ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.8.2023 | 15:40

H φιλοξενία και τα όρια της

Ο σύντροφος μου είχε τη φαεινή ιδέα να προσκαλέσει σε κοντινό νησί στην Αθήνα, όπου έχω εξοχικό από τους γονείς μου, το οποίο μας το παραχώρησαν για τον Αύγουστο επειδή οικονομικά δεν έβγαινε να πάμε πουθενά αλλού, να προσκαλέσει δύο φίλους του για 2-3 μέρες για να κάνουν κανένα μπάνιο. Στην αρχή μου φάνηκε ωραία ιδέα επειδή θα είχαμε παρέα κι εμείς. Όμως μετά μετάνιωσα τη ζωή μου. Ρίχνω το μαύρο ανάθεμα. Το σπίτι δεν είναι μεγάλο, πρόκειται για ένα διαμέρισμα αρκετά μικρό όπου υπάρχει μια κουκέτα και ένα διπλό κρεβάτι. Υπάρχει ένας μπροστινός κήπος μικρός αλλά ωραίος γεμάτος φυτά και θάμνους. Το πρόβλημα ποιο είναι; Διανύουμε την πέμπτη ημέρα της παρουσίας τους και δεν μας έχουν ακόμη ανακοινώσει το πότε θα φύγουν. Αντίθετα σχεδιάζουν εκδρομές και εξορμήσεις γύρω-γύρω. Την πρώτη ημέρα όπως ήταν λογικό τους βγάλαμε έξω μετά το μπάνιο και τους κεράσαμε σε καλή ταβέρνα και όχι σουβλάκια, αλλά ψάρι. Τη δεύτερη ημέρα όπως και τις επόμενες ετοίμαζα κάτι πρόχειρο στο σπίτι θεωρώντας ότι με ένα τρόπο θα συμβάλουν κι αυτοί στα έξοδα. Δυστυχώς όμως δεν κάνουν την παραμικρή κίνηση, μόνο ο ένας από τους τρεις είχε τη στοιχειώδη ευγένεια να κεράσει προχτές καφέδες πακέτο απέξω. Έχουν σπάσει δυστυχώς τα νεύρα μου, ενώ σχεδόν μου έχουν τελειώσει τα χρήματα από τις προμήθειες που αναγκάστηκα να πάρω. Οι γονείς μου είναι έξαλλοι με την κατάσταση αυτή και ρωτάνε πότε θα φύγουν. Η σχέση μου δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν όρια και συνεχώς με κατηγορεί ότι θέλω να τον απομονώσω. Κουράστηκα... Κουράστηκα να καθαρίζω συνεχώς το μπάνιο και τα δωμάτια, να πλένω στο χέρι (ναι, δεν υπάρχει πλυντήριο). Το πιο εκνευριστικό είναι ότι ο ένας από αυτούς είναι επαγγελματίας μάγειρας και μάλιστα πολύ καλός γιατί τρώμε συχνά στο εστιατόριο όπου εργάζεται στην Αθήνα και αυτός δεν έχει κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του, μόνο λέει ότι δεν είναι και τέλεια όσα φτιάχνω αλλά τουλάχιστον είναι με καλά υλικά, τα οποία δεν πέφτουν από τον ουρανό αλλά κοστίζουν κάποια χρήματα και κάποιο κόπο. Ομολογώ ότι είμαι στα όριά μου και δεν μπορώ άλλο να αντιμετωπίζω αυτή την αναισθησία. Στο μεταξύ έχω και τη γκρίνια της κολλητής μου, η οποία θέλει να έρθει και αυτή για γκομενικούς λόγους, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει χώρος ούτε σπαθαμή για ακόμη ένα άτομο. Το χειρότερο όλων είναι ότι ο σύντροφός μου με λέει υπερβολική και μονόχνωτη, ενώ κατηγορεί τους γονείς μου για παρεμβατικότητα και υπέρβαση των ορίων, επειδή του είπα ότι μπορεί να θέλουν να έρθουν για να κόψω κίνηση μήπως αποφασίσουν να φύγουν επιτέλους οι φίλοι του. Ο σεφ ήθελε να φέρει ακόμη ένα παιδί και του είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση λόγω χώρου, όπως και η κολλητή μου ήθελε να έρθει, και της είπα όχι. Μου είπε θα τους βάλουμε να κοιμούνται στην αυλή σε σλίπινγκ μπανγκ. Του είπα"όχι" και από τότε είναι πολύ ψυχρός απέναντί μου, αλλά δεν σηκώνονται να φύγουν. Στη θέση μου πώς θα αντιδρούσατε; Θεωρώ κάποιες στιγμές μήπως είναι υπερβολική η στάση μου.
8
 
 
 
 
σχόλια

Γιατί να φύγουν από τη στιγμή που τους κάλεσε ο φίλος σου; Προφανώς τους έδωσε λευκή επιταγή.
Πάντως για μένα κανεις λάθος που δεν φέρνεις και τη φίλη σου που απ'οτι κσταλαβα ψήνεται να βρει κάποιον.

Αχ με επιασαν τα νευρα μου ρε κοπελα μου κ μονο που το διαβασα. Συμφωνω με τους προλαλησαντες, δεν θα πω κατι πρωτοτυπο. Πραγματικα με σοκαρει το ποσοι ανθρωποι ειναι αξεστα καθικια και γουσταρουν να κανουν διακοπες με λεφτα κ σπιτια αλλων χωρις να μπαινουν καν στον κοπο να δωσουν κατι σε ανταλλαγμα. Λες και τους το χρωστας ξερω γω !!
Συνηθιζα κ γω να ειμαι υπερβολικα δοτικη με τους γυρω μου αλλα πλεον επειδη βλεπω οτι οι περισσοτεροι απλα το εκμεταλλευονται, προσεχω πολυ με ποιους θα ειμαι γενναιοδωρη. Κ οταν καποιος βλεπω οτι δεν το ανταποδιδει, τοτε σταματαω να προσφερω το οτιδηποτε.
Στη θεση σου θα εκανα το εξης: βρες αφορμη οτι θες να προσεξεις τη διατροφη σου κ φτιαχνε σαλατες μονο για σενα κ λεγε τους αν θελουν να φανε να τρωνε εξω ή να μαγειρευουν μονοι τους. Πες τους "επειδη πηρα μερικα κιλακια στις διακοπες θα αρχισω να προσεχω κ δεν θελω να μαγειρευω ωραια φαγητα γιατι μπαινω σε πειρασμο να τα φαω". Επισης αν στραβωσουν πες τους "ειμαι κ γω διακοπες, δεν εχω καμια ορεξη να μαγειρευω και να πλενω λες κ ειμαι η δουλα σας, θελω κ γω να ξεκουραστω". Πραγματικα ξερω οτι επειδη μαλλον εχεις συνηθισει να εισαι δοτικη σου φαινεται περιεργο να φερθεις ετσι αλλα πιστεψε με, δεν τους χρωστας τιποτα οταν φερονται ετσι. Αν καποιος πρεπει να ντρεπεται ειναι αυτοι, οχι εσυ. Ο συντροφος σου παλι ειναι εξισου μαλακας, οποτε προτεινω να αναθεωρησεις τη σχεση σου κ με αυτον. Το οτι ειστε σε σχεση δε σημαινει πως ο,τι σου ανηκει του ανηκει, ουτε οτι μπορει να προσκαλει φιλους του επ' αοριστον σε δικο σου σπιτι και να σε κακολογει που θες να τους διωξεις.
Παντως ξαναλεω, μην ντρεπεσαι να υπερασπιστεις τον εαυτο σου. Κ αν γυρισουν κ σου πουν τιποτα εχεις τοσα επιχειρηματα, οτι μενουν τσαμπα σε σπιτι που σου ανηκει κ δεν συνεισφερουν σε κανενα εξοδο, οτι τους μαγειρευεις, πλενεις κ δεν βοηθανε, οτι εχεις ξοδεψει ολα σου τα λεφτα για παρτη τους κλπ. Μην φοβασαι να τους αντιπετωπισεις! Σε αυτο πονταρουν γι αυτο τα κανουν ολα αυτα. Πονταρουν στο οτι θα ντραπεις να μιλησεις.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ντρέπεσαι να υπερασπιστείς τον χώρο σου...
Από την στιγμή που το αρχικό πλάνο ήταν για 2-3 μέρες, την 4η μέρα έπρεπε να μιλήσεις, παιδιά, έχω κανονίσει να έρθει η κολλητή μου αύριο. Ωραία περάσαμε θα το κανονίσουμε κ πάλι σύντομα. Όμορφα κι απλά χωρίς υπονοούμενα.

Δυστυχώς στις μέρες μας έννοιες όπως φιλότιμο ενσυναίσθηση και αξιοπρέπεια είναι για πολλούς άγνωστες, οι περισσότεροι κοιτούν μόνο την πάρτη τους και να ικανοποίησουν ττο εγώ τους και τα θέλω τους. Πάντως καλό είναι να συμβαίνουν αυτά για να καταλαβαίνεις με τι ανθρώπους έχεις να κάνεις. Δες το σαν μια ευκαιρία να επαναξιολογήσεις τη σχέση σου και το σύντροφό σου και πρόσεξε γιατί έτσι όπως συμπεριφέρεται τώρα θα συμπεριφέρεται και στον έγγαμο βίο, ενδεχομένως και χειρότερα, καλύτερα πάντως σίγουρα όχι. Καλύτερα χώρισέ τον να ξεφορτωθείς και τους "φίλους" του και αναζήτησε τον επόμενο.

Προς εξομολογουμενη

Έχεις χίλια δίκια ,το σπίτι είναι δικό σου και δεν το έχεις κάνει δωρεάν πανσιόν.Τι θα έκανα; Θα πέταγα έξω όλα τα ξεκαπιστρωτα μουλάρια μαζί και τον σύντροφό μου και θα έβρισκα άλλο αμόρε να χαρώ το εξοχικό μου!

Είναι πολλοί έτσι δυστυχώς, πολλοί του βολεματος και κυρίως τζαμπατζηδες. Και ο φίλος σου το ίδιο είναι, γιατί κάνει κουμαντα και κουβαρνταλικια με ξένα σπίτια .

οπως είναι όλοι μαζι ρίχνεις ένα σουταρισμα ομαδικό σε γκόμενο (χωρίζεις χτες μ τον πίθηκο) κ παρέα του (ρίξε βρισιδια τιτάνια κ έξω απ την πόρτα μ τ σκουπα) Διαφορετικά κάτσε κ υπέμενε ν είσαι η υπηρεσία των πασάδων κ θ περάσουν ζάχαρη (αυτό δε με τον σεφ μη χε#@ η απόλυτη καφριλα) Όσο γ την κολλητή σου, άλλο ταπερ γ σπίτι

Στη θέση σου θα τους πετούσα έξω όλους μαζί με το φίλο σου. Δεν καταλαβαίνουν όρια, δε βάζουν χέρι στην τσέπη και θέλουν να καλέσουν και άλλο κόσμο σπίτι σου λες και είναι σπίτι τους. Είπαν δύο μέρες και μετράτε πέντε μέρες με τόσα άτομα μέσα σε ένα μικρό χώρο. Πες ψέματα ότι οι δικοί σου θα έρθουν μεθαύριο και θα χρειαστεί να φύγουν. Και αν παρεξηγηθουν παρεξηγήθηκαν. Ακόμα και ο φίλος σου μεγάλος γάιδαρος. Δωρεάν διακοπές στο εξοχικό των δικων σου και αντί να συνεισφέρουν όλοι μαζί οικονομικά για τη φιλοξενία,σε βγάζει και υπερβολική. Δείχνει πολλά αυτή η στάση και για το σύντροφό σου.

Scroll to top icon