Πόσα χρήματα βγάζουν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα Wham!, Μαράια Κάρεϊ, Πολ Μακάρτνεϊ και άλλοι

Πόσα χρήματα βγάζουν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα Wham!, Μαράια Κάρεϊ, Πολ Μακάρτνεϊ και άλλοι Facebook Twitter
0

Κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια χριστουγεννιάτικα τραγούδια ξανά και ξανά, αφού η εορταστική playlist αλλάζει σπανίως με κομμάτια όπως τα «Last Christmas» και «All I Want for Christmas is You» να έχουν μεγαλώσει πλέον γενιές και γενιές. 

Πόσα χρήματα κερδίζουν όμως, μέσω πνευματικών δικαιωμάτων, οι καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει μερικά από τα διασημότερα τραγούδια, που παίζονται συνεχώς στα ραδιόφωνα την περίοδο των Χριστουγέννων; 

 

Η αλήθεια είναι, πως το ακριβές ποσό είναι δύσκολο να υπολογιστεί καθώς η Performing Right Society (PRS), όπως λέγεται η βρετανική ΑΕΠΙ, δεν δύναται να αποκαλύψει την απάντηση, λόγω προστασίας της ιδιωτικότητας των μελών της. 

Ωστόσο, έρευνα του βρετανικού Channel 5 επιχείρησε να δώσει μια απάντηση και κατέληξε πως τα 10 τραγούδια με τα μεγαλύτερα κέρδη κάθε χρόνο είναι τα εξής:

1. «Merry Xmas Everybody»- Slade (1 εκατομμύριο λίρες από δικαιώματα εκμετάλλευσης κάθε χρόνο)

2. «Fairytale of New York»- The Pogues & Kirsty MacColl (400.000 λίρες)

3. «All I Want for Christmas is You»- Mariah Carey (400.000 λίρες)

4. «White Christmas»- Bing Crosby (328.000 λίρες)

5. «Last Christmas»- Wham! (300.000 λίρες)

6. «Wonderful Christmastime»- Paul McCartney (260.000 λίρες)

7. «Stop the Cavalry»- Jona Lewie (120,000 λίρες)

8. «2000 Miles»- The Pretenders (102.000 λίρες)

9. «Mistletoe and Wine»- Cliff Richard (100.000 λίρες)

10. «Stay Another Day»- East 17 (97.000 λίρες)

Για την ιστορία, η διάσημη επιτυχία της Μαράια Κάρεϊ είχε φτάσει μόλις μέχρι τη δεύτερη θέση των βρετανικών τσαρτς όταν κυκλοφόρησε το 1994, αλλά μετά την χρήση του κομματιού στην ταινία Love Actually το 2003, η δημοτικότητά του εκτοξεύθηκε. 

 

Όσο για το κορυφαίο της λίστας, οι Noddy Holder και Jim Lea των Slade κάθε χρόνο γίνονται κατά περίπου μισό εκατομμύριο λίρες πλουσιότεροι, από ένα τραγούδι που ήταν στην πρώτη θέση των βρετανικών τσαρτς το 197 και το 1989. «Σίγουρα είναι πλάνο συνταξιοδότησης. Ποτέ δεν φτιάχτηκε με αυτόν τον σκοπό αλλά πήρε δικό του δρόμο. Το χρησιμοποιούν σε διαφημίσεις, ταινίες, στα πάντα», έχει πει ο Holder στο BBC.  

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυλαχτό για προστασία από τον καρκίνο βρέθηκε στην Αντιόχεια Πισιδίας στη Μικρά Ασία

Πολιτισμός / Φυλαχτό για προστασία από τον καρκίνο βρέθηκε στην Αντιόχεια Πισιδίας στη Μικρά Ασία

Κατά την εξέταση του φυλαχτού, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η μία πλευρά είχε μια φιγούρα καβουριού, ενώ η άλλη πλευρά περιείχε το όνομα ενός άρρωστου κοριτσιού και των γονέων του
LIFO NEWSROOM
Έφυγε από τη ζωή η Rosita Missoni, η γυναίκα που καθόρισε την ιταλική μόδα

Πολιτισμός / Πέθανε η Rosita Missoni, η γυναίκα που καθόρισε την ιταλική μόδα

Η πρώτη πασαρέλα πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο το 1966, σε έναν ιστορικό χώρο, το Teatro Gerolamo, με τη συνεργασία του καλλιτέχνη Lucio Fontana. Οι παρουσιάσεις τους συχνά συνδύαζαν μόδα και τέχνη, προσελκύοντας κριτικούς από όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM