Σε περίπτωση που δεν χορταίνετε τον μικρό ιπποπόταμο Moo Deng από την Ταϊλάνδη, υπάρχει τώρα ένα επίσημο τραγούδι με το αγαπημένο ζωάκι του διαδικτύου - που κυκλοφόρησε σε τέσσερις γλώσσες για τους θαυμαστές του σε όλη την υφήλιο.
Το τραγούδι για τον μικρό ιππόποταμο έχει διάρκεια 50 δευτερολέπτων, τιτλοφορείται «Moodeng Moodeng», είναι διαθέσιμο σε ταϊλανδέζικη, αγγλική, κινεζική και ιαπωνική έκδοση και περιλαμβάνει -κατά βάση- απλούς στίχους όπως «Moo Deng Moo Deng, boing boing boing boing/ Mommy mommy, παίξε μαζί μου». Το οπτικό του βίντεο αποτελείται από σύντομα αποσπάσματα με το μωρό ιπποπόταμο να χοροπηδάει, να παίζει με τον φύλακά του ή να κάνει παρέα με τη μαμά του Jona.
Η παραγωγή και η σύνθεση του πιασάρικου ρυθμού έγινε από τον ταϊλανδό συνθέτη Mueanphet Ammara και κυκλοφόρησε από μία από τις μεγαλύτερες μουσικές εταιρείες της Ταϊλάνδης, την GMM Music. Η Moo Deng -το όνομα σημαίνει κυριολεκτικά «χοροπηδηχτό χοιρινό», ένα είδος κεφτέδων, στα ταϊλανδέζικα- έγινε παγκόσμιο φαινόμενο μόλις ένα μήνα μετά τη γέννησή της, αφότου την παρουσίασε στο Facebook ο ανοιχτός ζωολογικός κήπος Khao Kheow στη νότια επαρχία Chon Buri της Ταϊλάνδης. Οι θαυμαστές της λένε ότι το όνομά της ταιριάζει με τη χαοτική προσωπικότητά της. Στη Moo Deng αρέσει να «ντενγκ», δηλαδή να χοροπηδάει, και το ζαλισμένο χοροπηδητό της έχει εμφανιστεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε αμέτρητα memes. Επίσης, η εικόνα της έχει χρησιμοποιηθεί από αθλητικές ομάδες και επιχειρήσεις.
Ο ιπποπόταμος, ηλικίας 4 μηνών πλέον, έχει προσελκύσει τεράστιο αριθμό επισκεπτών στον ζωολογικό κήπο, ο οποίος απέχει περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο από τη Μπανγκόκ. Ο ζωολογικός κήπος εκτιμά ότι δέχεται 3.000 έως 5.000 επισκέπτες την ημέρα κατά μέσο όρο τους τελευταίους μήνες και πουλάει ρούχα, κλινοσκεπάσματα και άλλα εμπορεύματα με βάση τη Μου Ντενγκ. Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Narongwit Chodchoi δήλωσε ότι τα αυξανόμενα έσοδα από τη Moo Deng θα βοηθήσουν τα προγράμματα αναπαραγωγής για πολλά απειλούμενα είδη, όπως ο ιπποπόταμος πυγμαίος, ο οποίος απειλείται από τη λαθροθηρία. Το είδος είναι ενδημικό της Δυτικής Αφρικής και έχουν απομείνει μόνο 2.000-3.000 από αυτά στη φύση.