Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Πάνω από 2 εκατ. τα κρούσματα- «Αμερικανικό φιάσκο»

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Πάνω από 2 εκατ. τα κρούσματα- «Αμερικανικό φιάσκο» Facebook Twitter
EPA
0

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν ένα ακόμη αρνητικό ορόσημο στην πανδημία του κορωνοϊού. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν πλέον τα 2 εκατομμύρια. 

Στη χώρα που έχει πληγεί πιο σφοδρά από τον κορωνοϊό- τόσο σε ό,τι αφορά στα κρούσματα όσο και σε θανάτους- οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης ανέρχονται πλέον σε 2.000.464, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 112.924.

Δεύτερη χώρα σε νεκρούς από κορωνοϊό είναι η Βρετανία, με 41.213 θανάτους, ενώ η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα μετά τις ΗΠΑ είναι η Βραζιλία, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 772.416 περιπτώσεις. Σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ, αγωνία υπάρχει για τα δεδομένα που θα προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, όταν θα φανεί αν υπάρχουν συνέπειες από το άνοιγμα της οικονομίας αλλά και τις μαζικές διαδηλώσεις που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Ίργουιν Ρέντλενερ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου ετοιμότητας για καταστροφές, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, έκανε λόγο για αμερικανικό φιάσκο, σχολιάζοντας την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο αληθινός αριθμός των κρουσμάτων είναι «πολλαπλάσιος» από αυτόν που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία, κάτι που δεν καταγράφεται εξαιτίας της έλλειψης τεστ. «Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου», υπογράμμισε. «Από την αρχή υπήρχαν παραποιήσεις και μυθεύματα από τον Λευκό Οίκο. Ουσιαστικά υπήρξε ένα αμερικανικό φιάσκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Όστερχολμ, διευθυντής του κέντρου μεταδοτικών ασθενειών στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα επεσήμανε πως μία κοινωνία συνήθως γίνεται ανθεκτική απέναντι σε έναν ιό όταν το 60% έχει μολυνθεί, είτε φυσικά είτε μέσω εμβολίου, και αναπτύσσει αντισώματα. Όμως, οι ΗΠΑ απέχουν πολύ από αυτό.

«Στην καλύτερη περίπτωση περίπου το 5% έχουν μολυνθεί. Αν όλος αυτός ο πόνος, η οδύνη και η οικονομική καταστροφή μας πήγε στο 5%, τι θα χρειαστεί για να πάμε στο 60%; Αυτή είναι μία λυπηρή σκέψη. Όλη αυτή η οδύνη και ο θάνατος μόλις ξεκίνησε. Ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει αυτό ακόμη», υπογράμμισε ο Όστερχολμ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM
Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM
Η CIA αποκαλύπτει αρχείο της KGB: Εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες

Διεθνή / Όταν οι εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες - Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA που έγινε viral

Μια έκθεση της CIA αποκαλύπτει την ιστορία σοβιετικών στρατιωτών που φέρεται να μετατράπηκαν σε πέτρα μετά από συνάντηση με εξωγήινο αντικείμενο, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμό
LIFO NEWSROOM
«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ