H σκηνή από το ντοκιμαντέρ του BBC που σόκαρε τους τηλεθεατές - Ο σκηνοθέτης έκανε εμετό

H σκηνή από το ντοκιμαντέρ του BBC που σόκαρε τους τηλεθεατές - Ο σκηνοθέτης έκανε εμετό Facebook Twitter
0

Σοκαρισμένοι έμειναν πολλοί τηλεθεατές από τις «βάναυσες» σκηνές του ντοκιμαντέρ «Δυναστείες» που προβλήθηκε από το BCC.

Mε αφηγητή τον Ντέιβιντ Ατένμπορο, δραματική μουσική και άρτια κινηματογράφηση, το επεισόδιο αυτό καθήλωσε δεκάδες χιλιάδες θεατές, αλλά προκάλεσε αίσθηση με την σκληρότητά του.

Το ντοκιμαντέρ ήταν αφιερωμένο στη ζωή των Αφρικανικών αγριόσκυλων και είχε εστιάσει στην ιστορία μιας μητριαρχικής οικογένειας.

Στο βάναυσο αγώνα για την επιβίωση στη Ζιμπάμπουε, δύο από τα παιδιά της μητέρας που ονομάζεται Tait, σκοτώνονται με άγριο τρόπο.

Ένα νεαρό κουτάβι απομακρύνθηκε από την αγέλη και κατασπαράχθηκε από ύαινες ύαινες μπροστά στα μάτια της οικογένειά του.

Λίγο αργότερα μια δεύτερη σκηνή δείχνει έναν κροκόδειλο να αρπάζει ένα άλλο από τα παιδιά της Tait.

Η επίθεση αποδείχτηκε πάρα πολύ σκληρή ακόμη και για τον σκηνοθέτη της σειράς, Nick Lyon, που αποκάλυψε ότι από την ταραχή έκανε εμετό.

Οι σκηνές προκάλεσαν πολλά σχόλια μεταξύ χρηστών των social media και αρκετοί υποστήριξαν πως η καταγραφή με τόση λεπτομέρεια θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Φυσικά η αποτύπωση της άγριας ζωής περιλαμβάνει κυρίως τέτοιες σκηνές και οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως η καταγραφή θα πρέπει να είναι ωμή.

Παράλληλα για μια ακόμη φορά άνοιξε θέμα συζήτησης για το αν οι ντοκιμαντερίστες επιτρέπεται να επεμβαίνουν στη δράση, όπως για παράδειγμα να σώσουν ένα ζώο. Η απάντηση είναι αυστηρά «Όχι».

Το ντοκιμαντέρ γυρίζονταν για δύο χρόνια και είναι ένα τηλεοπτικό διαμάντι όπως όλες οι παραγωγές του ΒΒC.

Σε κάποιους μπορεί να φάνηκε ακραία η αντίδραση του σκηνοθέτη, αλλά όπως ο ίδιος εξηγεί, το δέσιμό τους με τα ζώα που καταγράφουν για τόσο καιρό είναι πολύ ισχυρό και η συναισθηματική φόρτιση αναπόφευκτη. Ο Nick Lyon αναφέρει πως αυτός και η ομάδα του είχαν δει τα κουτάβια να γεννιούνται, τη μητέρα τους να τα μεγαλώνει και τελικά να τα χάνει μπροστά στα μάτια της χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Το απόσπασμα:

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγωμένο δάσος ηλικίας 6.000 ετών αποκαλύφθηκε επειδή λιώνουν οι πάγοι στα Βραχώδη Όρη

Περιβάλλον / Παγωμένο δάσος ηλικίας 6.000 ετών αποκαλύφθηκε επειδή λιώνουν οι πάγοι στα Βραχώδη Όρη

Το αρχαίο πευκοδάσος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής έρευνας στο οροπέδιο Beartooth στο Ουαϊόμινγκ, χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες που έτηξαν τον πάγο που το κάλυπτε
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης: Ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Περιβάλλον / Ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

«Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρή Σκυλακάκη προσδιορίζονται τα ακριβή όρια των θαλάσσιων περιοχών για τις οποίες παραχωρείται το συγκεκριμένο δικαίωμα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση διαταράσσει την εκπαίδευση ενός στα επτά παιδιά παγκοσμίως- Έκθεση «καμπανάκι» της UNICEF

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση διαταράσσει την εκπαίδευση ενός στα επτά παιδιά παγκοσμίως- Έκθεση «καμπανάκι» της UNICEF

«Τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο από τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως οι ισχυρότεροι και συχνότεροι καύσωνες, καταιγίδες και πλημμύρες»
LIFO NEWSROOM
Τεράστιο παγόβουνο σε πορεία σύγκρουσης με νησί - Κίνδυνος για πιγκουίνους και φώκιες

Περιβάλλον / Τεράστιο παγόβουνο σε πορεία σύγκρουσης με νησί - Κίνδυνος για πιγκουίνους και φώκιες

Στο παρελθόν, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταστροφικές συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή, καθώς μεγάλα παγόβουνα είχαν αποκλείσει τις προσβάσεις τροφής για πιγκουίνους και φώκιες, οδηγώντας σε μαζικούς θανάτους
LIFO NEWSROOM
Γιατί η ΕΕ ετοιμάζεται να αποσύρει τα «παντοτινά» χημικά από καλλυντικά, τηγάνια και άλλα προϊόντα

Περιβάλλον / Γιατί η ΕΕ ετοιμάζεται να αποσύρει τα «παντοτινά» χημικά από καλλυντικά, τηγάνια και άλλα προϊόντα

Πρόκειται για χημικές ενώσεις που δεν διασπώνται στο περιβάλλον, εγείροντας ανησυχίες για τις συνέπειες της συσσώρευσής τους τόσο στα οικοσυστήματα, όσο και στο πόσιμο νερό και στο ανθρώπινο σώμα
LIFO NEWSROOM