Για την πολυβραβευμένη και πρωτοποριακή Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχω γράψει αρκετές φορές - είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.
Τώρα, παρέλαβε ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο χαρακτικό (λιθογραφία-δοκίμιο) με την υπογραφή σπουδαίου Έλληνα χαράκτη και ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση. Πρόκειται για το πορτραίτο του Κωνσταντίνου Καβάφη (διαστάσεων 0,78 x 102 εκ.) και είναι μία ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά του ιστορικού τέχνης και συγγραφέα κ. Νίκου Γρηγοράκη.

Ο κ. Νίκος Γρηγοράκης δώρισε στο παρελθόν στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τη συλλεκτική σειρά Livres de Luxe από τις Εκδόσεις Τέχνης Ν. Γρηγοράκης καθώς επίσης βιβλία τέχνης, λευκώματα, καταλόγους τέχνης και 11 αυθεντικά πορτραίτα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών Ελύτης, Κάλβος, Καβάφης, Παλαμάς, Παπαδιαμάντης κ.ά. φιλοτεχνημένα από καταξιωμένους χαράκτες. (Τα χαρακτικά έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι στη διάθεση των αναγνωστών για να τα απολαύσουν.)
O κ. Γρηγοράκης είναι Ιστορικός Τέχνης και συγγραφέας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολήθηκε με ιστορικές, αρχιτεκτονικές και λαογραφικές έρευνες και μελέτες. Ειδικεύτηκε στην έρευνα και μελέτη της νεοελληνικής χαρακτικής. Το συγγραφικό του έργο (λευκώματα, εφημερίδες, από το 1975) αποτελεί σήμερα τη βασική βιβλιογραφία πάνω στην Ιστορία της Νεοελληνικής Χαρακτικής.