ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.8.2023 | 19:51

Οι αντρες δεν μιλανε για τα συναισθηματα τους

Ειμαι 30 χρονων και μεχρι τωρα ειχα συνολικα 2 μεγαλες σχεσεις στη ζωη μου κ καποιες μικροτερες σε διαρκεια αλλα σιγουρα κ απο αυτες πηρα κατι. Αυτο που εχω διαπιστωσει μετα απο τοσα χρονια που συναπτω σχεσεις με αντρες ειναι οτι οι αντρες δεν μιλανε για το πως νιωθουν. Εχει τυχει να καυγαδιζω με συντροφο μου για κατι ασχετο και στο τελος να μου πει "σορυ, εγω φταιω, απλα περναω κ διαφορα για τα οποια δε σου εχω μιλησει". Οταν το ακουσα αυτο απογοητευτηκα τοσο πολυ, δεν μπορουσα να διανοηθω οτι ενας ανθρωπος ειναι μερος της ζωης μου κ δεν μοιραζεται μαζι μου σημαντικα του προβληματα αλλα τα περναει μονος του. Πως μπορεις να λες οτι εχεις ουσιαστικη σχεση με καποιον οταν ο ιδιος επιλεγει να σου αποκρυπτει κατι απο τη ζωη του που του δημιουργει πολυ αγχος? Δεν ηξερα ποτε πώς να προσεγγισω αυτο το θεμα κ ακομα και μεχρι σημερα οταν το βιωνω με τον εκαστοτε συντροφο δυσκολευομαι. Οταν καποιος μου λεει "περναω πολλα που δεν σου εχω πει" αυθορμητα μου βγαινει να του πω "τι περνας? μιλησε μου". Απο την αλλη αν ο αλλος εχει επιλεξει να μην μου μιλησει γι' αυτο δεν θελω να τον πιεσω να μιλησει για κατι που εχει επιλεξει να κρατησει μεσα του. Αλλα κ γω αναποφευκτα ξενερωνω καπως οταν ειμαι με εναν ανθρωπο για τον οποιον νιωθω οτι δεν ξερω βασικα πραγματα. Δηλαδη θεωρω οτι ειναι προβλημα στην επικοινωνια το να μην μου μιλαει ο συντροφος μου για κατι που τον απασχολει. Ναι, ξερω ολα αυτα περι αντρων και οτι δεν εχουν διδαχτει να εξωτερικευουν το πως νιωθουν κλπ αλλα ολες εσας βρε κοριτσια δεν σας δημιουργει ανασφαλεια το να ξερετε οτι αν ο συντροφος σας εχει κατι, πιθανοτατα δεν θα σας το πει? ¨Η οτι και να ρωτησετε λογικα θα αποφυγει να απαντησει? Νιωθω οτι το αποδεχομαστε καπως σαν δεδομενο οτι οι αντρες δεν μιλανε για το πως νιωθουν αλλα εγω οταν ειμαι με καποιον θα ηθελα να ξερω αν ειναι καλα, αν ειναι ηρεμος ή αν δυσκολευεται να κοιμαται τα βραδια, θα ηθελα να ξερω αν περναει μια ωραια φαση στη ζωη του ή αν φλερταρει με την καταθλιψη, γιατι αν δεν ξερω κατι τοσο σημαντικο, τοτε τι σημασια εχει το να ξερω ποιο ειναι το αγαπημενο του φαγητο και η αγαπημενη του σειρα? Αυτα ειναι τοσο επουσιωδη.
3
 
 
 
 
σχόλια

Δεν είναι θέμα φύλου, είναι θέμα ατόμου. Ναι, δείχνει πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και χωρίς εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει σχέση. Εκτός αν νιώθει άσχημα να μιλάει για κάτι οπότε δεν μιλάει για αυτόν τον λόγο και όχι γιατί δεν σε εμπιστεύεται. Αλλά και πάλι, αν υπάρχει εμπιστοσύνη, θα σου πει πως αυτός είναι ο λόγος. Δυστυχώς λίγοι έχουν τό θάρρος να παραδεχτούν πως δεν σε εμπιστεύονται και ενώ το βλέπεις με τις πράξεις τους, δεν το λένε. Να παρατηρείς πράξεις και όχι λόγια. Αν δεν μοιράζεστε και τα δύσκολα, σχέση δεν υπήρχε ποτέ. Το ίδιο και στη φιλία. Το ίδιο και στην οικογένεια. Το ίδιο παντού.

Πολλές γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για τον ευαίσθητο άνδρα αλλά για το σκληρό αρσενικό που δεν λυγίζει, είναι ηγέτης και provider. Τυχόν παρεκκλίσεις από αυτό το μοντέλο συχνά τιμωρούνται. Μεγαλώνοντας οι άνδρες μαθαίνουν να καταπιέζονται για να γίνουν αποδεκτοί. Είναι επίσης ένας λόγος γιατί δεν κάνουν ουσιαστικές σχέσεις με εμπιστοσύνη αφού πιστεύουν ότι τους επιλέγουν για ένα facade ή υλικά αγαθά, και πολλοί διατηρούν σχέσεις μόνο για τις ανάγκες της σάρκας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon