ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.3.2024 | 14:20

Η φίλη μου μάλλον χρειάζεται βοήθεια

Νομίζω πως η φίλη μου μου κρύβει κάτι σημαντικό. Στο σχολείο της κάνανε bullying μια παρέα αγοριών πολύ άγρια για χρόνια. Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που τελειώσαμε το σχολείο και όταν γυρνάει στην πόλη μας δε θέλει ποτέ να βγούμε έξω και όταν βγαίνουμε κοιτάει πάντα πέρα δώθε σαν να φοβάται μην τους δει. Όταν ήμασταν λυκειο μια μερα μέσα σε ένα λεωφορείο για εκδρομή αν θυμάμαι καλά, αυτά τα παιδιά κάτι λέγανε για αυτήν μπροστά σε όλους και ο ένας είπε πως 2 χρόνια πριν κάτι παίχτηκε σε μια τουαλέτα του σχολείου αλλά επειδή η φίλη μου άρχισε να τους φωνάζει δεν καταλάβαμε καλά τι έγινε. Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν κάναμε κάτι τοτε. Το θέμα είναι αν μπορώ να κάνω κάτι τώρα. Υπάρχει περίπτωση να της κάνανε και άλλα πράγματα; Δεν μας μιλούσε και πολύ. Τι να κάνω για να την βοηθήσω. Πλιζ δώστε μου συμβουλές.
3
 
 
 
 
σχόλια

Σίγουρα να μην την πιέσεις, γιατί μπορεί μεν να κρύβει κάτι παραπάνω μπορεί όμως και όχι, οπότε απλά δεν θα έχει ξεπεράσει αυτά που της συνέβησαν παλιά.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να της ανοίξεις στο ψιλοάσχετο κουβέντα κάποια μέρα που θα την δεις πιο χαλαρή και να την ψαρέψεις με τρόπο αν συνέβη κάτι παραπάνω, χωρίς όμως να επιμείνεις αν τη δεις αρνητική. Πες της στο φλου ότι παρατήρησες αυτό το πέρα δώθε που κοιτάει και σου έχει κάνει εντύπωση. Από την απάντηση, ίσως καταλάβεις αν σου κρύβει κάτι.
Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος λιγότερο έντιμος. Αν σιγουρευτείς ότι πραγματικά σου κρύβει κάτι, παίξε το δήθεν ότι σου συνέβη και σένα σχετικά πρόσφατα ένα τέτοιο περιστατικό που σε έχει πειράξει. Ίσως τότε αν ενδιαφέρεται, να πάρει θάρρος και να αρχίσει να μιλά περισσότερο για τον εαυτό της. Γενικά να είσαι πλάι της αυτή την περίοδο και με ευχάριστη διάθεση και κουβέντες να την κάνεις να ξεχνιέται.

Προφανώς έχει συμβεί κάτι άσχημο αλλά δεν θέλει να το επικοινωνήσει γιατί ντρέπεται. Να την κάνεις να νιώθει άνετα όταν βγαίνετε και να την αφήσεις να επιλέγει το μέρος που θα διασκεδάσετε. Όταν νιώσει έτοιμη θα στο εμπιστευτεί.

Συνήθως τα τραύματα που προκαλούνται σε παιδικές και εφηβικές ηλικίες, θέλουν πολλή ανάλυση και βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπιστούν σε βάθος. Απ' ότι καταλαβαίνω το ζήτημα είναι πολύ προσωπικό (ούτε εσύ γνωρίζεις ακριβώς τι συνέβη τότε). Το πρώτο βήμα είναι να το επικοινωνήσει (σε σένα/ σε κάποιο κοντινό άνθρωπο ή καλύτερα σε κάποια ουδέτερη παρουσία πχ ψυχοθεραπευτής/τρια). Αν μπορείς να την προτρέψεις σε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι θα ήταν η πιο στοχευμένη βοήθεια που θα μπορούσες να προσφέρεις τη δεδομένη στιγμή.

Scroll to top icon