Το πρόβλημα των σκουπιδιών και το χρέος

Facebook Twitter
0



Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που είδα όταν βγήκα από το σπίτι μου σήμερα. Έτσι είναι οι κάδοι εδώ και μια εβδομάδα περίπου. Ο λόγος, όπως διαβάζουμε εδώ, είναι:

"Η εταιρεία που παρέχει καύσιμα στα οχήματα του δήμου, επικαλούμενη μεγάλο συσσωρευμένο χρέος, δεν προμήθευσε πετρέλαιο τα απορριμματοφόρα, κάτι που οδήγησε στη διακοπή της αποκομιδής για δύο ημέρες. Εντάθηκε ωστόσο εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, καθώς έληξαν οι οκτάμηνες συμβάσεις 800 εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας. Η πρόσληψη των 912 νέων συμβασιούχων θα γίνει σε περίπου μια εβδομάδα."

Σκουπίδια δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους

Φαντάστηκα πως στο κέντρο της πόλης, το πρόβλημα δε θα ήταν τόσο έντονο. Η παραπάνω φωτογραφία, όμως, που είναι τραβηγμένη δίπλα από την Πλατεία Αριστοτέλους είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε κάποιους κάδους.

Φαίνεται πως τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα επιλυθεί, καθώς οι πρώτοι συμβασιούχοι στο τομέα της καθαριότητας προσλήφθηκαν, και διαβάζουμε

"Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης, παρά την αργία της Παρασκευής, 25ης Μαρτίου, και του Σαββατοκύριακου τα συνολικά 130 άτομα στην καθαριότητα θα δουλέψουν σε βάρδιες για να μπορέσει να καθαρίσει η πόλη από τους περίπου 700 τόνους των σκουπιδιών." 

Τα χρέη του Δήμου

Το πρόβλημα των σκουπιδιών, δεν είναι το μόνο. Τη περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό, από το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, πως το ύψος των χρεών του δήμου φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

"Τα χρέη του δήμου είναι 51.400.000 ευρώ από την υπεξαίρεση, 42.000.000 σε τράπεζες, 35.000.000 σε προμηθευτές, 17.000.000 από πρόστιμα της Εφορίας, 1.500.000 σε μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας και του Ωδείου και έπεται συνέχεια με τον ΦΠΑ που δεν έχει καταβληθεί και τα πρόστιμα για τη μη καταβολή του τα οποία μπορεί να φτάσουν σε εκατομμύρια ευρώ."

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

 

Κ.Μ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ