Η Ηλέκτρα, 32 χρονών, ζει στην Αθήνα της κρίσης. Παράλληλα με τη ζωή στην πόλη που αλλάζει συνεχώς, η Ηλέκτρα βιώνει τη δική της προσωπική κρίση. Ερωτευμένη με έναν πολιτικό κρατούμενο, με σπουδές στο Λονδίνο που δεν έχουν αντίκρισμα, με γονείς από τη γενιά του Πολυτεχνείου που ακόμα περιμένουν να ενωθεί η Αριστερά, η ταινία «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» είναι μια προσωπική, υποκειμενική καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας με χιούμορ, θυμό, αγάπη και πολλές κουβέντες για φαγητό.
Δείτε πρώτοι την ταινία «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη σε avant premiere την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 20:00 στον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ.
Για να κερδίσετε μια από τις 20 διπλές προσκλήσεις στείλτε μήνυμα LIFOΑ (κενό) ονοματεπώνυμο στο 19000 (χρέωση 1,23€ συμπερ. ΦΠΑ).
Πέντε χρόνια μετά το «Valse Sentimentale», η Κωνσταντίνα Βούλγαρη επανέρχεται με μία ακόμα προσωπική ταινία. Με επίκεντρο την Ηλέκτρα, το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» (από το ομώνυμο κόμικ της Μαφάλντα) περιγράφει τη σημερινή πραγματικότητα με χιούμορ, προβληματισμό και τρυφερότητα.
Αντλώντας έμπνευση από τα προσωπικά της βιώματα η σκηνοθέτις έχει δηλώσει για την αναφορά στην αστική, προοδευτική οικογένεια της πρωταγωνίστριας που όμως έχει τα στεγανά της: «Μιλάω γι’ αυτό που γνωρίζω, δηλαδή την προοδευτική, αριστερή οικογένεια της γενιάς του Πολυτεχνείου. Έχει ενδιαφέρον ο γονιός που απ’ τη μια προσπαθεί να εφαρμόσει μια θεωρία ελευθεριότητας στη ζωή του, απ’ την άλλη να την κάνει πράξη στη ζωή του παιδιού του. Ίσως η γενιά εκείνη κάπου δε βρήκε αυτό το νήμα κι έτσι δημιουργούνται αντιφάσεις στα παιδιά τους. Ενώ δηλαδή στη θεωρία είμαστε ανοικτοί, τελικά μας νοιάζει ακόμα τι θα πει ο γείτονας. Υπάρχουν συντηρητικές αξίες και καθωσπρεπισμός που δεν έχουν ξεπεραστεί».
Όσο για το ερωτηματικό του τίτλου που μοιάζει να υπονομεύει την έννοια της αισιοδοξίας η σκηνοθέτις σχολιάζει: «Θέλω η ταινία να έχει ένα αισιόδοξο μήνυμα, για μένα ωστόσο αυτό αντλείται από την πολιτική αφύπνιση και τη συλλογική προσπάθεια ακόμα και σε επίπεδο ομάδας, πρωτοβουλιών, γειτονιάς. Δεν είναι αισιόδοξο να ξαναγυρίζουμε στην παλιά κατάσταση, στους παλιούς μισθούς, το lifestyle και τα κομμωτήρια. Γι’ αυτό και οι αισιόδοξοι της ταινίας μου είναι αντισυμβατικοί και είναι αυτοί που μπορεί να καταλήξουν και στη φυλακή».
σχόλια