2018: Το θερμότερο έτος στη μητροπολιτική Γαλλία από το 1900

2018: Το θερμότερο έτος στη μητροπολιτική Γαλλία από το 1900 Facebook Twitter
EPA
0

Το 2018 είναι το θερμότερο έτος που γνώρισε ποτέ η μητροπολιτική Γαλλία από την έναρξη των μετεωρολογικών μετρήσεων το 1900.

To γεγονός ανακοινώθηκε σήμερα από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας σε έναν πρώτο απολογισμό του έτους.

«Ο μέσος όρος της ετήσιας θερμοκρασίας, πλησίον των 14 βαθμών Κελσίου, αναμένεται να είναι 1,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο αναφοράς του διαστήματος 1981-2010» εξήγησε η Météo-France, σε ένα δελτίο τύπου.

«Αυτή η διαφορά καθιστά το 2018 το θερμότερο έτος στη μητροπολιτική Γαλλία από την έναρξη των μετρήσεων το 1900, μπροστά από το 2014 (+1,2 βαθμοί Κελσίου) και το 2011 (+1,1 βαθμοί Κελσίου).

Αυτή η πρωτοφανής ζέστη καταγράφηκε από τον Ιανουάριο, «στην πρώτη γραμμή των ηπιότερων Ιανουαρίων, πριν από έναν Φεβρουάριο με ψυχρότερες θερμοκρασίες» και τον Μάρτιο του 2018 με θερμοκρασίες «κοντά στο φυσιολογικό», εξηγούν οι Γάλλοι μετεωρολόγοι.

Από τον Απρίλιο «οι θερμοκρασίες παρέμειναν κατά μέσο όρο σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα φυσιολογικά», με ένα καλοκαίρι ιδιαίτερα ζεστό, το θερμότερο έπειτα από εκείνο του 2003 και τον καύσωνα εκείνου του έτους που προκάλεσε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων.

«Από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο, η Γαλλία βίωσε εννέα διαδοχικούς θερμούς μήνες. Μια τέτοια συχνότητα είναι πρωτοφανής από τις αρχές του 20ου αιώνα» επισημαίνει το μετεωρολογικό ινστιτούτο της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑFP

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM