτο δίμηνο να τα βλέπεις αυτά και να νιώθεις ανήμπορη να κάνεις κάτι και να πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει υπομονή. Η φάση εδώ είναι γουρούνι στο σακί κιόλας. Χωρίς να θέλω να τρομάξω την εξομολογούμενη, ξέρω περίπτωση κοπέλας που γνώρισε κάποιον που είχε μάνα κατάκοιτη, η κοπέλα τού στάθηκε, και μάλιστα μέχρι και η ίδια πήγαινε να φροντίζει τη μαμά του αντί για εκείνον περιστασιακά. Δεν πήγαν πουθενά πρώτες διακοπές μαζί για όλο εκείνο το καλοκαίρι, ούτε εισέπραττε σημάδια προσοχής (δωράκια, λουλουδάκια, ρομαντικά μηνύματα έστω), μέχρι και την επέτειό τους ξέχασε ο άλλος (με το πρόσχημα ότι η μάνα του πονεί) και η κοπέλα έδειχνε μόνο υπομονή και κατανόηση, μεγαλόκαρδα νομίζοντας ότι η μητέρα του έχει προτεραιότητα. Ένα χρόνο και βάλε έκανε υπομονή, έλεγε δεν πειράζει, πάνω απ' όλα η μητέρα του... Και τελικά εκείνος γνωρίστηκε τυχαία με μια άλλη, χώρισε την κοπέλα που έκανε απέραντη υπομονή, ενώ για χάριν της καινούριας κοπέλας μια χαρά αποκλειστική νοσοκόμα για τη μαμά προσέλαβε για να σχεδιάσει τις διακοπές τους, την είχε στα ώπα-ώπα και γενικά "ξεμπλόκαρε" το παλικάρι, πλέον δεν είχε την υγεία της μαμάς του ως δικαιολογία για να μην κάνει τίποτα για την κοπέλα. Εν τέλει, δηλαδή, σημασία έχει αν σ' όλα τα υπόλοιπα ο σύντροφος της εξομολογούμενης δείχνει να τη νοιάζεται και να υπολογίζει τη σχέση τους ή αν την κρατάει μόνο και μόνο γιατί η κοπέλα ξέρει να κάνει υπομονή και να μην έχει καμία προσδοκία. Εγώ στη θέση του δεν θα κατηγορούσα, πάντως, την κοπέλα μου αν προτιμούσε να με χωρίσει, όμως δεν θα περίμενα παθητικά έναν χωρισμό, αλλά θα της έδειχνα με τον τρόπο μου ότι είναι εξίσου σημαντική στη ζωή μου όσο η μαμά μου.

Εγωιστρια αν δεν καταλαβαίνει τη θέση του. Εννοείται ότι θέλει να ζήσει μαζί του πράγματα όμως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάρουν αποκλειστική.
Όσο για τη φίλη σου λυπάμαι, φαντάζομαι πόσο της κόστισε που έκανε την αποκλειστική τζάμπα και τελικά βρήκε άλλη ο τύπος. Σε αυτήν την περίπτωση εδώ δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο πάντως.

του ετυχε λαχειο, κλασική περίπτωση βαλκανισταν π οι νέοι πληρώνουν κ φορτωνονται Δυστυχώς γ σένα (κ γ αυτον τ κυριότερο) είναι "καταδικασμένο" κ μ σφραγίδα Τα υπόλοιπα είναι μαλακιες της Αγίας ελληνικής οικογένειας όπως έλεγε κ ο Γιωσαφάτ

Όχι, θα ήταν καλύτερα αν την είχε τη γυναίκα να τη φροντίζουν άσχετοι ώσπου να πεθάνει μόνη της και μετά να τρέξει ν' ανοίξει τη διαθήκη πριν παγώσει το πτώμα της μακαρίτισσας. Μια χαρά τον βρίσκω.

Scroll to top icon