More is more
Φινετσάτος πλουραλισμός στην ατμόσφαιρα και εξαιρετικές γεύσεις συνθέτουν μια εμπειρία υψηλών προδιαγραφών στο κλασικό hot spot.
Μπαίνοντας στον έκτο χρόνο λειτουργίας του, τo Baraonda μπορεί υπερήφανα να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στα κλασικά και αγαπημένα στέκια της Αθήνας.
Το αδιαφιλονίκητο ατού του είναι η κομψότητα του χώρου του, που υποστηρίζεται από μια κουζίνα δημιουργική και φινετσάτη.
Ο χώρος του Baraonda, που μοιράζεται στο κλαμπ και το εστιατόριο, επιβεβαιώνει τον θάνατο του μινιμαλισμού. Η ατμόσφαιρα είναι μαγευτική. Μόλις διαβείς την τεράστια βαριά πόρτα που σου ανοίγει ο μαυροντυμένος πορτιέρης με τον απειλητικό όγκο του, αντικρίζεις τον χώρο του κλαμπ. Αποπνέει μυστήριο και σέξι γοητεία, τυλιγμένος στα χρώματα μιας ξάστερης νύχτας. Το Baraonda αγαπά τον πλουραλισμό και απογειώνει το καλό γούστο. Σε ένα περιβάλλον με ντεκόρ που θυμίζει σκηνικό θεάτρου, τα χρώματα του χρυσού δένουν με το σκούρο ξύλο και το κόκκινο δέρμα που ντύνει τις φίνες πολυθρόνες. Η διακόσμηση ενισχύεται από λαμπερές βιτρίνες-αντίκες, όπου εκτίθενται κρυστάλλινα σερβίτσια και πολύτιμες φαγιάνς. Είναι σαν να βρίσκεσαι καλεσμένος στη χλιδάτη τραπεζαρία κάποιου παλατιού· όπως ακριβώς στα παραμύθια.
Οι απαλές αντανακλάσεις των κεριών που τρεμοφέγγουν τονίζουν τα χαρούμενα πρόσωπα των θαμώνων. Ζευγάρια σε τρυφερά τετ α τετ και φιλικές παρέες με μοδάτο dress code έχουν κατακλύσει σχεδόν όλα τα τραπέζια.
Η κουζίνα είναι το δυνατό χαρτί του εστιατορίου· τα ηνία της κρατά ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας. Ο Μιχάλης έχει εμμονή με τις καλές πρώτες ύλες, είναι παθιασμένος με τη μαγειρική τέχνη κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη ανάγνωση του μενού. Γκουρμέ προτάσεις που δίνουν αφορμή για γαστρονομικό δείπνο υψηλών προδιαγραφών. Τα πιάτα αποπνέουν μια εξαιρετική γευστική αισθητική. Καταγράφω το γευστικό κροστίνο αστακού που συνδυάζεται με γραβιέρα και ανάλαφρη κρέμα γλυκοκολοκύθας με πουρέ ευωδιαστής μαύρης τρούφας και δίπλα υπέροχο άγριο μαύρο ρύζι. Η ανάμεικτη σαλάτα ήρθε πλούσια, ενισχυμένη από φρέσκα και ξερά φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπιτικά καπνιστό στήθος πάπιας, ραντισμένο με βινεγκρέτ μελιού. Για τη συνέχεια, το μαύρο ριζότο με καραβιδοουρές που διακοσμείται χλιδάτα με φύλλα χρυσού χαρίζει μοναδικό κρεσέντο γεύσης.
Η λεπτότητα του φιλέτου σολομού, που είναι μαριναρισμένος με ουίσκι, συντονίζεται τέλεια με τη σάλτσα από ζωμό καρότου. Γοητευτικό και καλοφτιαγμένο, το φιλέτο ελαφιού αναδεικνύεται από τη σάλτσα με πράσινο και κόκκινο πιπέρι και δανείζεται τη διακριτική γλύκα που χαρίζει το πιτάκι τομπιναμπούρ με το καραμελωμένο αχλάδι. Διακριτικά πικάντικη, χωρίς ίχνος χοντροκοπιάς, ήρθε η μαριναρισμένη μπριζόλα από ισπανικό γουρουνάκι pata negra σε σάλτσα καραμέλας, μουστάρδας και πορτοκαλιού. Τον γλυκό επίλογο γράφει το Monte Βlanc κάστανου σε πουρέ αχλαδιού με μαρέγκες κάστανου και το παγωτό με ρούμι και σταφίδες. Το Baraonda δικαίως θεωρείται το hot spot της διασκέδασης.