Πέθανε σήμερα, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βούλα Μάστορη, η οποία γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1945 από Μικρασιάτες γονείς.
Η Βούλα Μάστορη έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Άμφισσα και σε ηλικία 12 ετών πήγε στην Αθήνα. Με την παιδική λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται το 1974. Επίσης, ασχολήθηκε με τη μετάφραση και συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το περιοδικό «Το Ρόδι». Ανήκει στους συγγραφείς που ανανέωσαν τη θεματολογία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Τα έργα της διακρίνονται από το ρεαλιστικό στοιχείο και από μία φεμινιστική διάθεση. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2005 και με αναγραφή στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY.
Αποσπάσματα βιβλίων της διδάσκονται στα αναγνωστικά και τα ανθολόγια της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δημοσίευσε περισσότερα από 40 βιβλία για παιδιά και δύο για ενήλικες («Το παραμύθι των ψυχών» και «Γυναίκα μπονσάι»). Το τελευταίο παιδικό βιβλίο της κυκλοφόρησε φέτος με τίτλο «Στη χώρα των θαυμάτων» (εκδόσεις Πατάκη).
Την Τετάρτη 13 Μαΐου του 2015 έγραφε στην τελευταία ανάρτηση της στο blog της (το κείμενο όπως είναι αναρτημένο):
«Με λένε Εύα Μάστορη
Την Πρώτη Μαρτίου 2015 άρχισε η Μεγάλη Περιπέτεια, που σηματοδότησε την αναγέννησή μου, αρχίζοντας την Αλλαγή μου κατά ένα μαγικό τρόπο,
Στις 16 Μαρτίου 2015 έγινε η δραματική επέμβαση στον εγκέφαλό μου και πέρασα στην “άλλη πλευρά». Όμως επέστρεψα!!!! -- επίσης μαγικά από τον έναν κόσμο στον άλλον. Μετά ως νέος άνθρωπος από κάθε άποψη ξαναβαφτίστηκα Εύα διαλέγοντας η ίδια πλέον το όνομά μου και παίρνοντας τρία γράμματα από το παλιό βαφτιστικό μου.
Άφησα το παλιό όνομα στο παρελθόν μου, το οποίο θα είναι πάντα πατρίδα μου, αλλά είμαι αποφασμένη να ταξιδέψω στο μέλλον που ξανοίγεται μπροστά μου ζώντας κι απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή του παρόντος.
Είμαι η Εύα Μάστορη, λοιπόν (το Μάστορη το κρατώ σφικτά, γιατί είναι το επώνυμου εκείνου).»
σχόλια