ΟΑΕΔ: Αλλαγές στο πρόγραμμα απασχόλησης 5.200 άνεργων πτυχιούχων - Επιδότηση μισθού έως 60%

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στο πρόγραμμα απασχόλησης 5.200 άνεργων πτυχιούχων - Επιδότηση μισθού έως 60% Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi
0

Αλλαγές στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.200 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών του ΟΑΕΔ προβλέπει η ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται πλέον σε περισσότερους κλάδους επιχειρήσεων και αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης 6.000 άνεργων επιστημόνων, κατόχων πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή/και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ηλικίας έως 39 ετών.

Το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,του ΟΑΕΔ σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας» απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα 

Στο πρόγραμμα διευρύνθηκαν από τέσσερις σε εννέα οι κλάδοι έξυπνης εξειδίκευσης. Προστέθηκαν επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα σε: 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία–Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη–Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και 5) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, πέραν όσων δραστηριοποιούνται σε 6) Μεταποίηση–Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά–Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics).

Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, όσες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, επιθυμούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικοτήτων πληροφορικής.

Διάρκεια προγράμματος και μηνιαίο κόστος

Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους δεκαπέντε (15) μήνες και οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο ως εξής: α. το ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ μηνιαίως για τους κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, β. το ποσό των επτακοσίων πενήντα (750) ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου, γ. το ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου.

Για κάθε μέρα απασχόλησης που υπολείπεται των 25 ημερών, το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25.

Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι συνολικές ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το Επίδομα Άδειας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλης Κικίλιας: Αναβαθμίζεται το 112 - Τι είπε για την κακοκαιρία Elena

Ελλάδα / Κακοκαιρία Elena - Κικίλιας: Αναβαθμίζεται το 112, ποιες νέες λειτουργίες θα περιλαμβάνει

«Θα υπάρχει distress code και silent button σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειες ή της οποιαδήποτε κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο έναν συμπολίτη μας και δεν μπορεί να πάρει και να μιλήσει στο τηλέφωνο» τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης
LIFO NEWSROOM