Αν πάσχεις από κοινωνικό άγχος όπως γράφεις τότε δεν θα σου βγει με κανέναν η ζητούμενη ασφάλεια που αποζητάς εκτός αν βγεις με κάποιον που να έχει το ίδιο θέμα με σένα.
Όσο γι' αυτά που αναρωτιέσαι περί του αν είναι ένδειξη ανδρισμού αν το όχι το κάνεις ναι, δυστυχώς αυτό είναι ολόκληρο το οικοδόμημα της πατριαρχίας.
Μεγάλωσαν όλοι με το να τους πιπιλάνε τα αυτιά με τη φράση ''ρίξτη στο κρεβάτι'' λες και είναι ανδρικό τρόπαιο η ερωτική συνεύρεση.
Όλοι πρέπει να μετράνε με το πόσες πήγαν.
Η πατριαρχία σε μαθαίνει να μη βλέπεις μπροστά σου ανθρώπους παρά μόνο αριθμούς ή να σκέφτονται ότι πήγαν με αυτήν που είχε το τάδε χαρακτηριστικό, με την άλλη που είχε το άλλο κτλ...
Ναι φτιάχνει και η ντροπαλότητα αλλά δυστυχώς δεν ''φτιάχνει'' ώστε να θες να γνωρίσεις τον άλλο άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, να μοιραστείτε σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα και κάποτε να φτάσετε με συναίνεση και στην ερωτική πράξη.
Στην πατριαρχική νοοτροπία σκέφτονται ότι ''πήγαν ΚΑΙ με ντροπαλή '' ή ''ότι τους έκατσε κι αυτή που το έπαιζε δύσκολη''.
Πρόκειται για νοοτροπίες δεκαετιών και ακόμα και στην εποχή μας δεν εκλείπουν εντελώς.
Ειδικά στην εποχή μας με τα social media , πόσες φορές δεν έχεις ακούσει για κοκόρεμα διαφόρων που λένε ότι έψησαν κάποια μέσω insta ή μέσω άλλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης και μετά την μπλόκαραν, την έκαναν unfollow , δεν ασχολήθηκαν ξανά,, δεν απάντησαν σε μηνύματα και διάφορα άλλα.
Δυστυχώς το σεξ θεωρείται ανταγωνιστικό παιχνίδι κι όχι αυτό που πραγματικά είναι, ένα όμορφο σμίξιμο.
Οπότε γι' αυτό που παρόλο που τους είπες πως δεν θες να συνεχίσεις, αυτοί συνεχίζουν να στέλνουν όπως λες, με τη λογική ''θα μου κάτσει κι αυτή''.
Πηγαίνοντας σε ψυχολόγο θα μάθεις (ίσως) να είσαι πιο ανοιχτή, θα λύσεις πιθανόν το δικό σου θέμα επικοινωνίας, αλλά δεν θα εκλείψουν συμπεριφορές από άλλους όπως αυτές που λαμβάνεις.
Κι αν δε θες κάποιον, να είσαι ορθή και κοφτή, δε λέω να παίξει βρισίδι, αλλά ορθά κοφτά να τους το λες γιατί με τον ωραίο και διακριτικό τρόπο που επιλέγεις όπως λες αυτοί σε βλέπουν ως κάποια που απλά θέλει περισσότερη προσπάθεια για να πέσει.
Να είσαι πάντα ειλικρινής και χύμα στα συναισθήματά σου.
Να λες ''ναι, έχω κοινωνικό άγχος και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω''.
''Ναι, σε θέλω, πάμε''.
''Όχι, δεν σε θέλω, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ποτέ μεταξύ μας, μην με ξαναενοχλήσεις''.
Έτσι ανοιχτά.