Η «Ρις με γούστο» στη Βούλα σερβίρει πιάτα με άποψη

Μενού με βάση το κρέας ή τα θαλασσινά που ξεφεύγει από την πεπατημένη

7.3.2018 | 13:35
Η «Ρις με γούστο» στη Βούλα σερβίρει πιάτα με άποψη
Σπαγγέτι μαγειρεμένο σε ζωμό κοτόπουλου, στεφανωμένο με συκωτάκια πουλιών, μαγειρεμένα με ροζέ κρασί και τσίλι.

 

«Η γιαγιά μου η Ξανθίππη από το Αϊβαλί μαγείρευε τις καλόγνωμες με ντομάτα και πατάτες και μια πρέζα ζάχαρη» λέει ο Γρηγόρης Τσακίρης, καθώς αφήνει πάνω στο τραπέζι ένα πιάτο με ολόφρεσκες καλόγνωμες με σάλτσα ντομάτας και κρεμμύδι (€14).

 

Ο Γρηγόρης αγαπά τη μαγειρική και δίνει τον καλύτερο εαυτό του στο εστιατόριό του «Ρις με γούστο» στη Βούλα. Στρέφει τη «ρίνα» του σε κάθε πηγή καλής πρώτης ύλης, επιλέγει τα υλικά που πραγματικά ικανοποιούν τα κριτήρια που έχει θέσει και τα μεταχειρίζεται στην κουζίνα του με τον καλύτερο τρόπο, βγάζοντας πιάτα με άποψη, που, αν και απλά στη σύλληψή τους, ξεφεύγουν από την πεπατημένη.

 

Η «Ρις με γούστο» στη Βούλα σερβίρει πιάτα με άποψη
Ο Γρηγόρης Τσακίρης αγαπά τη μαγειρική και δίνει τον καλύτερο εαυτό του στο εστιατόριό του «Ρις με γούστο» στη Βούλα.

 

Οι μέρες της Σαρακοστής πυροδοτούν την αγάπη του για ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα – ο ίδιος, μάλιστα, ήταν μόλις 9 ετών όταν έφτιαξε το πρώτο του παραγάδι. Οι κατακόκκινες γαρίδες Κοιλάδας γίνονται αχνιστές με μάραθο και τσίλι (€15) και βγάζουν τη θαλασσινή γλύκα τους. Οι αχιβάδες από τη βόρεια Ελλάδα με την απαλή υφή σμίγουν ιδανικά με το σπαγγέτι, το λεμόνι και το θυμάρι, προσφέροντας ένα κρεσέντο γευστικής απόλαυσης.

 

Η «Ρις με γούστο» στη Βούλα σερβίρει πιάτα με άποψη
Φιλέτα στήθος κοτόπουλο σοτέ, με τριμμένη παρμεζάνα και προσούτο, πάνω σε τορτίγια γεμιστή με τυρί μασκαρπόνε και λαχανικά.

 

Εκτός από το σαρακοστιανό μενού, μπορείς να δοκιμάσεις και πιάτα με πρωταγωνιστή το κρέας, όπως το ωραία ψημένο δαμάλι από Πομάκους που σιτεύεται για 80 ημέρες και βγάζει πληθωρική νοστιμιά (€26). Ωραία ιδέα είναι και το λουκάνικο αγριόχοιρου από τη βόρεια Πελοπόννησο που ψήνεται και μοσχοβολά δεντρολίβανο και κεδροκούκουτσο και σερβίρεται πάνω σε ψωμί καμπαγιού με σάλτσα γιαουρτιού, πιπέρι και πιπεριά Φλωρίνης.

 

Το περιβάλλον του εστιατορίου είναι απλό, καθημερινό, φιλόξενο και θα σε αφήσει να χαρείς απερίσπαστος τη νοστιμιά που αναβλύζουν τα πιάτα που θα βρεθούν στο τραπέζι σου.

Β. Παύλου 98, Βούλα
210 8959185
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΕΠΕΞ Το σκόρδο ως πηγή αντοχής και αντίδοτο στη ζέστη

Οι κρύες σούπες με σκόρδο, πηγή αντοχής και αντίδοτο στη ζέστη

M. Hulot |
Scroll to top icon