Η υπουργός Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη χαιρετίζει την έναρξη του 25ου Φεστιβάλ Χορού, στην Καλαμάτα το οποίο ξεκινά σήμερα.
Η υπουργός πολιτισμού αναφέρει: «Οι πύλες του 25ου Φεστιβάλ Χορού ανοίγουν απόψε στην πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας. Στα 25 χρόνια, που πέρασαν, το Διεθνές Φεστιβάλ έγινε διεθνής θεσμός με παραστάσεις υψηλής ποιότητας και πειραματισμού, που τιμά τον Σύγχρονο Πολιτισμό της χώρας. Σήμερα, θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη τους καταξιωμένους δημιουργούς που πέρασαν από την ηγεσία του φεστιβάλ. Με αφοσίωση, γνώσεις και έμπνευση δούλεψαν συστηματικά ώστε το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελώντας ταυτόχρονα σημαντικό οικονομικό πόρο για την πόλη».
«Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματική -ο ΧΡΟΝΟΣ- του 25ου Φεστιβάλ Χορού θα υπηρετηθεί άριστα από εξαίρετους Έλληνες και ξένους χορευτές διεθνούς προβολής και φήμης. Είναι σημαντικό που στα πλαίσια του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις -προεξάρχον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά- καθιστώντας την Καλαμάτα κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού και Παιδείας ως τις 28 Ιουλίου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Εύχομαι κάθε επιτυχία!», αναφέρει η κ. Λίνα Μενδώνη.
Το πρόγραμμα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιλαμβάνει:
• Έντεκα παραγωγές στο Μέγαρο Χορού εκ των οποίων τέσσερις στην Κεντρική Σκηνή, έξι στο Στούντιο και μία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα παρασκήνια της Κεντρικής Σκηνής.
• Δώδεκα υπαίθριες παραστάσεις χορού στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, και μία υπαίθρια παράσταση στην Costa Navarino, καθώς και καθημερινή προβολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων την επόμενη μέρα στην Costa Navarino.
• Έκθεση φωτογραφίας του Josef Nadj στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού.
• Προβολή ντοκιμαντέρ για την Louise Lecavalier στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού με ελεύθερη είσοδο.
• Δύο προβολές ταινιών του Béla Tarr και συζήτηση με τον σκηνοθέτη, ανοιχτή στο κοινό, στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού.
• Μουσική βραδιά στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού με ελεύθερη είσοδο, σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τέσσερα επαγγελματικά σεμινάρια, μία διάλεξη ανοιχτή σε όλο το κοινό, ένα εργαστήρι για παιδιά, ένα εργαστήρι για ενήλικες άνω των πενήντα ετών και ένα σεμινάριο για ΑμεΑ.
• Παράσταση του εργαστηρίου για παιδιά ως εναρκτήρια δράση του Φεστιβάλ και παράσταση του σεμιναρίου για ΑμεΑ την ημέρα λήξης του Φεστιβάλ.
Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ
σχόλια