Λονδίνο: Χάος στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ λόγω drone

Λονδίνο: Χάος στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ λόγω drone Facebook Twitter
0

Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο Γκάτγκουικ του Λονδίνου από χθες. Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό από χθες το βράδυ καθώς έχουν καταγραφεί πτήσεις drone πάνω και γύρω από το χώρο του αεροδρομίου. 

Ο διευθυντής του αεροδρομίου, Κρις Γούντροφ, παραδέχτηκε πως πιθανότατα θα χρειαστούν μέρες για να επανέλθει η κανονικότητα στο αεροδρόμιο και προειδοποίησε πως οι υπεύθυνοι για τις πτήσεις drone μπορεί να τιμωρηθούν έως και με 5 χρόνια φυλάκιση. 

Καταδίκασε την «ανεύθυνη συμπεριφορά κάνοντας λόγο για 10.000 ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από το κλείσιμο του αεροδρομίου, ανάμεσα τους και 2.000 επιβάτες των οποίων οι πτήσεις έχουν σημειώσει καθυστερήσεις. 

Στις 3.00 τα ξημερώματα το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά, αλλά για μόλις 45 λεπτά αφού τότε εθεάθη ένα ακόμη drone!

Σύμφωνα με τον Γούντροφ, αυτή τη στιγμή έχει αποφασιστεί το αεροδρόμιο να ανοίξει ξανά στις 10 το πρωί τοπική ώρα (12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας). 

Σύμφωνα με την Daily Mail, πολλές πτήσεις με προορισμό το Γκάτγουικ εκτρέπονται όχι μόνο σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

Εκατοντάδες πτήσεις με ενδιάμεση στάση το Λονδίνο έχουν επίσης επηρεαστεί, με τους επιβάτες να καταλήγουν σε διαφορετική χώρα από εκείνη που ξεκίνησαν να πάνε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM