Γλυκά μου μάτια, Συ μου πήρες πια νου και την καρδιά, και με Τριαντάφυλλο στο Στήθος συλλογιέμαι Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη και Θέλω κοντά σου να μείνω! Την πρώτη μας Νύχτα γέμισε ο Ουρανός με Αστέρια κι ενώ Τόσα Καλοκαίρια μου είχαν φύγει από τα χέρια, τώρα λέω Ξύπνα Αγάπη μου κι Έλα να σου πω Πόσο Σ’αγαπώ. Ας ερχόσουν για λίγο και τότε η ζωή θα ήταν ρόδινη, La vie en Rose, με τον Ύμνο στον Έρωτα να μας μεθά θριαμβευτικά... στ’αλήθεια έτσι Ονειρεύτηκα Χθες το βράδυ... κι όταν ξύπνησα αναρωτήθηκα...μήπως.. Είναι η Αγάπη Χίμαιρα;
Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός οι λυρικοί καλλιτέχνες, Κάτια Πάσχου, σοπράνο, Σταμάτης Μπερής, τενόρος και Αντώνης Κορωναίος, τενόρος, ερμηνεύουν με τη δική τους υπογραφή αγαπημένες μελωδίες του Αττίκ, Edith Piaf, αλλά και γνωστές επιτυχίες όπως Catari, Caruso. Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα «...που ερωτεύεσαι»..και σε κάνουν να ερωτεύεσαι!
Στο πιάνο ο μαέστρος Πέτρος Καρπαθάκης.
Οι Καλλιτέχνες:
Η σοπράνο Κάτια Πάσχου, που ξεχώρισε από τα πρώτα της βήματα, μαθήτρια ακόμα, στο ρόλο της Σταχτοπούτα στην ομώνυμη όπερα του Rossini σε παραγωγή της παιδικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ύστερα από το ντεμπούτο της στο Carnegie Hall το 2008 έχει δραστηριοποιηθεί εντός και εκτός Ελλάδος με ρεσιτάλ, σε ρόλους του ρεπερτορίου της (Susanna, Adina, Musetta, Traviata, Micëela κ.α.), και με σημαντικές συνεργασίες όπως ΕΛΣ, KOA, ΕΡΤ, Ίδρυμα Θεοχαράκη κ.α. Σπούδασε ως Υπότροφος Ιδρύματος Ωνάση στο Mannes College of Music, Θεατρολογία Φιλοσοφικής Αθηνών. Παράλληλα, με όραμα τη διεύρυνση του κοινού της όπερας έχει δημιουργήσει παραστάσεις κλασικής μουσικής, όπως «Τρεις Σοπράνο στο Τσάι μου», εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ιδρύμα Θεοχαράκη, όπως «Συμμετοχική Όπερα», «The Katia Paschou Project», ενώ το 2018 παρουσίασε στην Οικία Κατακουζηνού το έργο των των Μωραΐτη – Παπαγεωργίου «Το Τραγούδι της Λητώς». Από το 2015 μελετά με το μεγάλο βαθύφωνο και μέντορα Δημήτρη Καβράκο. Από το 2020 διδάσκει φωνητική στο Ωδείο Kodály.
Ο τενόρος Σταμάτης Μπερής σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μουσική στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο.Με υποτροφία του ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης συνεχίζει τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης. Το 1989 γίνεται μόνιμος μονωδός της Ε.Λ.Σ. ερμηνεύοντας τουλάχιστον 40 πρωταγωνιστικούς ρόλους (Τροβατόρε, Τραβιάτα, Μποέμ, Τόσκα, O μαγικός αυλός, Καβαλερία Ρουστικάνα, Ο χορός των μεταμφιεσμένων, Μαντάμα Μπατερφλάι, Ιπτάμενος Ολλανδός κ.ά.). Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές οπερέτες όπως Βαφτιστικός, Θέλω να δω τον Πάπα, Νυχτερίδα κ.α. Επίσης έχει ερμηνεύσει τα σημαντικότερα ορατόρια (Ρέκβιεμ - Μότσαρτ, Ρέκβιεμ - Ντβόρζακ, Ρέκβιεμ - Βέρντι, Stabat Matter - Rossini, Μεσσίας κ.α.) Την περίοδο 1997 - 1999 διετέλεσε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής της Ε.Λ.Σ. Έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και με διάσημους τραγουδιστές όπως οι Πανεράι, Ντιμιτρόβα, Πασχάλης, Καβράκος, Βουτσίνος, Κουλουμπής, Δριβάλα κ.α. Έλαβε μέρος, μεταξύ άλλων, στις παγκόσμιες πρώτες των έργων Μήδεια και Ηλέκτρα του Μίκη Θεοδωράκη, Ο Κονρουά και οι Κόπιες του και Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Περικλή Κούκου και Η επιστροφή της Ελένης του Θάνου Μικρούτσικου Εχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει πλούσια δισκογραφία. Διετέλεσε υπεύθυνος των Καλλιτεχνικών δράσεων της Ε.Λ.Σ. την περίοδο 2012 -2016. Διδάσκει Μονωδία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Αγ. Βαρβάρας και υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού τμήματος όπερας.
Ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος γεννημένος στη Νέα Υόρκη, με μουσικές του σπουδές στο πιάνο από την ηλικία των οκτώ ετών και με την πρώτη του συμμετοχή με την παιδική χορωδία του Άξιον έστι στο Λυκαβηττό με τον Μάνο Κατράκη και τον Μπιθικώτση μόλις 9 ετών, από τα πρώτα του επαγγελματικά κι έχοντας βραβευτεί στο Λονδίνο ως νικητής του European Union Opera και με πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Τζουζέπε ντι Στέφανο στο Τράπανι (Ιταλία), διακρίνεται ως κορυφαίος ροσσινιάνος τενόρος διεθνώς και από εκεί και ύστερα εμφανίζεται σε όλους τους σημαντικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου του τενόρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, από το 1992 εμφανίζεται ως σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, και από το 2004 που επαναπατρίζεται, καλείται ως κύριος πρωταγωνιστής του ανσάμπλ, σε έργα κλασικά αλλά και σύγχρονα. Με βάση την Αθήνα εμφανίζεται με όλες τις μεγάλες ορχήστρες της χώρας, ενώ ένα μεγάλο μέρος της δράσης του αφιερώνει στην εξοικείωση του κοινού με την όπερα συμμετέχοντας σε παραγωγές που αναδεικνύουν τη σύνδεση του μπελ κάντο με την Επτανησιακή Σχολή και τις ελληνικές μας ρίζες. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, μαέστρους και λυρικούς καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδος και ορμώμενος από τη μεστή δράση του στο κλασικό ρεπερτόριο με βλέμμα στο μέλλον βρίσκεται στο πλευρό νέων καλλιτεχνών διδάσκοντας τεχνική τραγουδιού κι ερμηνεία σε ωδεία όπως Ωδείο Αθηνών, Ωδείο Φαέθων, Ωδείο Βυζαντινό, Ωδείο Σύγχρονη Άποψη, και στο νεοσύστατο στούντιο Όπερας του Ωδείου Δήμου Αγίας Βαρβάρας.
Ο μαέστρος και πιανίστας Πέτρος Καρπαθάκης σπούδασε πιάνο, τρομπέτα, βιολί, κρουστά, τραγούδι, ενορχήστρωση, ενοργάνωση πνευστών και Διεύθυνση Ορχήστρας στο Ωδείο Αθηνών, Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο τέχνης, University of Indianapolis ΗΠΑ και στο Sherborne Summer School στην Αγγλία. Είναι διπλωματούχος Διεύθυνσης Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Λουκά Καρυτινό και κάτοχος Master of Arts in Music στη διεύθυνση ορχήστρας με καθηγητή τον Dr. Emanuel Piculas από το University of Indianapolis. Επίσης, έχει μελετήσει Διεύθυνση Ορχήστρας κοντά στους καθηγητές George Hurst (NBC Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου), Denise Ham (Royal Academy of Music), τον Rodolfo Saglimbeni και Robert Houlihan. Τον Μάιο του 2001 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο από τον 16ο Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου από την ΧΟΝ, ενώ τον Ιουνιο 2005 και Ιούνιο 2006 ξεκίνησε την καριέρα του ως διευθυντής ορχήστρας. Έκτοτε έχει διευθύνει όλες τις σημαντικές ορχήστρες της Ελλάδας μεταξύ των οποίων είναι η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Dominus Orchestra, Ε.Ρ.Τ., Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, Sherborne Symphony Orchestra, την Εθνική Λυρική σκηνή κλπ. Το 2018 ανέλαβε το χριστουγεννιάτικο Gala της πόλης της Σαϊγκόν διευθύνοντας την Ho Chi Minh Symphony Orchestra and Ballet στο Βιετνάμ, και το 2019 ένα αφιέρωμα στον Federico Garcia Lorca με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Πληροφορίες:
Σάββατο 21 Μαΐου 2022 Ώρα 20.30
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα 10561
210 3221917-3225310 www.lsparnas.gr
Προπώληση εισιτηρίων:
TicketServices
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
Τηλεφωνικά: 210 72 34 567
Online: http://www.ticketservices.gr
E-mail: [email protected]