Στην επικαιρότητα έχει έρθει ξανά μια ανάρτηση που είχε κάνει ο Αλέξης Γεωργούλης το 2020, μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας σε βάρος του για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.
Ήταν τον Νοέμβριο του 2020, όταν ο Αλέξης Γεωργούλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, είχε κάνει μια σχετική ανάρτηση.
Στη φωτογραφία, κρατούσε μια επιγραφή με ένα «χ» πάνω στις λέξεις «ενδοοικογενειακή βία» και το μήνυμα «Μίλα! Είμαστε δίπλα σου!».
«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Ο όρος "βία κατά των γυναικών" περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή», έγραφε τότε στην ανάρτησή του ο Αλέξης Γεωργούλης.
Σε αυτή, ανέφερε στατιστικά στοιχεία, για γυναίκες θύματα βίας από τον σύντροφό τους, για εκείνες που πέφτουν θύμα βιασμού, όπως και για τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.
Σημειώνεται ότι όταν έκανε ο Αλέξης Γεωργούλης την εν λόγω ανάρτηση, είχε ήδη γίνει η καταγγελία σε βάρος του, για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η καταγγέλλουσα στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της.
Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη: Η πρώτη ανάρτηση της καταγγέλλουσας
Σήμερα, μετά τη διαρροή του ονόματός της, η γυναίκα που έκανε την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια, με ανάρτηση στα social media.
«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης», έγραψε και επεσήμανε πως γνώριζε ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως να αποβεί επώδυνη, αλλά το έπραξε «θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση».
Η καταγγελία, επεσήμανε, έγινε την επόμενη ημέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, «ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές».
Η καταγγέλλουσα επεσήμανε πως η διαρροή του ονόματός της, χωρίς τη συναίνεσή της, «αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας» και υπογράμμισε πως έχει έρθει ο καιρός «το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».
Αλέξης Γεωργούλης: Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες
Σήμερα, ο Αλέξης Γεωργούλης, μέσω ανακοίνωσης των τριών δικηγόρων του, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του.
Ανέφερε πως ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, από το γραφείο της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ότι υπάρχει αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ευωβουλευτικής ασυλίας του, «ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση».
Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη σημείωσαν πως την ίδια ημέρα ζήτησε και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, προκειμένου «να επιταχυνθεί οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση». Τέλος, εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη» του στο βελγικό δικαστικό σύστημα, με το οποίο «σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά».